کتاب درآمدی بر جان شناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر
معرفی کتاب درآمدی بر جان شناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر
کتاب درآمدی بر جانشناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر نوشتهی اکبر جباری را نشر نقد فرهنگ منتشر کرده است. نویسنده در این اثر به نسبت اندیشهی هیدگر با جانشناسی، جاندرمانی و رواندرمانی وجودی پرداخته است و از خلال خوانش وجود و زمان و سمینارهای زولیکون، افق تازهای برای فهم «جان» و «درمان» ترسیم میکند. بحثهای کتاب از ریشهشناسی واژههایی مثل جان، روح، روان و گایست آغاز میشود و تا مفاهیم محوریای مانند دازاین، اگزیستانس، آزادی، مرگ، من، خود و دیگری ادامه مییابد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درآمدی بر جان شناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر
کتاب درآمدی بر جانشناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر با تکیهبر آثار هیدگر بهویژه وجود و زمان و سمینارهای زولیکون، میکوشد افقی را که این فیلسوف برای فهم جان و جاندرمانی گشوده است توضیح دهد. اکبر جباری در مقدمه و پیشگفتار، از نسبت هیدگر با رواندرمانی وجودی، ارتباط او با مدارد باس و جانکاوان، و نیز تأثیر اندیشهی هیدگر بر لکان و خوانش تازهای از فروید سخن گفته است و نشان داده است که چرا هیدگر علم روانشناسی متعارف را «انتیک» و ناکافی میدانست. در کتاب درآمدی بر جانشناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر ساختار بحثها فصلبندی روشنی دارد: پس از طرح مسئلهی ترجمهی پسیکولوژی و دفاع از اصطلاح «جانشناسی»، نویسنده به دقت ریشهها و زمینههای واژههایی مانند روح، روان، جان، گایست، سایک و نیز نسبت آنها با سنت فلسفی آلمانی و فارسی را بررسی کرده است. سپس مفاهیم بنیادی اندیشهی هیدگر مانند دازاین، اگزیستانس، قیام ظهوری، فراروندگی، آزادی و نسبت وجود و زمان شرح داده میشود. در ادامهی کتاب درآمدی بر جانشناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر فصلهایی مانند «من، خود و دیگری»، «مرگ» و «عشق» بهصورت مفصل به تحلیل تجربههای وجودی انسان اختصاص یافته است. نویسنده در این فصلها با بهرهگیری از تمایز انتیک و انتولوژیک، افتراق وجودشناختی میان وجود و موجود، و نیز تمایز میان اعتقاد و ایمان، تصویری از جان آزاد، بیماری بهمثابه اسارت، و جاندرمانی اگزیستانسیال بهمثابه گشودن امکانها ارائه کرده است. پیوند مداوم بحث نظری با تجربهی درمانگری، متن را از یک شرح صرفاً فلسفی فراتر برده است.
خلاصه کتاب درآمدی بر جان شناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر
کتاب درآمدی بر جانشناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر جان را نه «روح» جدا از بدن، بلکه جانی متصل به بدن و در حال برونجستگی میفهمد که در افق امکانها و آزادی تعریف میشود. نویسنده ابتدا نشان میدهد چرا «جانشناسی» ترجمهی دقیقتری برای پسیکولوژی است و چگونه واژههایی مانند روح، روان، ذهن و جان در سنتهای مختلف بار معنایی متفاوتی دارند. سپس با تکیهبر مفاهیم دازاین، اگزیستانس، قیام ظهوری و فراروندگی، تفاوت بنیادین میان وجود و موجود و پیامدهای آن برای فهم من، خود و دیگری توضیح داده میشود. در کتاب درآمدی بر جانشناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر بیماری بهمنزلهی اسارت در چنگ موجودات و از دست دادن آزادی جان فهم شده است و جاندرمانی اگزیستانسیال تلاشی است برای آشناکردن دازاین با امکانهای وجودیاش. بحثهایی مانند نسبت ما با خدا و وجود، مفهوم پرستش بهمثابه نپرستیدن موجودات، و دعوت به «تماشا» و فهم پدیدارها، شاکلهی پیام کتاب را شکل میدهد.
چرا باید کتاب درآمدی بر جان شناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر را بخوانیم؟
این اثر تصویری منسجم از نسبت اندیشهی هیدگر با جان، آزادی، بیماری و درمان ارائه کرده است و نشان میدهد جاندرمانی اگزیستانسیال بر چه بنیانهای فلسفی استوار است. خواندن کتاب درآمدی بر جانشناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر برای فهم دقیقتر مفاهیمی مانند دازاین، اگزیستانس، من، خود، دیگری، مرگ و عشق در افق وجودی سودمند است و نگاه رایج به روان و درمان را به چالش میکشد.
مطالعهی کتاب درآمدی بر جانشناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر به دانشجویان و علاقهمندان فلسفهی قارهای، رواندرمانی وجودی و جاندرمانی، و نیز درمانگران و مشاورانی پیشنهاد میشود که میخواهند پشتوانهی نظری عمیقتری برای کار بالینی خود داشته باشند یا درگیر پرسشهایی درباره آزادی، مرگ، ایمان و معنای رنجاند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب درآمدی بر جان شناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب: | درآمدی بر جان شناسی اگزیستانسیال مارتین هیدگر |
| موضوع: | فلسفه مدرن، روانشناسی عمومی |