معرفی و دانلود کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول)

کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول)

از دالی به گالا

نوع کتاببدون نظر
امیرحسین حنائی
انتشارات:
انتشارات تلمیح

معرفی کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول)

کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) نوشته امیرحسین حنائی است و انتشارات تلمیح آن را منتشر کرده است. این اثر با تمرکز بر سالوادور دالی و گالا، به‌جای ساختن تصویری اسطوره‌ای از چهره‌های شناخته‌شده‌ی سوررئالیسم، سراغ صداهای درونی، تنش‌ها، زخم‌ها و نسبت پیچیده‌ی نبوغ و فرسودگی می‌رود. متن از همان آغاز نشان می‌دهد که با روایتی معمولی از زندگی هنرمندان روبه‌رو نیستیم، بلکه با پرونده‌ای مواجهیم که می‌خواهد از دل سقوط، رابطه و خیال، چهره‌ای دیگر از این جهان هنری را آشکار کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول)

کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) نوشته امیرحسین حنائی، اثری است که زندگی و ذهن سالوادور دالی را از زاویه‌ای درونی و پرتنش دنبال می‌کند و در کنار او، گالا را نیز به‌عنوان حضوری تعیین‌کننده وارد مرکز روایت می‌کند. متن از همان صفحات آغازین روشن می‌کند که قرار نیست با شرحی خطی و صرفاً تاریخی روبه‌رو باشیم. نویسنده به‌جای تکرار روایت‌های رسمی، سراغ بازسازی صدا، ذهنیت و آشوب شخصیت‌ها رفته است؛ جایی که جنگ، خانواده، مرگ، میل، هنر و خودشیفتگی درهم می‌آمیزند. فضای کتاب تیره، فشرده و آکنده از تصویرهایی است که بیشتر از آنکه توضیح بدهند، حس و تنش می‌سازند.
کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) از فصل‌هایی تشکیل شده که هرکدام بر مقطعی از شکل‌گیری دالی تمرکز دارند؛ از کودکی و نسبت او با پدر، مادر و برادر ازدست‌رفته تا سال‌های مادرید، آشنایی با لورکا و بونوئل، ورود به حلقه‌ی سوررئالیسم و سپس پیوند سرنوشت‌ساز با گالا. عنوان‌هایی مثل پس از جنگ؛ من از خاکستر بلند شدم نه از آفتاب، پدرم مادرم؛ برادرم و نخستین آتش‌هایی که مرا سوزاندند و ساختند، مادرید؛ جایی که من را اختراع کردند. ولی من آن‌ها را نابود کردم و لحظه‌ی ورود به حلقه‌ی سوررئالیسم؛ مثل باران بر شیشه‌ی مغزم نشان می‌دهند که کتاب بیش از ثبت رویدادها، به تجربه‌ی روانی و ادراکی آن‌ها علاقه دارد. در این میان، گالا فقط یک همراه یا الهام‌بخش نیست، بلکه یکی از محورهای اصلی فهم دالی و جهان اوست.
کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) در مرز میان تاریخ، تخیل و بازآفرینی ادبی حرکت می‌کند و همین ویژگی، لحن آن را از یک زندگی‌نامه‌ی معمولی جدا می‌کند. نویسنده در مقدمه توضیح داده است که نقل‌قول‌ها بازآفرینی ذهنی‌اند و متن می‌خواهد به روح شخصیت‌ها نزدیک شود، نه اینکه صرفاً اسناد را ردیف کند. نتیجه، روایتی است که هم به سیر شکل‌گیری یک چهره‌ی هنری می‌پردازد و هم به بهای انسانی آن. این کتاب برای کسانی مناسب است که می‌خواهند سوررئالیسم را نه فقط به‌عنوان یک جنبش هنری، بلکه به‌عنوان میدان کشمکش ذهن، رابطه و قدرت ببینند.

خلاصه کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول)

جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) مسیر شکل‌گیری سالوادور دالی را از دل تجربه‌های شخصی، خانوادگی و هنری دنبال می‌کند. متن از جهانی آغاز می‌شود که پس از جنگ، برای دالی به صحنه‌ای از فروپاشی و بی‌ثباتی بدل شده است. سپس به کودکی او، مرگ مادر، سایه‌ی برادر ازدست‌رفته، تنش با پدر و شکل‌گیری نگاهش به واقعیت می‌رسد. روایت بعدتر سال‌های مادرید، برخورد با لورکا و بونوئل، کشف ناخودآگاه و نزدیک‌شدن به سوررئالیسم را پیش می‌کشد. در ادامه، گالا به‌تدریج به مرکز این جهان وارد می‌شود و جایگاهی فراتر از یک همراه پیدا می‌کند. این کتاب در اصل، شرح تولد هنرمندی است که می‌خواهد جهان را نه آن‌گونه که هست، بلکه آن‌گونه که در ذهنش می‌شکند و دوباره ساخته می‌شود، ببیند.

چرا باید کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) را بخوانیم؟

دلایل خواندن جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری درونی از سالوادور دالی ارائه می‌دهد و او را فقط به‌عنوان یک نام مشهور هنری نشان نمی‌دهد.
  • متن، نقش گالا را از حاشیه بیرون می‌آورد و نسبت او با دالی را به‌عنوان بخشی از هسته‌ی روایت بررسی می‌کند.
  • خواننده با پیوند میان تجربه‌های شخصی، زخم‌های خانوادگی و شکل‌گیری تخیل هنری آشنا می‌شود.
  • فصل‌های کتاب مسیر ورود دالی به مادرید، آشنایی با چهره‌های مهم و نزدیک‌شدن او به سوررئالیسم را روشن می‌کنند.
  • این اثر برای فهم فضای ذهنی و عاطفی پیرامون سوررئالیسم، فقط به معرفی نام‌ها و رویدادها بسنده نمی‌کند.
  • کتاب نشان می‌دهد که پشت شهرت و نبوغ، چه تنش‌ها، فرسودگی‌ها و کشمکش‌هایی جریان داشته است.

خواندن جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به سالوادور دالی که می‌خواهند با لایه‌های شخصی‌تر و ذهنی‌تر زندگی او آشنا شوند.
  • خوانندگانی که به سوررئالیسم و چهره‌های اثرگذار آن علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند نسبت میان هنر، خاطره، فقدان و آشوب درونی را در یک روایت ادبی دنبال کنند.
  • مخاطبانی که از متن‌های تصویرساز و پرتنش درباره‌ی زندگی هنرمندان استقبال می‌کنند.
  • علاقه‌مندانی که می‌خواهند نقش گالا را در جهان دالی جدی‌تر و دقیق‌تر ببینند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب جعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابجعبه سیاه سوررئالیسیم (جلد اول)
عنوان دیگراز دالی به گالا
موضوعپژوهش ادبی
نویسندهامیرحسین حنائی
انتشاراتانتشارات تلمیح
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۴/۲۴
فرمت کتابPDF
برچسبمجموعه جعبه سیاه سوررئالیسیم

نظری برای کتاب ثبت نشده است.