معرفی کتاب کالیپسو
کتاب کالیپسو نوشته دیوید سداریس و ترجمه فاطمه قربانپور است که انتشارات شمشاد آن را منتشر کرده است. این اثر مجموعهای از نوشتهها و روایتهای شخصی است که از دل موقعیتهای روزمره، سفر، خانواده، میانسالی، سوگ و عادتهای عجیب بیرون میآیند و با نگاهی تیزبین، هم خندهدارند و هم گاهی تلخ. سداریس از اتاق مهمان و مهمانداری شروع میکند و خیلی زود به لایههایی عمیقتر از روابط خانوادگی، فرسودگی تن و ذهن و ترس از ازدستدادن میرسد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کالیپسو
کتاب کالیپسو نوشته دیوید سداریس مجموعهای از جستارهای بههمپیوسته است که زندگی شخصی نویسنده را به مادهی اصلی روایت تبدیل میکند. متنها از دل اتفاقهایی ظاهراً معمولی شکل میگیرند: مهمانداشتن، سفرهای خانوادگی، خرید خانه، پیادهروی، گفتوگوهای پراکنده و حتی کنجکاویهای ناگهانی درمورد قد بازیگران. اما همین موقعیتهای عادی در دست سداریس به صحنهای برای نشاندادن اضطراب، سوگ، پیری، وسواس، دلبستگی خانوادگی و تناقضهای رفتاری آدمها تبدیل شدهاند. فضای اثر مدام میان شوخی و اندوه جابهجا میشود و همین رفتوبرگشت، حالوهوای آن را شکل میدهد.
کتاب کالیپسو فقط مجموعهای از خاطرههای پراکنده نیست. در بخشهای مختلف آن، خانوادهی پرجمعیت نویسنده حضوری پررنگ دارد؛ خانوادهای که هم منبع صمیمیت است و هم سرچشمهی تنش، دلخوری و خاطرههای فراموشنشدنی. مرگ خواهر، فاصلههای عاطفی، عادتهای عجیب اعضای خانواده و تلاش برای کنارآمدن با گذشته، از محورهای مهم این کتاب هستند. در کنار اینها، سداریس به میانسالی و بدن فرسوده هم پرداخته است؛ نه با لحن مرثیهوار، بلکه با نوعی شوخطبعی گزنده که از واقعیت فرار نمیکند. متنها پر از جزئیات ریز و مشاهدههای دقیقاند و از همین راه، تصویری روشن از ذهن راوی میسازند؛ ذهنی که هم به چیزهای پیشپاافتاده گیر میدهد و هم ناگهان به پرسشهای سنگین دربارهی مرگ، تنهایی و دوام رابطهها میرسد.
کتاب کالیپسو تجربهای از همراهی با صدایی است که مدام میان اعتراف، طنز، خاطره و تأمل حرکت میکند. جذابیت این کتاب در این است که از دل موضوعهای کوچک، به احساسهایی بزرگ میرسد بیآنکه لحنش سنگین یا نمایشی شود. خواننده با مجموعهای روبهرو است که هم تصویر یک خانواده را ثبت میکند و هم از شکنندگی زندگی روزمره حرف میزند.
خلاصه داستان کالیپسو
کتاب کالیپسو چند برش از زندگی دیوید سداریس را کنار هم میگذارد: از ذوق میانسالانهی داشتن اتاق مهمان و دردسرهای مهمانداری تا سفرهای خانوادگی، خرید خانهای ساحلی، وسواس پیادهروی و مواجهه با مرگ خواهر. هر جستار از یک اتفاق کوچک شروع میشود و کمکم به لایههای عمیقتری از رابطههای خانوادگی، ترس از پیری، سوگ و عادتهای شخصی میرسد. سداریس در این مسیر، هم رفتار خودش را زیر ذرهبین میبرد و هم تناقضهای اطرافیانش را. حرف اصلی این کتاب در دل همین موقعیتها شکل میگیرد: زندگی خانوادگی همزمان میتواند خندهدار، آزاردهنده، صمیمی و غمبار باشد.
چرا باید کتاب کالیپسو را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب کالیپسو را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تجربهی میانسالی، فرسودگی بدن و تغییر رابطهها را از زاویهای شخصی و دقیق نشان میدهد.
- خواننده با شبکهی پیچیدهی روابط خانوادگی روبهرو میشود؛ رابطههایی که هم صمیمیت دارند و هم تنش و فاصله.
- متنها نشان میدهند چطور میتوان از دل اتفاقهای روزمره به موضوعهایی مثل سوگ، تنهایی و ترس از مرگ رسید.
- شوخیهای کتاب فقط برای خنداندن نیستند و اغلب لایهی تلختری از موقعیت را آشکار میکنند.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که به مشاهدههای ریز، جزئیات رفتاری و تناقضهای انسانی علاقه دارند.
- خواننده بعد از مطالعهی این کتاب، تصویر روشنتری از پیوند میان خاطره، فقدان و زندگی روزمره به دست میآورد.
خواندن کتاب کالیپسو به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به آثاری که بر روابط خانوادگی و خاطرههای مشترک تمرکز دارند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی میانسالی، سوگ و تغییرات عاطفی شناخت نزدیکتری به دست آورند.
- کسانی که از متنهای مبتنیبر مشاهدههای دقیق و جزئیات روزمره لذت میبرند.
- مخاطبانی که ترکیب طنز تلخ و تأمل دربارهی مرگ و زندگی را دنبال میکنند.
- خوانندگانی که به روایت تجربههای شخصی با محور خانواده، سفر و عادتهای فردی علاقه دارند.
بخشی از کتاب کالیپسو
«همه فکر میکنند میانسالان دلخوشیهای زیادی دارند، اما اصلاً اینطور نیست. تنها لذتی که من میبینم این است که خیلی که شانس بیاوری یک اتاق مهمان نصیبت میشود. بعضیها بعد از اینکه فرزندانشان خانه را ترک میکنند خودبهخود صاحب یکی از این اتاقها میشوند و بقیه مثل من در نهایت به خانهٔ بزرگتری نقل مکان میکنند. آنوقت این منم که میگویم دنبالم بیاین. اتاقی که مهمانانمان را به آن هدایت میکنم اتاقی نیست که با شلختگی فقط بهعنوان یک جای خواب چیده شده باشد. اینطور نیست که هم دفتر کار باشد و هم اتاق بافتنی، بلکه فقط و فقط یک کاربرد دارد. به جای مبل تاشو در آن تخت گذاشتهام و درست مثل هتلها روی یک دیوار جالباسی نصب کردهام. اما بهترین ویژگیاش حمام- توالت شخصیاش است.
میگویم اگه بهجای وان، دوش میخواین میتونم اتاق مهمان دوم که طبقهٔ بالاست رو نشونتون بدم. بالا هم جالباسی داره. این حرفها طوطیوار از دهانم خارج میشود و از میانسالیام حظ میکنم. درست است، موهایم جوگندمی و کمپشت است. درست است واشر دستگاه تناسلیام فرسوده شده و حتی بعد از اینکه زیپ شلوارم را بالا میکشم هم ادرارم چکه میکند. اما دو اتاق مهمان دارم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کالیپسو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | کالیپسو |
| عنوان در زبان مبدأ | Calypso |