کتاب مدیریت زمان جفری لوکاس + دانلود نمونه رایگان

کتاب مدیریت زمان

نویسنده:جفری لوکاس
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب مدیریت زمان

کتاب مدیریت زمان (ده عادت افراد موفق برای کنترل موثر زمان) نوشته‌ی جفری لوکاس با ترجمه‌ی زهرا گنجعلی راهنمایی است برای شناخت عادت‌هایی که بر استفاده از وقت اثر می‌گذارند و شیوه‌ی اصلاح آن‌ها. نویسنده در این اثر نشان داده است چگونه تصمیم‌های روزمره، اولویت‌ها و حتی ذهنیت نسبت به کار و زندگی، کیفیت استفاده از زمان را تعیین می‌کنند. ساختار کتاب بر پایه‌ی عادت‌ها و تمرین‌های ساده شکل گرفته است تا خواننده بتواند برنامه‌ی روزانه‌ی خود را بازطراحی کند. انتشارات بام سبز آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مدیریت زمان

کتاب مدیریت زمان نوشته‌ی جفری لوکاس بر این ایده استوار است که مشکل اصلی بسیاری از افراد، «کمبود زمان» نیست بلکه عادت‌های نادرست در استفاده از آن است. نویسنده در آغاز توضیح داده است که مدیریت زمان یک هدف کوتاه‌مدت نیست و مانند رعایت بهداشت فردی باید هر روز تمرین شود تا زندگی پربار بماند. در ادامه، پیامدهای بی‌نظمی بر شغل، درآمد و روابط خانوادگی بررسی شده و نشان داده شده است که اتلاف وقت تنها به خود فرد آسیب نمی‌زند. در کتاب مدیریت زمان ساختار مطالب حول چند فصل و در نهایت ده عادت کلیدی شکل گرفته است. فصل‌هایی مانند «مدیریت روز وظیفه‌ی شخصی توست»، «تثبیت کارهای روزانه»، «مدیریت کردن ذهنیت»، «درست شروع کردن روز»، «مدیریت بهره‌وری»، «مدیریت زمان صرف‌شده با افراد مختلف»، «مقابله با وقت‌تلف‌کن‌ها» و «بهبود عادت‌های مدیریت زمان» هرکدام بر بخشی از زندگی روزمره تمرکز دارند. در بخش پایانی نیز ده عادت افراد موفق به‌طور فشرده مرور شده است؛ از آگاه‌بودن نسبت به نحوه‌ی گذراندن زمان و اولویت‌بندی گرفته تا استفاده از ابزار برنامه‌ریزی، کنارگذاشتن چندکارگی و مراقبت از سلامت. کتاب مدیریت زمان در سراسر متن از مثال‌های ملموس مانند برنامه‌ریزی برای سال‌های بازنشستگی، مدیریت جلسات کاری، استفاده از زمان رفت‌وآمد و تنظیم استراحت‌ها استفاده کرده است تا نشان دهد چگونه می‌توان با تغییرات کوچک، بهره‌وری را افزایش داد و به تعادل بیشتری میان کار، خانواده و اهداف شخصی رسید.

خلاصه کتاب مدیریت زمان

کتاب مدیریت زمان بر این محور می‌چرخد که کنترل زمان از «مدیریت روز» و بازنگری اولویت‌ها آغاز می‌شود. نویسنده ابتدا نشان داده است که بدون تعیین تصویر روشنی از آینده، از جمله سال‌های بازنشستگی، تصمیم‌های روزمره به‌سادگی به اتلاف وقت منجر می‌شوند. سپس توضیح داده است چگونه می‌توان با فهرست‌کردن اولویت‌ها در حوزه‌هایی مانند خانواده، شغل، سلامت و رشد فردی، برنامه‌ی روزانه را بازچینش کرد. در ادامه‌ی کتاب مدیریت زمان عادت‌هایی مانند استفاده از دفترچه‌ی برنامه‌ریزی و دفترچه‌ی ثبت زمان، تقسیم روز به بخش‌های چهار ساعته یا بازه‌های پانزده‌دقیقه‌ای، مسدود کردن زمان برای کارهای عمیق، مدیریت انگیزه و انرژی، و مقابله با حواس‌پرتی‌هایی مثل اعلان‌ها و شبکه‌های اجتماعی شرح داده شده است. در پایان نیز ده عادت اصلی جمع‌بندی شده است تا خواننده بتواند به‌تدریج آن‌ها را به بخشی پایدار از سبک زندگی خود تبدیل کند.

چرا باید کتاب مدیریت زمان را بخوانیم؟

کتاب مدیریت زمان نشان می‌دهد مشکل اصلی در کمبود ساعت‌های روز نیست بلکه در شیوه‌ی استفاده از آن‌هاست. این اثر کمک می‌کند اولویت‌های واقعی زندگی شناسایی شود، برنامه‌ی روزانه بازطراحی شود و با ابزارهایی ساده مانند دفترچه‌ی زمان، تقسیم روز و حذف وقت‌تلف‌کن‌ها، بهره‌وری افزایش یابد و احساس کنترل بر زندگی تقویت شود.

خواندن کتاب مدیریت زمان به کسانی پیشنهاد می‌شود که احساس می‌کنند همیشه وقت کم می‌آورند، کارهای مهم را به تعویق می‌اندازند یا میان کار، خانواده و اهداف شخصی تعادل ندارند. همچنین به دانشجویان، کارمندان، مدیران و صاحبان کسب‌وکار که به‌دنبال نظم بیشتر در برنامه‌ی روزانه هستند توصیه می‌شود. «بیشتر افراد در مدیریت زمان خود با مشکل روبه‌رو هستند زیرا روش‌های نادرست را آموخته‌اند. بسیاری از آن‌ها گمان می‌کنند مدیریت زمان یک هدف کوتاه‌مدت است که سرانجام روزی به پایان می‌رسد؛ در حالی‌که مدیریت زمان فرآیندی مداوم و همیشگی است؛ درست تا زمانی که زنده هستیم. این کار همانند سایر فعالیت‌های روزمره؛ مانند رعایت بهداشت فردی، باید هر روز انجام شود تا زندگی ما پربار و پُربخش باقی بماند. همه بر این باورند که استفاده‌ی درست و منظم از زمان ضرورتی انکارناپذیر است. اغلب ما تصور می‌کنیم بی‌نظمی تنها به خودمان آسیب می‌زند، در حالی‌که این شکست‌ها تأثیری مستقیم بر اطرافیان ما نیز می‌گذارند. عدم مدیریت صحیح زمان، بهره‌وری را کاهش می‌دهد. اگر کارمند باشید، ممکن است ارتقای شغلی شما به تعویق بیفتد. اگر شغل آزاد داشته باشید یا صاحب کسب‌وکار باشید، کاهش بازدهی می‌تواند باعث افت سود سالانه شود. در هر صورت، درآمد شما کمتر خواهد شد و این وضعیت زندگی کسانی را که به شما وابسته‌اند نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. بیایید با بازتنظیم اولویت‌ها، بازدهی خود را بهبود دهیم. برای آن‌که بتوانید زمان خود را به درستی اختصاص دهید، ابتدا لازم است اولویت‌هایتان را بشناسید. تصور کنید فردی به مقام ریاست یک سازمان رسیده است؛ حتی در اوج این موفقیت، ممکن است احساس ناخوشایندی داشته باشد، زیرا بسیاری از لحظات مهم زندگی فرزندش - مانند اولین مسابقه‌ی اسب‌سواری او - را از دست داده است تا به این جایگاه برسد. شاید او به عنوان یک مدیر موفق عمل کرده باشد اما به عنوان یک پدر شکست خورده است. استفاده‌ی صحیح از زمان می‌تواند ما را از چنین ناکامی‌هایی دور نگه دارد.»