کتاب ستاره های دوست داشتنی، امام علی (ع)
معرفی کتاب ستاره های دوست داشتنی، امام علی (ع)
کتاب ستارههای دوستداشتنی، امام علی (ع) نوشتهی محسن هجری با تصویرگری میترا عبدالهی داستانی است دربارهی آشنایی یک کودک با زندگی و منش امام علی (ع). نشر شهرقلم آن را منتشر کرده است. راوی نوجوان هر شب با ماه همسفر میشود و به دیدن «ستارهها» میرود؛ ستارههایی که درواقع جلوههایی از ویژگیهای اخلاقی امام علی (ع) هستند. در این سفرها، کار، مهربانی، تواضع، شجاعت و ایمان در قالب ماجراهایی ساده و قابللمس برای مخاطب نوجوان روایت شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ستاره های دوست داشتنی، امام علی (ع)
کتاب ستارههای دوستداشتنی، امام علی (ع) با روایت محسن هجری ماجرای پسربچهای را دنبال کرده است که هر شب روی پشتبام خانه میرود و با ماه گفتوگو میکند. ماه از او میپرسد آیا دوست دارد به ستارهها سفر کند و همین سؤال آغاز سفری خیالانگیز به دنیای «ستارهها» میشود؛ ستارههایی که هرکدام نمادی از یک خصلت برجستهی امام علی (ع) هستند. کتاب ستارههای دوستداشتنی، امام علی (ع) در قالب چند سفر شبانه پیش میرود. در هر شب، راوی به دیدن یک ستاره میرود و با شخصیتی روبهرو میشود که او را به امام علی (ع) پیوند میدهد. در بخشی از کتاب، سلمان فارسی را میبیند که از بردگی، رنج کار در نخلستانهای مدینه و آشنایی با «ستارهی محبت» میگوید. در جایی دیگر، راوی با مردی روبهرو میشود که در گرمای نخلستان، عرقریزان مشغول کار است، دستهای پینهبسته دارد و درعینحال با مهربانی با کودکان یتیم رفتار میکند. کتاب ستارههای دوستداشتنی، امام علی (ع) با صحنههایی مانند کاشت هستههای خرما، مسابقهی پرکردن سبد خرما، گفتوگوهای صمیمی سلمان با راوی و یادآوری کودکی امام علی (ع) نزد پیامبر، تلاش کرده است مفاهیمی مثل کار، فروتنی، محبت به یتیمان، شجاعت در پذیرش حق و توکل به خدا را در قالب ماجراهایی کوتاه و تصویری برای ذهن نوجوان زنده کند.
خلاصه کتاب ستاره های دوست داشتنی، امام علی (ع)
در کتاب ستارههای دوستداشتنی، امام علی (ع) راوی نوجوان هر شب که دلش میگیرد به پشتبام میرود و به آسمان خیره میشود تا این که ماه از او دعوت میکند به سفر میان ستارهها برود. این سفرها درواقع آشنایی تدریجی او با زندگی و سیرهی امام علی (ع) است. در یکی از شبها، ماه او را کنار نخلستانی فرود میآورد تا سلمان فارسی را ببیند؛ سالهایی که سلمان برده بوده و در نخلستانهای مدینه کار میکرده است. در ادامه، راوی با مردی روبهرو میشود که در گرما مشغول تمیزکردن نهر آب و کاشت هستههای خرماست، با کودکان یتیم مهربان است و کارکردن را از دستدرازی به دیگران برتر میداند. از خلال این دیدارها، مفاهیمی مانند کار و تلاش، فروتنی، محبت، ایمان و شجاعت در قالب تصویرهایی ساده و داستانی به مخاطب منتقل شده است.
چرا باید کتاب ستاره های دوست داشتنی، امام علی (ع) را بخوانیم؟
کتاب ستارههای دوستداشتنی، امام علی (ع) ویژگیهای اخلاقی امام علی (ع) را از دل موقعیتهای روزمره مثل کار در نخلستان، بازی کودکان و گفتوگوهای ساده بیرون کشیده است. این اثر نشان داده است چگونه مفاهیمی مانند کار، تواضع، محبت به یتیمان و شجاعت در پذیرش حق میتواند در زندگی امروز نوجوان معنا پیدا کند.
کتاب ستارههای دوستداشتنی، امام علی (ع) به نوجوانانی پیشنهاد میشود که کنجکاوند دربارهی زندگی و منش امام علی (ع) بیشتر بدانند. همچنین به والدین و مربیانی پیشنهاد میشود که بهدنبال متنی داستانمحور برای گفتوگو دربارهی اخلاق، کار و مسئولیتپذیری با نوجوانان هستند. «هر شب که دلم تنگ میشد، روی پشتبام میرفتم و به آسمان خیره میشدم. یک شب ماه از همهی شبها بزرگتر و پرنورتر بود. از من پرسید: دوست داری به ستارهها سفر کنی؟ پرسیدم: اما چطوری؟ من که فضانورد نیستم. سفینه که هیچ، من حتی یک دوچرخهی معمولی هم ندارم! گفت: برای رسیدن به آنها احتیاجی به سفینه نداری. تو مثل هر شب از خواب بیدار میشوی، من هم مثل هر شب میآیم و تو را با خود به سوی ستارهها میبرم. ماه به قولش عمل کرد و مرا به دیدن ستارهی اول برد. شب بعد، باز هم روی پشتبام منتظر ماه شدم. او به من قول داده بود که به دیدن ستارهی دوم برویم. طولی نکشید که باز هم نوری از آسمان آمد و مرا از زمین جدا کرد. دیگر مانند شب گذشته، از آن همه سرعت نمیترسیدم؛ بلکه دوست داشتم آنقدر تند بروم که شهابهای آسمان هم به گرد پای من نرسند. یک ستارهی دنبالهدار از کنارم گذشت. چقدر بزرگ و باشکوه بود. پیراهن بلندش را همانطور که روی کهکشان راه شیری میکشید پیش میرفت. این دومین ستارهای بود که به دیدنش میرفتم.»