معرفی و دانلود کتاب ما و آزادی pdf + خلاصه رایگان

کتاب ما و آزادی

درباره آزادی در دیدگاه بهشتی، مطهری، صفایی حائری، موسی صدر و شریعتی

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب ما و آزادی

کتاب ما و آزادی تهیه‌شده در موسسه فرهنگی جهان انسان است و نشر برای انسان آن را منتشر کرده است. این کتاب به‌جای ارائه‌ی یک تعریف یک‌خطی از آزادی، سراغ دیدگاه ۵ چهره‌ی اثرگذار رفته و نشان می‌دهد که آزادی در نسبت با آگاهی، ایمان، تربیت، جامعه و قدرت چگونه فهم شده است. متن کتاب از دل گفتارها و بازخوانی اندیشه‌ها شکل گرفته و بیشتر از آنکه به شعار نزدیک شود، بر تفاوت مبانی و نتیجه‌های هر نگاه تمرکز می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ما و آزادی

کتاب ما و آزادی با تمرکز بر دیدگاه‌های بهشتی، مطهری، صفایی حائری، موسی صدر و شریعتی، یکی از مناقشه‌برانگیزترین مفاهیم فکری و اجتماعی را از زاویه‌ای مقایسه‌ای بررسی می‌کند. موسسه فرهنگی جهان انسان در این مجموعه تلاش کرده است نشان دهد آزادی فقط یک مطالبه‌ی سیاسی یا یک واژه‌ی محبوب عمومی نیست، بلکه ریشه در نوع نگاه به انسان، اختیار، تربیت، دین، جامعه و نسبت فرد با قدرت دارد. از همان مقدمه روشن می‌شود که مسئله‌ی اصلی، دفاع کلی از آزادی نیست، بلکه فهم چیستی آن، مرزهای آن و پیامدهای هر تفسیر از آن است.

کتاب ما و آزادی از چند بخش اصلی تشکیل شده است که هرکدام به یکی از این متفکران اختصاص دارد؛ از جمله بهشتی و آزادی، مطهری و آزادی و صفایی و آزادی. در این بخش‌ها، متن فقط به نقل چند گزاره‌ی مشهور بسنده نمی‌کند، بلکه می‌کوشد منظومه‌ی فکری هریک را در پیوند با مبانی عمیق‌ترشان توضیح دهد. برای نمونه، در بحث مربوط به بهشتی، آزادی در نسبت با آگاهی، رهایی از جهل، فقر و سلطه‌ی طبیعت طرح می‌شود. در بخش مطهری، آزادی اجتماعی در کنار آزادی معنوی قرار می‌گیرد و مسئله‌ی تربیت و اخلاق به میان می‌آید. در بخش صفایی نیز آزادی با حرکت انسان، موانع درونی و بیرونی و مسیر رشد او سنجیده می‌شود.

کتاب ما و آزادی حال‌وهوای یک گفت‌وگوی فکری را دارد؛ گفت‌وگویی که در آن شباهت‌ها و تفاوت‌ها اهمیت دارند. متن نشان می‌دهد که این متفکران هرچند در اصل اهمیت آزادی هم‌نظرند، در تعریف، حدود، مقدمات و غایت آن یکسان فکر نمی‌کنند. همین تفاوت‌ها کتاب را از یک گردآوری ساده جدا می‌کند. نتیجه، متنی است که هم برای دنبال‌کردن ریشه‌های فکری بحث آزادی مفید است و هم برای فهم این نکته که هر سخن درباره‌ی آزادی، بر تصویری خاص از انسان و جامعه تکیه دارد.

خلاصه کتاب ما و آزادی

کتاب ما و آزادی مجموعه‌ای از بازخوانی‌ها درباره‌ی مفهوم آزادی در اندیشه‌ی چند متفکر اثرگذار ایرانی است. متن از اینجا آغاز می‌کند که آزادی واژه‌ای محبوب اما محل اختلاف است و بعد نشان می‌دهد هر متفکر چگونه آن را از دل مبانی خود توضیح می‌دهد. در بخش‌های مختلف، آزادی با موضوعاتی مثل اختیار انسان، آگاهی، تربیت، اخلاق، فقر، گفت‌وگو، نقد، عقیده، بیان و نسبت دین و جامعه پیوند می‌خورد. کتاب به‌جای رسیدن به یک تعریف نهایی و یکدست، مسیرهای متفاوت فهم آزادی را کنار هم می‌گذارد تا روشن شود اختلاف‌ها فقط در نتیجه نیستند، بلکه از مبناها شروع می‌شوند.

چرا باید کتاب ما و آزادی را بخوانیم؟

• این کتاب آزادی را از زاویه‌ی یک متفکر واحد بررسی نمی‌کند و امکان مقایسه‌ی ۵ دیدگاه متفاوت را فراهم می‌کند.
  • متن نشان می‌دهد بحث آزادی فقط به سیاست محدود نیست و با آگاهی، تربیت، اخلاق و اختیار انسان گره می‌خورد.
  • خواننده می‌تواند تفاوت میان آزادی عقیده، آزادی بیان، آزادی اجتماعی و آزادی معنوی را دقیق‌تر دنبال کند.
  • بخش‌های کتاب کمک می‌کنند ریشه‌ی اختلاف نظرها درباره‌ی حدود و معنای آزادی بهتر فهمیده شود.
  • این اثر برای مرور فشرده‌ی دیدگاه بهشتی، مطهری، صفایی حائری، موسی صدر و شریعتی در یک موضوع مشترک مناسب است.

• خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی مفهوم آزادی در اندیشه‌ی متفکران ایرانی شناخت مقایسه‌ای‌تری به دست آورند.
  • دانشجویان و پژوهشگرانی که با مباحث دین، جامعه، سیاست و تربیت سروکار دارند.
  • کسانی که می‌خواهند نسبت آزادی با آگاهی، اخلاق، اختیار و نقد اجتماعی را بهتر بفهمند.
  • علاقه‌مندان به اندیشه‌ی بهشتی، مطهری، صفایی حائری، موسی صدر و شریعتی که می‌خواهند دیدگاه آن‌ها را در یک موضوع مشخص کنار هم ببینند.
  • مخاطبانی که از متن‌های فکری مبتنی بر گفت‌وگو، مقایسه و بازخوانی ایده‌ها استقبال می‌کنند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ما و آزادی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابما و آزادی
عنوان دیگردرباره آزادی در دیدگاه بهشتی، مطهری، صفایی حائری، موسی صدر و شریعتی
موضوععلوم سیاسی و روابط بین‌الملل، کلام و عقاید
نویسندهموسسه فرهنگی جهان انسان
انتشاراتانتشارات برای انسان
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.