کتاب وضعیت آخر
من خوب هستم - شما خوب هستید
معرفی کتاب وضعیت آخر
کتاب وضعیت آخر نوشتهی تامس ای. هریس با ترجمهی مهتاب ویسی اثری است که مفاهیم تحلیل رفتار متقابل و تبادلی را برای خواننده توضیح میدهد و به رابطهی ذهن، حافظه و رفتار انسان میپردازد. نویسنده که روانپزشکی فعال در ساکرامنتو است تجربههای بالینی، پژوهشهای عصبشناختی و ایدههای اریک برن را در قالب متنی منسجم کنار هم قرار داده است. در این کتاب مفاهیمی مثل والد درون، بالغ درون و کودک درون، ساختار حافظه، نقش احساسات در تصمیمگیری و کارکرد درمان گروهی تشریح شده است. نشر نیک فرجام آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب وضعیت آخر
کتاب وضعیت آخر با تکیهبر تجربهی طولانی تامس ای. هریس در روانپزشکی، تحلیل رفتار متقابل و تبادلی را بهعنوان روشی برای فهم رفتار انسان معرفی کرده است. نویسنده از همان ابتدا توضیح میدهد که چرا مطالعهی کامل و پیوستهی فصلها ضروری است و پنج واژهی کلیدی والد، بالغ، کودک، خوب و بازیها را بهعنوان ستونهای اصلی بحث معرفی کرده است. در ادامه، او نارضایتیها و ابهامهای رایج دربارهی روانپزشکی، زبان پیچیدهی تخصصی و فاصلهی میان نظریه و زندگی روزمره را طرح کرده و نشان داده است که تحلیل رفتار متقابل چگونه میکوشد این فاصله را کم کند. در کتاب وضعیت آخر ساختار کتاب در چند بخش اصلی پیش میرود: ابتدا با مرور پژوهشهای عصبشناختی ویلدر پنفیلد دربارهی حافظه و تحریک مغز، تصویری از نحوهی ثبت و بازگشت تجربهها و احساسات در مغز ارائه شده است. سپس در فصلهایی مانند فروید – پنفیلد و برن، یک واحد علمی اصلی: تعامل و والد درون – بالغ درون – کودک درون، مفاهیم نظری تحلیل رفتار متقابل توضیح داده شده است. در بخشهای بعدی، موضوعاتی مثل تعاملات والد – کودک، تعاملات بالغ – بالغ، استفاده از زمان، ازدواج، فرزندان، نوجوانان، ارزشهای اخلاقی، درمان گروهی و نقش تحلیل رفتار متقابل در موقعیتهای مختلف زندگی بررسی شده است. کتاب وضعیت آخر در پایان نیز با معرفی نویسنده و پیشینهی حرفهای او و قدردانی از همکاران و بیماران، زمینهی شکلگیری این رویکرد را روشن کرده است.
خلاصه کتاب وضعیت آخر
کتاب وضعیت آخر بر این ایده استوار است که ذهن انسان تجربههای گذشته را همراه با احساساتش بهطور دقیق در مغز ثبت میکند و این ثبتها در زمان حال رفتار و روابط را شکل میدهند. تامس ای. هریس با تکیهبر پژوهشهای پنفیلد دربارهی حافظه و تحریک مغز نشان داده است که چگونه یک بو، صدا یا موقعیت میتواند احساسات قدیمی را دوباره فعال کند. سپس با معرفی سه بخش والد درون، بالغ درون و کودک درون توضیح داده است که هرکدام از این حالتها چگونه در گفتار، بدن، تصمیمها و روابط روزمره ظاهر میشوند. نویسنده تحلیل رفتار متقابل و تبادلی را بهعنوان روشی برای مشاهدهی تبادلهای کلامی و غیرکلامی میان افراد به کار برده است تا نشان دهد افراد چگونه میتوانند الگوهای تکراری، بازیها و تعارضهای خود را بشناسند و بهتدریج بهسمت وضعیت آخر یعنی حالتی حرکت کنند که در آن بالغ درون فعالتر است و فرد مسئولیت انتخابها و آیندهی خود را میپذیرد.
چرا باید کتاب وضعیت آخر را بخوانیم؟
کتاب وضعیت آخر تصویری نسبتاً روشن از پیوند میان مغز، حافظه، احساس و رفتار ارائه کرده است و مفاهیم پیچیدهی روانپزشکی را در قالب مدل والد، بالغ و کودک توضیح داده است. خواننده با مثالها و گفتوگوهای متعدد میتواند الگوهای ارتباطی خود و دیگران را بهتر ببیند، معنای بازیهای روانی را بفهمد و با سازوکار درمان گروهی و تحلیل رفتار متقابل آشنا شود.
خواندن وضعیت آخر به کسانی پیشنهاد میشود که به شناخت خود، روابط خانوادگی، تعارضهای زناشویی، تربیت فرزندان، یا سازوکار درمان روانشناختی علاقهمندند. دانشجویان رشتههای روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی نیز میتوانند از مدلها و مثالهای کتاب برای درک بهتر تحلیل رفتار متقابل استفاده کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب وضعیت آخر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | وضعیت آخر |
| عنوان دیگر | من خوب هستم - شما خوب هستید |