دانلود و خرید کتاب ملیکه‌ی بطحاء مقداد تابش
تصویر جلد کتاب ملیکه‌ی بطحاء

کتاب ملیکه‌ی بطحاء

معرفی کتاب ملیکه‌ی بطحاء

پیامبر بزرگوار ما حضرت محمد (ص) پدر امت اسلامی است و جمعیت مومنان و خداجویان تحت تکفل اویند اما در کنار این پدر رحمت و معرفت و ولی آگاه، تکیه‌گاهی قرار دارد تا تسکین و آرامش باشد، مادری که زخم ها را ببندد و درد‌ها را درمان کند. این تکیه‌گاه کسی جز خدیجه کبری (س) نیست که ریشه‌ای برای این درخت تنومند است. مؤمن عاشقِ خداخواه و رسول‌دوست، برای تغذیه و کسب رزق معرفت و محبّت، در کنار صلابت پدرانهٔ رسول، به لطافت مادرانهٔ خدیجه، محتاج است. خدیجه‌ای که سال‌ها در جستجوی رسول، و در تلاش برای کسب کفویت و همتایی او بوده. و آن‌گونه زیسته که افق نگاه رسول را پر کرده و تنهای تنها، در قلب مهربان محمّد (ص)، خانه‌ای برای ابد ساخته و در هیاهوی تکذیب‌ها و سنگباران کفرها و شرک‌ها، پا بر غرور زنانهٔ خویش گذاشته و همهٔ ثروت و شوکت و جوانی و آمال زنانه‌اش را به تار گیسوی نگین خلقت، فدا و فنا کرده؛ بی گلایه، بی شکوه، و حتی خاضع و معترف به کوتاهی و تقصیر! «ملیکهٔ بطحا: سلوک محمّدی امّ المؤمنین خدیجه کبری ( س)» به قلم مقداد تابش کتابی است برای خدیجه و درباره او تا ما را با مادر مومنان آشناتر کند و شیوه و سلوک خداگونه و پیامبرگونه او را به مشتاقان معرفت بشناساند: خدیجه دختر خویلد، نخستین همسر پیامبر، به نقل برخی مورخین، ۵۶ سال پیش از هجرت، از پدر و مادری قریشی زاده شد. پدرش خویلد بن‌اسد بن‌عبدالعزی بن‌قصی بن‌کلاب بن‌مرة ابن کعب بن‌لؤی بن‌غالب، از طایفه بنی اسد قریش، از بزرگان و شخصیت‌های برجسته قوم و پیرو آیین ابراهیم (ع) بود. سه پسر به نام‌های عوام و حِزام و نوفل داشت و علاوه بر خدیجه (س)، دو دختر دیگر به نام‌های رفیقه (أمّ میمونه) و هاله. اسد، جدّ خدیجه و پدر خویلد نیز از نام‌داران عصر خود بود و به همراه گروهی از دوستان و هم‌فکران خود در مکه و در کنار خانه خدا انجمن معروف «حلف الفضول» (پیمان جوانمردان) را بنا نهاد که بعدها نیز پیامبر عضویت در آن را از افتخارات خود بر می‌شمردند. طبق این پیمان اگر در مکه و اطراف آن ستم‌دیده‌ای دادخواهی می‌کرد، با همه قدرت و امکان به یاری او شتافته و او را پناه می‌دادند.
نون صات
۱۳۹۹/۰۲/۱۶

بسمه "چون خدیجه کجاست" نوایی که آخرین پیامبر خدا نجوا می‌کند... به راستی این خدیجه که ریشه درخت ولایت و اولین همراه نبی‌ست کیست...؟ کیست که ما راحت با دیدن مهر باطل "40 سالگی" از برابر تمام بودن ها و کرده های والایش می‌گذریم کتاب

- بیشتر
سمیه السادات امامزاده شوشتری
۱۳۹۹/۰۱/۰۳

جمع بندی بسیار خوبی بود درباره ی بانویی که برایش احترام زیادی قائلم و برای من تجلی یک انسان منتظر واقعی بود.

کاربر ۲۴۱۶۶۱۳
۱۴۰۰/۰۹/۰۹

بسیار لذت بردم، نگاه نو و قشنگی رو ارائه‌ میده، پیشنهاد خوندنش رو هدیه خوبی برای عزیزانم می دونم.

به راستی خدیجه به چه جهت یتیم ابوطالب را که بهره‌ای از مال نداشت، انتخاب کرد؟
نون صات
ازدواج خدیجه (س) با رسول خدا (ص)‌ و انفاق‌هایش پس از ازدواج، ریشه در ایمان و عشق او به الله و به رسول الله (ص) دارد، نه در جاذبه‌های انسانی محمّد (ص) و کشش‌های زنانهٔ خدیجه (س)! خدیجه (س) این‌گونه به ما می‌آموزد که اگر زن به خاطر خدا و ایمان به او، برای همسرش کاری انجام دهد، خدا خود، در روز نیاز، پاسخ خواهد داد و جبران خواهد کرد. این نگاه، در انجام امور خانه و احسان‌ها و محبت‌های زن به شوهرش، به او و عملش رفعت می‌دهد. خدیجه (س) علاوه بر اطاعت و اجرای امر، تکالیف خود را با ظرافت و دقت و شیرینی انجام داد و در تلخ ترین حالات نیز به رسول خدا (ص) شکوه و گلایه ای نکرد. چه نیکو فرمود رسول خدا (ص) که: «کجاست مثل خدیجه؟!...» و براستی؛ کجاست مثل خدیجه؟!
کاربر ۶۱۹۵۵۳۵
إنَّ الله هو السلام، و منه السلام و إلیه السلام.
نون صات
خدیجه ای که سال‌ها در جستجوی رسول، و در تلاش برای کسب کفویت و همتایی او بوده. و آن‌گونه زیسته که افق نگاه رسول را پر کرده و تنهای تنها، در قلب مهربان محمّد (ص)، خانه‌ای برای ابد ساخته و در هیاهوی تکذیب‌ها و سنگباران کفرها و شرک‌ها، پا بر غرور زنانهٔ خویش گذاشته و همهٔ ثروت و شوکت و جوانی و آمال زنانه‌اش را به تار گیسوی نگین خلقت، فدا و فنا کرده
کنتس مونت کریستو
یا محمّداه یا رَسُولَ اللَّهِ نَفْسِی لَک الْفِدَاءُ فِی أَی وَادٍ أَنْتَ مُلْقًی؟
نون صات
اعتراف خدیجه (س) هنگام وفات، به تقصیر و کوتاهی در حق رسول خدا (ص)، همان جلوهٔ سعی و تقصیر یک حاجی است. همان‌گونه که حاجی پس از سعی، تقصیر دارد، خدیجه نیز پس از عمری سعی و وفا، تقصیر خود را اقرار می‌کند، که توانش در حدّ خود بوده نه در حدّ رسول (ص)!
نون صات
علی است که کودکی خویش را در خانه خدیجه (س) گذرانده، آن‌گاه که ابوطالب سرپرستی او را به محمّد (ص) سپرد. خدیجه، پناهگاه نبوّت و ولایت بود. یار نبیّ و نگه‌دار وصیّ؛ و این نیز فضیلتی دیگر برای بانوی بطحاء است.
نون صات
روزی پیرزنی نزد رسول خدا (ص) آمد. حضرت پرسیدند: کیستی؟ پیرزن گفت: جثامه مزنیه هستم. (جثامه به معنای زمین گیر یا خواب آلود) و حضرت (به شیرینی) فرمود: بلکه تو حنانه مزنیه هستی! (حنانه یعنی شکوفه یا مهربان). چطور هستید؟ حالتان چطور است؟ بعد از ما چگونه بودید؟ (اشاره به این که بعد از رفتن ما از مکه چگونه سر کردید؟) پیرزن گفت: بأبی أنت و أمی! خوبم یا رسول‌الله! هنگامی که پیرزن خارج شد، گفتم: یا رسول‌الله! چنین اکرام و اقبالی با این «پیرزن»؟! حضرت فرمود: ای عایشه! همانا آن پیرزن زمان خدیجه نزد ما می‌آمد، و همانا حُسن عهد از ایمان است
نون صات
وفا و صفا و فنا
نون صات
راستی، خدیجهٔ مادر، چه پرورش می‌دهد؟ و اصلاً مؤمنین چه نیازی به مادری چون خدیجه دارند؟ مادری هم‌چون خدیجه (س) چه ویژگی‌ها و چه تعالیمی برای فرزندان خود دارد؟
نون صات

حجم

۱۶۰٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۶۰ صفحه

حجم

۱۶۰٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۶۰ صفحه

قیمت:
۲,۰۰۰
تومان