کتاب هنر خوب زیستن رولف دوبلی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب هنر خوب زیستن

کتاب هنر خوب زیستن

معرفی کتاب هنر خوب زیستن

کتاب هنر خوب زیستن (۵۲ میان‌بر حیرت‌انگیز برای خوشبختی، ثروت و موفقیت) نوشته رولف دوبلی با ترجمه فاطمه عابدی و مژگان طالب‌زاده مجموعه‌ای از ۵۲ فصل کوتاه است که هرکدام یک قاعده، ترفند ذهنی یا زاویه‌ی نگاه تازه برای بهتر زندگی‌کردن معرفی کرده است. نویسنده با تکیه بر روانشناسی، اقتصاد رفتاری، فلسفه و تجربه‌های شخصی از پرسش‌های قدیمی درباره خوشبختی، موفقیت، ثروت و معنای زندگی شروع کرده و آن‌ها را به نکته‌های کاربردی روزمره تبدیل کرده است. نشر درقلم آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هنر خوب زیستن

کتاب هنر خوب زیستن با پیشگفتاری مفصل آغاز می‌شود که در آن رولف دوبلی توضیح داده است چگونه سال‌ها قواعد ذهنی، بینش‌های فلسفی و یافته‌های روانشناسی را جمع‌آوری کرده تا برای خودش نوعی «شیوه‌نامه» زندگی بسازد. او تأکید کرده است که برخلاف تصور رایج، هیچ قانون ثابت و واحدی برای خوشبختی وجود ندارد و جهان آن‌قدر پیچیده است که نمی‌توان آن را در چند نسخه‌ی ساده خلاصه کرد. به همین دلیل در این کتاب ۵۲ قاعده‌ی مستقل و کوتاه کنار هم قرار گرفته که هرکدام از زاویه‌ای متفاوت به زندگی روزمره نگاه کرده است. کتاب هنر خوب زیستن در چند بخش پراکنده اما به‌هم‌پیوسته، از موضوعاتی مثل «حسابگری ذهنی»، «هنر ظریف تصحیح»، «عهد و پیمان»، «جعبه سیاه افکار»، «ضد تولید و نوآوری»، «هنر منفی زندگی خوب»، «قرعه‌کشی ژنی» و «خطای حسی درون‌نگری» سخن گفته است. هر فصل با یک مثال روشن شروع شده، سپس یک خطای فکری، عادت ذهنی یا سوءبرداشت رایج را نشان داده و در پایان به یک قاعده‌ی عملی ختم شده است؛ از نحوه‌ی تفسیر جریمه و مالیات گرفته تا نگاه به شکست، برنامه‌ریزی، تکنولوژی، اعتیاد به موفقیت و نقش شانس در زندگی. در کتاب هنر خوب زیستن نویسنده بارها به پژوهش‌های اقتصاد رفتاری، روانشناسی و تجربه‌های شخصی خود به‌عنوان سرمایه‌گذار و خلبان اشاره کرده است تا نشان دهد چرا تمرکز بر حذف خطاها، اصلاح مسیر، پذیرش واقعیت و فروتنی در برابر نقش شانس می‌تواند کیفیت زندگی را بالا ببرد. ساختار فصل‌های کوتاه و مستقل باعث شده است بتوان هر فصل را جداگانه خواند و درباره‌اش فکر کرد.

خلاصه کتاب هنر خوب زیستن

کتاب هنر خوب زیستن مجموعه‌ای از ۵۲ قاعده و میان‌بر ذهنی برای بهتر زیستن است که از دل مثال‌های روزمره، تجربه‌های شخصی نویسنده و یافته‌های علمی بیرون آمده است. دوبلی نشان داده است که چگونه می‌توان با «حسابگری ذهنی» تفسیر اتفاقات ناخوشایند را عوض کرد، با «هنر ظریف تصحیح» به‌جای وسواس روی شروع، مدام مسیر را اصلاح کرد و با «جعبه سیاه افکار» از هر شکست یک گزارش فنی برای آینده ساخت. در ادامه کتاب هنر خوب زیستن به خطاهای فکری مثل «خطای حسی درون‌نگری»، توهم کنترل کامل بر موفقیت و نادیده‌گرفتن نقش شانس در «قرعه‌کشی ژنی» پرداخته است. نویسنده بر «هنر منفی زندگی خوب» تأکید کرده است؛ یعنی به‌جای تعقیب مستقیم خوشبختی، حذف منظم چیزهایی که زندگی را خراب می‌کند: اعتیاد، استرس مزمن، وابستگی مالی، حسادت و خودفریبی. پیام اصلی آن کتاب این است که زندگی خوب بیشتر نتیجه‌ی پرهیز از حماقت‌های پایدار، پذیرش واقعیت و تنظیم انتظارات است تا جستجوی نسخه‌های جادویی برای شادی.

چرا باید کتاب هنر خوب زیستن را بخوانیم؟

کتاب هنر خوب زیستن با فصل‌های کوتاه و مثال‌های روشن نشان داده است چگونه خطاهای ذهنی کوچک می‌توانند کیفیت زندگی را پایین بیاورند و برعکس، چند تغییر در تفسیر رویدادها، تصمیم‌گیری و مدیریت انتظارات حال و آینده را آرام‌تر کند. این کتاب کمک می‌کند نقش شانس، ژن، محیط، عادت‌های فکری و تکنولوژی در شادی و ناکامی دیده شود و نگاه واقع‌بینانه‌تری به موفقیت شکل بگیرد.

خواندن کتاب هنر خوب زیستن به کسانی پیشنهاد می‌شود که به خودشناسی، تصمیم‌گیری بهتر، مدیریت پول و زمان، کاهش استرس و بازنگری در تعریف موفقیت علاقه‌مند هستند. همچنین به دانشجویان، فعالان اقتصادی، مدیران و افرادی که از کتاب قبلی دوبلی لذت برده‌اند پیشنهاد می‌شود این اثر را بخوانند. «… از اعصار گذشته انسان ها از خود می‌پرسیدند چگونه می‌توان یک زندگی شاد و ایده‌ال داشت؟ و پرسش‌هایی مانند چگونه باید زندگی کنم؟ یا ویژگی های یک زندگی خوب چیست؟ همواره فکر انسان را مشغول نموده است. همچنین نقش سرنوشت و نیز پول در زندگی انسان ها نیز بحث برانگیز بوده است. آیا تنها یک راه برای خوب زیستن وجود دارد یا مسیرهای متعددی به خوشبختی می‌انجامد. آیا باید در جستجوی خوشبختی باشیم یا تنها از ناراحتی و غم دوری کنیم؟ این پرسش‌ها دائماً برای نسل‌های مختلف تکرار می‌شود و در اکثر مواقع پاسخ مشخصی داده نمی‌شود. اما به چه دلیل؟ شاید به اين دلیل که ما به دنبال یک قاعده‌ی خاص می‌گردیم. در حقیقت ما باید بدانیم که هیچ قاعده با قانون ثابت و یکسانی برای خوشبختی وجود ندارد. در طی دهه‌های گذشته انقلاب بزرگی در زمینه‌های روانشناسی و علوم مختلف به وقوع پیوسته است؛ در سیاست، اقتصاد و... متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند که جهان به قدری پیچیدگی دارد که نمی‌توان آن را در چارچوب و قواعد ثابتی جای داد. در حقیقت ما برای درک زندگی نیاز به ابزارهای زیادی داریم به علاوه باید بیاموزیم که چگونه می‌توانیم در زندگی عمل گرا باشیم و خیال پردازی را کنار بگذاریم. در دویست سال اخیر انسان ها فراموش کردند که از ندای درونی خود پیروی کنند. به عبارتی دیگر اغلب احساس می‌کنند که برای رسیدن به موفقیت باید از یک مدل با الگوی خاص پیروی کنند. شاید شما از این قواعد به عنوان سیستم عامل زندگی یاد کنید اما من ترجیح می‌دهم که آن را شیوه نامه بنامم. نکته حائزاهمیت این است که این ابزارها و روش‌ها بسیار مهم‌تر از دانش محض و تئوری هستند. آن‌ها حتی از پول و ثروت، رابطه و هوش بیشتر اهمیت دارند. چند سال پیش شروع به جمع آوری داده‌های ذهنی خودم کردم تا بتوانم به وسیله آن ها زندگی بهتری برای خود رقم بزنم. برای رسیدن به خواسته‌ام از روش‌های قدیمی گرفته تا آخرین روش‌های روانشناسی و جهان بینی را به کار بردم. به همین دلیل شما می‌توانید نام این کتاب را فلسفه‌ی کلاسیک متناسب با قرن بیست و یک نام ببرید.»