کتاب عجب سبیلی دارم غلامرضا حیدری ابهری + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب عجب سبیلی دارم

کتاب عجب سبیلی دارم

معرفی کتاب عجب سبیلی دارم

کتاب عجب سبیلی دارم نوشته‌ی غلامرضا حیدری ابهری اثری است برای کودکان نوخوان که با محوریت حیوان‌ها و شگفتی‌های آفرینش شکل گرفته است. انتشارات توتک آن را منتشر کرده است و تصویرگری سام سلماسی فضای داستان را رنگی و زنده کرده است. متن کتاب در قالب جمله‌های کوتاه و تکرارشونده پیش می‌رود و هر صفحه به یکی از حیوان‌ها و ویژگی خاص بدن او می‌پردازد. در پایان نیز بخشی با عنوان سخنی با بزرگ‌ترها آمده است که هدف‌ها و نگاه تربیتی نویسنده را توضیح داده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب عجب سبیلی دارم

کتاب عجب سبیلی دارم مجموعه‌ای از روایت‌های کوتاه درباره‌ی حیوان‌ها است که غلامرضا حیدری ابهری آن را نوشته است. هر حیوان در این کتاب از زاویه‌ی دید خودش حرف می‌زند، از نقص‌ها و نداشته‌هایش می‌گوید و بعد امتیاز ویژه‌ای را که خدا به او داده است رو می‌کند و در پایان با جمله‌ی تکرارشونده‌ی «خدایا! خیلی ممنون» شکرگزاری می‌کند. در کتاب عجب سبیلی دارم هر صفحه به یک حیوان اختصاص یافته است؛ از حیوان‌های آشنا مثل فیل، زرافه و فُک گرفته تا جانورانی که شاید نامشان کمتر شنیده شده باشد. ساختار متن بر تضاد «نداشتن» و «داشتن» استوار شده است؛ حیوان اول محدودیت خود را بیان می‌کند، بعد توانایی خاصش را نشان می‌دهد و در نهایت به شکر نعمت می‌رسد. این الگو در سراسر کتاب تکرار شده است و کودکان را به دیدن جنبه‌های مثبت در کنار کمبودها عادت می‌دهد. در بخش پایانی کتاب عجب سبیلی دارم نویسنده در قالب سخنی با بزرگ‌ترها توضیح داده است که این اثر بر پایه‌ی گشت‌وگذار در منابع علمی و ادبی درباره‌ی حیوان‌ها شکل گرفته است. در همان‌جا به چند هدف اصلی اشاره شده است؛ از جمله تقویت نگاه آیت‌بین نسبت به مخلوقات، پررنگ‌ترکردن حس شکرگزاری، تأکید بر امتیازهای هر آفریده در کنار محدودیت‌هایش و تأیید این باور که حیوان‌ها نیز با خدا آشنایی دارند و می‌توانند در قالب گفت‌وگو با خدا تصویر شوند.

خلاصه کتاب عجب سبیلی دارم

کتاب عجب سبیلی دارم مجموعه‌ای از تک‌گویی‌های حیوان‌ها است که در آن هر حیوان خودش را معرفی می‌کند. هر بار حیوانی از یک ویژگی نداشته‌اش شروع می‌کند؛ مثلاً می‌گوید شاخ ندارد، منقار ندارد یا نرم و پشمالو نیست. بعد توضیح می‌دهد در عوض چه توانایی ویژه‌ای دارد؛ مثل پاهای تندرو، زبان بلند و چسبناک، پوست کلفت، گوش‌های بزرگ یا دم نیرومند. در پایان هر بخش حیوان رو به خدا می‌کند و می‌گوید: «خدایا! خیلی ممنون.» متن کتاب با این الگوی تکرارشونده نشان داده است که هر موجودی در کنار محدودیت‌ها، امتیازهایی هم دارد و همین امتیازها او را برای زندگی در دنیای خودش مناسب کرده است.

چرا باید کتاب عجب سبیلی دارم را بخوانیم؟

کتاب عجب سبیلی دارم با ترکیب اطلاعات ساده درباره‌ی حیوان‌ها و تکرار جمله‌ی شکرگزاری، نگاه کودکان را از کمبودها به توانایی‌ها می‌برد. این اثر هم‌زمان کنجکاوی درباره‌ی دنیای جانوران را برمی‌انگیزد و حس قدردانی از خدا را در دل کودک تقویت می‌کند و به او یادآوری می‌کند هر موجودی امتیاز خاص خودش را دارد.

کتاب عجب سبیلی دارم به کودکان نوخوان، والدینی که به‌دنبال متنی کوتاه برای کتاب‌خوانی جمعی هستند و مربیانی که در کلاس‌های دینی یا علوم به موضوع شگفتی‌های آفرینش و شکرگزاری می‌پردازند پیشنهاد می‌شود. برای گفت‌وگو درباره‌ی حیوان‌ها و نعمت‌ها مناسب است.