کتاب کتاب سیاه، حشره سنگین
معرفی کتاب کتاب سیاه، حشره سنگین
کتاب سیاه، حشره سنگین (Black Book, Weighty Bug) نوشته لوون خچویان و ترجمه بیتا ابراهیمی، رمانی است که از دل سوگ، خاطره، خشونت، عشق و آشوب اجتماعی عبور میکند و زندگی راوی را در پیوند با مرگ پدر، بحرانهای عاطفی و زخمهای جمعی یک سرزمین دنبال میکند. این داستان که انتشارات کتابسرای نیک آن را منتشر کرده، میان واقعیت روزمره، حافظهی آشفته و تصویرهای تند و ماندگار در حرکت است و از همین راه، جهانی ناآرام و پرتنش میسازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کتاب سیاه، حشره سنگین
کتاب سیاه، حشره سنگین نوشتهی لوون خچویان رمانی است که خواننده را وارد جهانی تبدار، سوگزده و ناآرام میکند؛ جهانی که در آن مرگ، خاطره، تن، ترس، میل و خشونت اجتماعی از هم جدا نیستند. راوی در مسیر یادآوری زندگی خود، از مرگ پدر و فضای بیمارستان تا رابطههای عاطفی، سفرهای پراضطراب، درگیریهای قومی و فشارهای سیاسی پیش میرود. آنچه این اثر را برجسته میکند فقط رخدادها نیست، بلکه شیوهی کنار هم قرار گرفتن تجربههای شخصی و جمعی است؛ به گونهای که رنج فردی همیشه در سایهی رنجی بزرگتر دیده میشود.
کتاب سیاه، حشره سنگین فقط روایت یک زندگی پریشان نیست، بلکه تصویری از ذهنی است که مدام میان گذشته و اکنون رفتوآمد میکند و هر خاطره را با زخمی تازه به یاد میآورد. در این رمان، عشق و دلبستگی هم آرامش نمیآورند و خودشان به بخشی از بحران بدل میشوند. رابطهی راوی با آنا، کشمکش او با نوشتن، واکنش تند اطرافیان به داستانی که منتشر کرده و حضور مداوم تهدید، ترس و بیاعتمادی، فضای اثر را سنگین و فشرده نگه میدارند. لوون خچویان در این کتاب، روستا، شهر، جنگ، خانواده، بدن و زبان را در یک میدان مشترک قرار داده است؛ میدانی که در آن هر چیز میتواند همزمان واقعی، کابوسوار و بهشدت ملموس باشد.
خلاصه داستان کتاب سیاه، حشره سنگین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان سیاه، حشره سنگین زندگی اُنان را دنبال میکند؛ مردی که مرگ پدر، خاطرههای روستا، رابطهای پرتنش با آنا و فشارهای ناشی از نوشتن، ذهن و زندگیاش را از هم میگسلند. او از بیمارستان و مراسم سوگواری تا سفرهای کاری، بازداشتهای تحقیرآمیز، تهدیدهای قومی و بحرانهای عاطفی پیش میرود و در هر مرحله، بیشتر با شکنندگی خود و آشوب پیرامونش روبهرو میشود. نوشتن برای او فقط آفرینش ادبی نیست، بلکه راهی برای بیرونکشیدن زندگی از دل زخمهاست؛ هر چند همین کار او را در برابر خانواده، همولایتیها و فضای سیاسی زمانه قرار میدهد.
چرا باید کتاب کتاب سیاه، حشره سنگین را بخوانیم؟
- این کتاب پیوند میان سوگ شخصی و آشوب اجتماعی را در قالب یک روایت فشرده و پرتنش نشان میدهد.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند ببیند که حافظه، ترس و میل چگونه در زندگی یک راوی به هم گره میخورند.
- این اثر تصویری از فشارهایی به دست میدهد که نوشتن و بازآفرینی گذشته میتواند بر زندگی نویسنده-راوی وارد کند.
- درونمایههای مرگ، عشق، خشونت و تعلق در این کتاب به صورت جدا از هم طرح نشدهاند و همین، خواندنش را چندوجهی میکند.
خواندن کتاب کتاب سیاه، حشره سنگین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهایی که بر حافظه، سوگ و آشفتگی درونی شخصیت اصلی تکیه دارند.
- خوانندگانی که به داستانهای مرتبط با تنشهای قومی، فشار سیاسی و زخمهای جمعی علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند رابطهی میان نوشتن، زندگی شخصی و واکنش جامعه را در یک اثر ادبی دنبال کنند.
- مخاطبانی که از فضاهای سنگین، تصویرهای تند و روایتهای احساسی اما ناآرام استقبال میکنند.
- علاقهمندان به ادبیات ارمنستان و آثاری که تجربهی تاریخی و فردی را کنار هم میگذارند.
بخشی از کتاب کتاب سیاه، حشره سنگین
«بیقرارِ سرزدن شفق، از پس ده شب بیخوابی، بار قدمزدن از دیوار تا دیوار در ساعت چهار صبح سکوتی آرامشبخش بر جانم انداخت و مرا به شنیدن این صداها خواند: فرودآمدن مهی از فراز کوه که زمین را میلیسید، ترکخوردن سنگی در دل تاریکی، اولین قطرهٔ باران و بعد صدای قدمها: گامهای سنگین من، بیمیل به دویدن، راهرفتن بین چالهها. سگهای بیدارشده در محله همه یکباره بنای پارسکردن گذاشتند. نمِ بارانی سرد یکبند میبارید، صاف روی صورتم، در تنم رسوخ میکرد. سکندری خوردم و بلند شدم. صدای گامهایم در پیام بود. بیاینکه به عقب برگردم، پریشانخیال راه رفتم. سگها، با خسخسهای بینیشان، از حیاطهای مختلف جمع شدند و با پارسهای پشتسرهم، دنبالم راه افتادند. با پوزههای خیسشان خود را به قوزک پاهایم میرساندند. پرندهای شبگرد در آسمان پر کشید، در میان تاریکی و باران سرد جیغی کشید. از وحشت دوباره دیدن بیمارستان، برنگشتم که سگها را چخ کنم. به پشتسر نگاه نکردم: صدای قدمهایم. پشت درختان، در دل تاریکی، نوری چشمک زد: برقی در آسمان. در این تاریکی جهان چیزی نهفته بود. اسبی، خفاشی، چیزی شبیه به فنارفتن هشیاری. بعد گیج و پریشانحواس خود را به طبقهٔ چهارم رساندم، اما صدای قدمهایم را در طبقهٔ اول شنیدم. این درِ خانهٔ ما نبود. در همسایه را کوفتم؛ زن همسایه چهرهام را ورانداز کرد، نگاه کرد، ناگهان دید، و گفت: "اُنان، پدرت مرده."»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کتاب سیاه، حشره سنگین و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | کتاب سیاه، حشره سنگین |
| عنوان در زبان مبدأ | Black Book, Weighty Bug: A Novel |