کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما
بررسی آثار اعمال والدین در نسل آنان
معرفی کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما
کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما نوشته محمود جوهری است و انتشارات تعالی نسل نو آن را منتشر کرده است. این کتاب به رابطهی رفتار والدین و سرنوشت اخلاقی و معنوی فرزندان میپردازد و میکوشد نشان دهد که اثر اعمال پدر و مادر فقط به زمان حال محدود نمیماند. نویسنده با تکیهبر آیات، روایات و نمونههای مطرحشده در متن، از یک سؤال مهم شروع میکند: صلاح یا گرفتاری نسل بعد تا چه اندازه با انتخابهای امروز والدین گره خورده است؟ نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما
کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما نوشته محمود جوهری دربارهی تأثیر رفتار، انتخاب و سبک زندگی والدین بر آیندهی فرزندان و حتی نسلهای بعدی است. محور اصلی بحث بر این ایده استوار شده که تربیت فقط به سفارش، آموزش مستقیم یا الگوهای آشکار محدود نمیشود، بلکه بخشی از اثرگذاری والدین در لایههای ناپیدای زندگی شکل میگیرد. نویسنده در مقدمه توضیح میدهد که هر عمل انسان، علاوهبر پیامدهای شخصی، میتواند دامنهای گسترده در سرنوشت فرزندان داشته باشد؛ دامنهای که گاهی به صلاح و فلاح میرسد و گاهی به گرفتاری و محرومیت. فضای کتاب از همان آغاز، خانواده و مدرسه را دو قلمرو جدا از هم نمیبیند و بر پیوند تربیت در خانه و محیط آموزشی تأکید دارد.
کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما در سه بخش اصلی پیش میرود. بخش نخست به اهمیت داشتن فرزند صالح، معنای اطاعت الهی در تربیت فرزند و منشأ پیدایش فرزندان صالح و ناصالح اختصاص دارد. در این بخش، نویسنده به سؤالاتی مثل عدالت الهی در نسبت با آثار اعمال والدین و تفاوت میان امتحان، عقوبت و اختیار فرزند پرداخته است. بخش دوم سراغ رفتارهایی میرود که از نگاه متن، میتوانند زمینهی گرفتاری نسل را فراهم کنند؛ از جمله ستمکاری، دستدرازی به مال یتیم، کسب حرام، گناه، سوگند دروغ، بیعفتی و بیتدبیری در روابط زناشویی. بخش سوم در نقطهی مقابل، از اعمالی سخن میگوید که به اصلاح نسل پیوند خوردهاند؛ مانند صالحبودن والدین، احسان، صدقه، دعا، روزه، نماز و انتخاب همسر شایسته.
کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما بیش از آنکه فقط مجموعهای از توصیههای پراکنده باشد، تلاشی برای حساسکردن ذهن والدین نسبت به پیامدهای دور و نزدیک رفتارهایشان است. متن بارها یادآوری میکند که دغدغهی تربیت فرزند، تنها با آرزو یا دعا کامل نمیشود و به بازنگری در باورها، درآمد، روابط و شیوهی زیست والدین نیاز دارد. درونمایهی اصلی این کتاب مسئولیتپذیری در برابر نسل آینده است؛ مسئولیتی که از خودسازی آغاز میشود و به خانواده، تربیت و سرنوشت فرزندان امتداد پیدا میکند.
خلاصه کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما
کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما این پرسش را دنبال میکند که چگونه رفتار والدین میتواند در شکلگیری آیندهی فرزندان اثر بگذارد. نویسنده ابتدا از آرزوی داشتن فرزند صالح و معنای واقعی آن سخن میگوید و بعد توضیح میدهد که این خواسته فقط با آموزش ظاهری محقق نمیشود، بلکه به ایمان، کردار و انتخابهای روزمرهی پدر و مادر هم وابسته است.
در ادامه، متن دو مسیر را کنار هم میگذارد: رفتارهایی که به گرفتاری نسل میانجامند و رفتارهایی که زمینهی صلاح فرزندان را فراهم میکنند. ظلم، مال حرام، گناه و تعدی به حقوق دیگران در یک سو قرار میگیرند و در سوی دیگر، دعا، صدقه، احسان، عبادت و شایستگی والدین مطرح میشود. حاصل این بحث، ترسیم تصویری از مسئولیت اخلاقی والدین در برابر آیندهی خانواده است.
چرا باید کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما را بخوانیم؟
چرا باید کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما را بخوانیم؟
- این کتاب رابطهی میان رفتار والدین و سرنوشت فرزندان را از زاویهی پیامدهای آشکار و ناپیدا بررسی میکند.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند دربارهی نقش باورها، درآمد، روابط و انتخابهای روزمره در تربیت نسل دقیقتر فکر کند.
- این اثر نمونههای مشخصی از رفتارهای آسیبزا مانند ظلم، مال حرام و تعدی به حقوق دیگران را کنار اعمالی مثل دعا، صدقه و احسان قرار میدهد.
- کتاب به سؤالاتی دربارهی فرزند صالح، اختیار فرزند و نسبت میان امتحان و پیامد اعمال والدین پاسخ میدهد.
- خواندن این کتاب برای کسانی مناسب است که میخواهند نگاه تربیتی خود را از سطح توصیههای مستقیم فراتر ببرند.
کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
- والدینی که میخواهند دربارهی اثر رفتار و سبک زندگی خود بر آیندهی فرزندان بیشتر بدانند.
- مربیان و فعالان آموزشی که به پیوند میان خانه و مدرسه در فرایند تربیت توجه دارند.
- خوانندگانی که دربارهی تربیت دینی و اخلاقی فرزند سؤالهای جدی دارند.
- کسانی که میخواهند نقش اعمالی مانند کسب حلال، دعا، احسان و پرهیز از ظلم را در زندگی خانوادگی دقیقتر بررسی کنند.
- مخاطبانی که به مباحث تربیتی مبتنیبر آیات و روایات علاقه دارند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب امروز ما، فردای فرزندان ما و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | امروز ما، فردای فرزندان ما |
| عنوان دیگر | بررسی آثار اعمال والدین در نسل آنان |