معرفی کتاب من و سه قلوها
کتاب من و سه قلوها نوشته فخری زنگنه است و نشر دقایق آن را منتشر کرده است. این اثر روایتی از زندگی دختری در دل یک خانوادهی پرجمعیت روستایی است؛ خانوادهای که با تولد سهقلوها، جابهجایی از روستا، سالهای جنگ، تنگناهای معیشتی و سوگهای پیاپی روبهرو میشود. متن، خاطرههای شخصی را با تصویرهایی از مناسبات خانوادگی، جایگاه دختران و زیستن در فضای روستا کنار هم میگذارد و از همین مسیر، سرگذشت یک خانواده را به ثبت میرساند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من و سه قلوها
کتاب من و سه قلوها نوشته فخری زنگنه، بر محور خاطرات خانوادگی و تجربهی زیستهی راوی شکل گرفته است. هستهی اصلی اثر، زندگی سهقلوهایی است که در خانوادهای پرجمعیت و در فضایی روستایی به دنیا میآیند و از همان آغاز، با انتظارات اطرافیان، دشواریهای اقتصادی و محدودیتهای اجتماعی روبهرو هستند. متن از دل همین تجربهها، تصویری از مناسبات میان خواهران، پدر و مادر، اقوام و همسایهها میسازد و نشان میدهد که چگونه یک خانواده در برابر فشارهای بیرونی و درونی دوام میآورد.
کتاب من و سه قلوها فقط به شرح تولد و کودکی سه خواهر محدود نمیماند. روایت، کوچ خانواده از حاجیآباد به شاهزید، دشواری پیدا کردن کار، مدرسهرفتن دخترها، تفاوتهای فرهنگی میان دو محل زندگی و اثر جنگ بر زندگی روزمره را هم دربر میگیرد. در بخشهای مختلف، مرگ و شهادت چند تن از نزدیکان، بازگشت اسیران جنگی، ازدواج خواهرها، درسخواندن سهقلوها و بعدتر بیماری و از دستدادن پدر و مادر، لایههای مهمی از فضای کتاب را میسازند. به این ترتیب، اثر فقط یک زندگینامهی فردی نیست و به سندی از حافظهی خانوادگی و محلی هم نزدیک میشود.
کتاب من و سه قلوها حالوهوایی آمیخته از شوخیهای خواهرانه، رنجهای معیشتی، دلبستگیهای خانوادگی و سوگ دارد. راوی در کنار ثبت جزئیات روزمره، به مسئلهی دیدهنشدن توانایی زنان و دختران هم پرداخته است؛ موضوعی که در سرگذشت مادر، خواهرها و خود فخری بارها دیده میشود. حضور نامها، مکانها و رخدادهای متعدد، به متن رنگوبوی خاطرهنگاری خانوادگی داده است و باعث میشود خواننده با شبکهای از آدمها و پیوندهای عاطفی روبهرو شود که هرکدام سهمی در شکلدادن به زندگی سهقلوها دارند.
خلاصه داستان من و سه قلوها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
من و سه قلوها سرگذشت فخری و دو خواهر همزادش، آذر و بهجت، را از پیش از تولدشان تا سالهای بعد دنبال میکند. روایت از خانوادهای آغاز میشود که پس از چند دختر، چشمانتظار پسر است اما سه دختر دیگر به دنیا میآیند و همین اتفاق، مسیر زندگی همه را تغییر میدهد. خانواده برای کار و تحصیل دخترها به روستایی دیگر میرود و سهقلوها در میان فقر، جنگ، رفتوآمد اقوام، مدرسه، خواستگاریها و مسئولیتهای خانوادگی بزرگ میشوند. در ادامه، مرگ مادر و سپس پدر، ازدواج دو خواهر و تنها ماندن فخری، کتاب را به روایتی از بلوغ، فقدان و ایستادگی در دل زندگی روزمره تبدیل میکند.
چرا باید کتاب من و سه قلوها را بخوانیم؟
دلایل خواندن من و سه قلوها را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری نزدیک از زندگی یک خانوادهی روستایی پرجمعیت و تغییرات آن در گذر زمان ارائه میدهد.
- خواننده با تجربهی زیستهی سه خواهر و مسئلهی جایگاه دختران در خانواده و جامعه آشنا میشود.
- اثر نشان میدهد جنگ و تنگنای اقتصادی چگونه بهصورت مستقیم وارد زندگی روزمرهی مردم عادی میشود.
- جزئیات مربوط به مدرسه، کار، مهاجرت درونمنطقهای و روابط فامیلی، فضای اجتماعی کتاب را ملموس میکند.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که به خاطرات خانوادگی و روایتهای مبتنی بر حافظهی جمعی علاقه دارند.
خواندن من و سه قلوها به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به خاطرات خانوادگی و سرگذشتنامههایی که بر زندگی روزمره تکیه دارند.
- خوانندگانی که میخواهند با تجربهی رشد دختران در یک خانوادهی روستایی آشنا شوند.
- کسانی که به روایتهایی دربارهی جنگ و اثر آن بر زندگی غیرنظامیان علاقه دارند.
- مخاطبانی که موضوعاتی مثل سوگ، پیوندهای فامیلی و مسئولیتپذیری خانوادگی را دنبال میکنند.
- خوانندگانی که دوست دارند تغییر مسیر زندگی سه خواهر در بستر تحصیل، کار و ازدواج را ببینند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب من و سه قلوها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | من و سه قلوها |
| شابک | ۹۷۸۹۶۴۷۹۳۷۵۷۳ |
| تعداد صفحهها | ۴۹ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۵۰۰۰ تومان |
خاطره زندگی خوبی هست
سلام فاطمه مالمیری هستم حتما این کتابچه بخرید عالیه من خودش زندگی شهدا را به نمایش می گذاره
سلام با تشکر از نویسنده این کتاب زیبا خیلی عالی وقشنگ بود