معرفی کتاب دختری به نام چاندرا
کتاب دختری به نام چاندرا نوشته فرانسیس مری هندری و ترجمه زیبا گنجی، روایتی از زندگی دختری کمسنوسال در دل سنتهای سختگیرانهی خانوادگی و اجتماعی است؛ دختری که میان درس، رؤیاهای شخصی و تصمیمهایی که دیگران برایش گرفتهاند گرفتار میشود. داستان از همان فصلهای آغازین، با خبر ازدواجی ناگهانی و پیامدهای سنگین آن، فضایی پرتنش و انسانی میسازد و بهتدریج پرسشهایی جدی دربارهی حق انتخاب، جایگاه زن و معنای هویت پیش میکشد. این کتاب را انتشارات مروارید منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دختری به نام چاندرا
کتاب دختری به نام چاندرا نوشته فرانسیس مری هندری، داستانی است که زندگی یک دختر ۱۱ ساله را در بستری اجتماعی و خانوادگی دنبال میکند؛ جایی که مدرسه، دوستی، آرزو و آیینهای ریشهدار در کنار هم قرار گرفتهاند. فضای آغازین اثر پر از جزئیات روزمرهی زندگی در مدرسه، خانه و مناسبات فامیلی است و همین جزئیات، جهان چاندرا را ملموس میکند. او شاگردی بااستعداد و پرجنبوجوش است، اما خیلی زود روشن میشود که مسیر زندگیاش قرار نیست فقط با تواناییها و خواستههای خودش تعیین شود. همین تضاد میان شور نوجوانی و فشار سنت، یکی از محورهای اصلی داستان است.
این کتاب فقط روایت یک اتفاق تلخ یا یک سرگذشت فردی نیست، بلکه تصویری از سازوکار قدرت در خانواده و جامعه هم به دست میدهد؛ سازوکاری که در آن سن، جنسیت، رسم و آبرو نقش تعیینکننده دارند. داستان در کنار نشاندادن آیینها، زبان، خوراک، پوشش و روابط خانوادگی، بهتدریج چهرهی خشنتر همان جهان را هم آشکار میکند. حضور شخصیتهایی مثل مادر، مادربزرگ، دوستان مدرسه و خانوادهی همسر، لایههای مختلفی از نگاه به زن، ازدواج و اطاعت را پیش میکشد. در این میان، چاندرا فقط یک قربانی خاموش نیست؛ او دختری است که درس خوانده، فکر میکند، سؤال دارد و میخواهد نام و هویت خودش را حفظ کند. همین کشمکش درونی، حالوهوای کتاب را از یک روایت صرفاً غمبار فراتر میبرد و آن را به داستانی دربارهی ایستادگی، ترس، تنهایی و آگاهی بدل میکند.
خلاصه داستان دختری به نام چاندرا
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
چاندرا، دختری ۱۱ ساله و شاگرد اول مدرسه، ناگهان میفهمد خانوادهاش برای او همسری انتخاب کردهاند. او در میان هیجان، ترس و حرفهای اطرافیان، وارد ازدواجی میشود که قرار است آیندهاش را شکل دهد. سفر او از خانه و مدرسه به خانوادهی تازه، فقط جابهجایی مکانی نیست؛ عبور از دنیای کودکی به جهانی است که در آن از دختران انتظار اطاعت، سکوت و سازگاری میرود. داستان با نشاندادن مراسم، روابط خانوادگی و فشار رسمها، زندگی چاندرا را قدمبهقدم به موقعیتی بحرانی میرساند؛ موقعیتی که در آن باید میان تسلیمشدن و حفظ هویت خود راهی پیدا کند.
چرا باید کتاب دختری به نام چاندرا را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب دختری به نام چاندرا را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری دقیق از برخورد آرزوهای یک دختر نوجوان با سنتهای سختگیرانهی خانوادگی ارائه میدهد.
- خواننده از خلال جزئیات زندگی روزمره، با فضای مدرسه، خانه، آیینها و مناسبات اجتماعی شخصیتها آشنا میشود.
- داستان پرسشهایی جدی دربارهی حق انتخاب، هویت زن و معنای اطاعت در خانواده پیش میکشد.
- شخصیت اصلی فقط درگیر حادثه نیست، بلکه در طول روایت به شناختی عمیقتر از خود و موقعیتش میرسد.
- این اثر برای کسانی که به داستانهای شخصیتمحور و اجتماعی علاقه دارند، مناسب است.
خواندن کتاب دختری به نام چاندرا به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای اجتماعی که به مسئلهی جایگاه زن در خانواده و جامعه میپردازند.
- خوانندگانی که از داستانهای شخصیتمحور با قهرمانی کمسنوسال و درگیر با فشارهای بیرونی لذت میبرند.
- کسانی که میخواهند در قالب داستان با تأثیر سنت، آبرو و ساختار خانوادگی بر سرنوشت افراد آشنا شوند.
- مخاطبانی که به روایتهای پرتنش دربارهی هویت، ترس، مقاومت و بقا علاقه دارند.
بخشی از کتاب دختری به نام چاندرا
«مادربزرگش با دودلی نُچنُچ کرد. «آخه اینجا کجا جایزالمر کجا؟ خیلی دور است، اونور صحراست، میگویند با قطار هجده ـ نوزده ساعت راه است، با اتوبوس که دیگر طولانیتر هم میشه، مگه نه؟ تازه باز هم باید بیست کیلومتر دیگر بروی تا به مزرعه برسی. اگر مشکلی پیش بیاید...»
چاندرا دوباره با اطمینان سر تکان داد «آخه چه مشکلی ننه؟ اگر مادر شوهرم از من خوشش نیاید، من نهایت سعیام را میکنم تا دلش را به دست بیاورم. نگران نباش. چیزیم نمیشود.»
مادربزرگ آهی کشید. «میدانم. تو دختر خوبی هستی، عزیز دلم. تو تمام سعیات را میکنی. اما یک جورایی... خانوادهی پدریات همهیشان از دم سنتیاند...» مکثی کرد، لبهای شل و نرماش را متفکرانه به هم فشرد، ساریاش را با دست لاغر و چروکیدهاش صاف و صوف کرد. «اینجا توی شهر با اینکه ما امروزی فکر میکنیم، اما باز هم من مجبور هستم ساری سفید بیوهزنها را بپوشم و اصلاً فکر ازدواج مجدد را هم به ذهنم راه ندهم. حالا آنجا توی آن دهات مردم هنوز مثل صد سال پیش فکر میکنند...»»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب دختری به نام چاندرا و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | دختری به نام چاندرا |
| موضوع | رمان، داستان خارجی |