کتاب من سایه نداشتم
معرفی کتاب من سایه نداشتم
کتاب من سایه نداشتم نوشته زهرا حاجیان است و انتشارات نامه مهر در سال ۱۴۰۱ آن را منتشر کرده است. این رمان زندگی یغما، نوجوانی درگیر کابوسهای پیدرپی و تنشهای خانوادگی، را روایت میکند. او در خانهای پرتنش زندگی میکند و با پرسشهایی دربارهی گذشتهی خانوادهاش روبهروست. کابوسها و اتفاقات عجیب یغما را به جستوجوی حقیقتی میکشانند که مدتها از او پنهان مانده است. داستان در کنار روابط خانوادگی و دوستی، به خشونت پنهان در خانه و نشانههای رازآلود نیز میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من سایه نداشتم
کتاب من سایه نداشتم، نوشتهی زهرا حاجیان، داستان نوجوانی به نام یغماست که زندگیاش تحتتأثیر ترسها و آشفتگیهای خانه قرار گرفته است. او شبها خوابهای عجیبی میبیند و پس از بیدارشدن نیز نمیتواند از تأثیر آنها رها شود. این خوابها بهمرور شکل سرنخهایی را پیدا میکنند که یغما را به گذشتهی خانوادهاش مرتبط میکنند. در این میان، احمد، دوست نزدیک او، حضور پررنگی در داستان دارد و دوستیشان به یکی از معدود نقاط امن زندگی یغما تبدیل میشود.
فضای خانه نیز بخش مهمی از داستان را شکل میدهد. پدری خشن و سختگیر، مادری خاموش و آسیبدیده و فرزندانی که در میان این تنشها زندگی میکنند تصویری از خانوادهای گرفتار بحران میسازند. خشونت خانگی در داستان بیشتر از طریق رفتار شخصیتها، سکوتها و ترسهایشان نشان داده میشود. مادر نیز حرفهایی ناگفته دارد که به گذشتهی خانواده مربوط میشود. همین حرفهای ناگفته، همراه با خوابهای تکراری یغما، پرسشهای تازهای ایجاد میکند.
در ادامه، نشانههایی مانند باغ، زن سفیدپوش، آیههایی که در خواب شنیده میشوند و اتاقی بسته در گاراژ فضای داستان را رازآلودتر میکنند. این عناصر در کنار اتفاقات روزمرهی خانه قرار میگیرند و مرز میان واقعیت و ناشناختهها را کمرنگ میکنند. یغما بهتدریج درمییابد که برای فهمیدن خوابهایش باید با گذشتهی خانواده روبهرو شود. او در این مسیر دربارهی پدر، مادر و حتی خودش به پرسشهای تازهای میرسد.
کتاب من سایه نداشتم در کنار خط معمایی، تصویری از زندگی نوجوانی ارائه میدهد که در محیطی پرتنش بزرگ میشود. ترس، سکوت، خشونت و نیاز به داشتن یک پناه امن بخش مهمی از تجربهی او را شکل میدهد.
خلاصه داستان من سایه نداشتم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
یغما نوجوانی است که مدتهاست خوابهای آشفته و اتفاقات عجیبی را تجربه میکند. در خانه نیز شرایط خوبی ندارد و خشونت پدر زندگی او و اعضای خانواده را تحتتأثیر قرار داده است. احمد دوست نزدیک یغماست و مادر نیز در شرایط دشوار، برای او تکیهگاهی مهم به شمار میآید. وقتی مادر پس از درگیری و کتکخوردن خانه را ترک میکند، شرایط یغما تغییر میکند و او باید بیشتر از گذشته مراقب خواهر و برادرهایش باشد.
همزمان، خوابهای یغما بارها او را بهسمت باغی ناشناس، زنی سفیدپوش و نشانههایی مبهم میبرد. حرفهای ناتمام مادر و رفتارهای پدر نیز پرسشهای بیشتری در ذهن او ایجاد میکنند. یغما کمکم متوجه میشود که میان این خوابها و گذشتهی خانواده ارتباطی وجود دارد. او برای فهمیدن این ارتباط و کشف حقیقتی که سالها پنهان مانده، مسیر دشواری را آغاز میکند.
چرا باید کتاب من سایه نداشتم را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب من سایه نداشتم را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب زندگی یک نوجوان را در خانوادهای پرتنش از زاویهای نزدیک روایت میکند.
- این اثر خشونت خانگی و تأثیر آن بر اعضای خانواده را از خلال اتفاقات و رفتار شخصیتها نشان میدهد.
- این کتاب با استفاده از خوابها و نشانههای رازآلود، فضایی معمایی ایجاد میکند و خواننده را به کشف گذشتهی خانواده ترغیب میکند.
- این اثر رابطهی یغما و احمد را بهعنوان نمونهای از دوستی و حمایت در شرایط دشوار به تصویر میکشد.
- این کتاب موضوعهایی مانند ترس، سکوت، خشم و تلاش برای رهایی از یک محیط آسیبزا را دنبال میکند.
خواندن کتاب من سایه نداشتم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب من سایه نداشتم به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای اجتماعی دربارهی خانواده و آسیبهای پنهان روابط خانوادگی.
- خوانندگانی که داستانهای معمایی و رازآلود با خوابها و نشانههای مبهم را دوست دارند.
- مخاطبانی که به داستانهای شخصیتمحور دربارهی نوجوانی، ترس و جستوجوی حقیقت علاقهمندند.
- کسانی که داستانهایی دربارهی دوستی و پیداکردن پناهی امن در شرایط دشوار را میپسندند.
- علاقهمندان به رمانهایی که زندگی روزمره را با عناصر رازآلود و ناشناخته ترکیب میکنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب من سایه نداشتم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | من سایه نداشتم |
| موضوع | رمان، داستان ایرانی |