کتاب کنسرت فریاد
معرفی کتاب کنسرت فریاد
کتاب کنسرت فریاد نوشتهی شیدا سیف مجموعهای از ترانهها و سرودههایی است که انتشارات پرپروک آن را منتشر کرده است. این کتاب در ۸۵ صفحه شکل گرفته و عنوان بسیاری از ترانهها و قطعات موسیقیمحور در آن دیده میشود که نام آهنگساز و خوانندهی هرکدام نیز در کنار متن آمده است. فضای کلی اثر حول عشق، جدایی، دلتنگی، تنهایی و نوعی حس غربت در شهر و زمانهی معاصر میچرخد و زبان آن به ترانههای پاپ و عاشقانهی امروز نزدیک است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کنسرت فریاد
کتاب کنسرت فریاد مجموعهای از ترانهها و سرودههای شیدا سیف است که در قالب قطعات کوتاه و آهنگمحور کنار هم قرار گرفتهاند. در بسیاری از متنها نام خواننده و آهنگساز ذکر شده و همین نکته نشان میدهد که این سرودهها برای اجرا و تبدیلشدن به قطعهی موسیقی نوشته شدهاند. در این کتاب جهان عاطفی شخصیتهای ترانه در بستر شهر، باران، جاده، شب و تنهایی شکل گرفته و واژههایی مثل بارون، جاده، پنجره، پاییز و سکوت بارها تکرار شده است. کتاب کنسرت فریاد در چندین بخش با عنوانهایی مانند بارون، بگو کجای این شبی، جاده، حس عاشقی، شب برهنه، عقاب پیر، فال حافظ، مرگ گلا، دلتنگی، دریا، ضامن آهو، من یه مطربم، من و دریاب حسین(ع) و عطر اسیرسو پیش میرود. در هر بخش یک موقعیت عاطفی پررنگ شده است؛ از عاشقانههای شهری و جداییهای ناگهانی تا ترانههای آیینی و مذهبی که در آنها نام امام رضا(ع) و امام حسین(ع) آمده است. کتاب کنسرت فریاد در کنار ترانههای عاشقانه، چند قطعهی اجتماعیتر نیز دارد که در آنها از رنج، فقر، غربت و شکستن غرور سخن گفته شده است. کتاب کنسرت فریاد با تکرار تصویرهایی مثل پنجره، خیابان خیس، چتر، شمع، عکس، آلبوم، ساحل و موج، فضایی تصویری و قابلتجسم میسازد. لحن سرودهها مستقیم و احساسی است و بیشتر متنها در گفتوگو با یک «تو»ی غایب شکل گرفتهاند؛ تویی که گاهی معشوق زمینی است، گاهی مادر، گاهی امام و گاهی مخاطبی نامعلوم که شاعر دردها و آرزوهایش را خطاب به او بیان کرده است.
خلاصه کتاب کنسرت فریاد
در کنسرت فریاد شیدا سیف مجموعهای از ترانهها را کنار هم گذاشته است که محور اصلی آنها عشق، جدایی، دلتنگی و تنهایی است. در بسیاری از متنها راوی در یک شهر بارانی، کنار پنجره یا در خیابان خیس ایستاده و از معشوقی میگوید که رفته است، از جادهای که دیگر دو نفره نیست و از شبی که با بغض و خاطره میگذرد. در کنار این فضا، چند ترانهی آیینی نیز دیده میشود که در آنها راوی با زبانی صمیمی با امام رضا(ع) و امام حسین(ع) حرف میزند و از دلتنگی، گناه، امید به شفاعت و آرزوی زیارت میگوید. کتاب کنسرت فریاد در مجموع تصویری از قلبی زخمی و درعینحال امیدوار به عشق و ایمان ارائه کرده است.
چرا باید کتاب کنسرت فریاد را بخوانیم؟
کنسرت فریاد برای کسانی که به ترانههای عاشقانهی شهری، تصویرهای بارانی، شبهای طولانی و روایتهای صریح از دلتنگی علاقه دارند جذاب است. این کتاب ترکیبی از عاشقانهها و ترانههای آیینی را کنار هم آورده و حالوهوای عاطفی نسل امروز را در قالب متنهایی کوتاه و موسیقیمحور بازتاب داده است.
خواندن کنسرت فریاد به دوستداران ترانههای پاپ فارسی، علاقهمندان به متنهای عاشقانه و غمگین، کسانی که با مضمون جدایی و دلتنگی همذاتپنداری میکنند و همچنین مخاطبانی که به ترانههای آیینی و مذهبی علاقه دارند پیشنهاد میشود.