کتاب گیج نامه کیوان رضایی + دانلود نمونه رایگان

کتاب گیج نامه

نویسنده:کیوان رضایی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب گیج نامه

کتاب گیج‌نامه نوشته‌ی کیوان رضایی مجموعه‌ای از متن‌های منثور و منظوم است که در مرز میان نیایش، اعتراف، گفت‌وگو با معشوق و تأملات شخصی حرکت می‌کند. نویسنده در این اثر با زبانی آمیخته از نثر و شعر، مخاطب را وارد جهان ذهنی و عاطفی خود کرده است؛ جهانی که در آن عشق، حیرت، دعا، گله، شکر و ستایش درهم تنیده شده‌اند. انتشارات مانانگار آن را منتشر کرده است و متن کتاب سرشار از جملات طولانی، تکرارهای آگاهانه و تصاویر حسی از نور، ابر، آغوش، تنهایی و گفت‌وگو با «صاحب» است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گیج نامه

کتاب گیج‌نامه اثری از کیوان رضایی است که ساختاری خطی و فصل‌بندی‌شده به معنای متعارف ندارد و بیشتر شبیه یک دفتر بلند از نجواها، مناجات‌ها و اعتراف‌های عاشقانه پیش می‌رود. در این کتاب نویسنده با تکرار آگاهانه‌ی واژه‌هایی مثل نور، عشق، صاحب، شاه، معشوق و تنهایی، فضایی می‌سازد که در آن مرز میان شعر و نثر کم‌رنگ شده است. کتاب گیج‌نامه در بسیاری از بخش‌ها حال‌وهوای نیایشی دارد؛ گاهی شبیه گفت‌وگوی بی‌واسطه با معبودی مهربان است، گاهی شبیه دردِ دل یک عاشق سرگشته و گاهی شبیه یادداشت‌های طولانی یک ذهن خسته که می‌خواهد همه‌چیز را به زبان بیاورد. در کتاب گیج‌نامه نویسنده از زاویه‌ی دید اول‌شخص سخن گفته است و مدام از «من»ی حرف می‌زند که خود را نادان، کم‌فهم، شرمنده و درعین‌حال سرشار از عشق می‌بیند. این «من» در طول متن بارها از کودکی، تنهایی، رنج، ترس، شرم، امید، انتظار و شوق دیدار می‌گوید و همه‌ی این تجربه‌ها را در نسبت با یک «تو»ی بزرگ و مهربان تعریف می‌کند. کتاب گیج‌نامه پر است از تصویرهای تکرارشونده مثل لبه‌های آفتاب‌خورده‌ی ابرها، آغوش گرم، نور زرد، دشت، باد، باران، رقص، مستی و چرخیدن؛ تصویرهایی که به‌تدریج یک جهان معنوی شخصی می‌سازند. در این کتاب لحن بین اعتراف، شکرگزاری، گله‌ی عاشقانه و ستایش در نوسان است و متن بیشتر شبیه یک جریان ممتد از نوشتن و گفتن است تا مجموعه‌ای از قطعه‌های جداگانه.

چرا باید کتاب گیج نامه را بخوانیم؟

این کتاب تجربه‌ی یک گفت‌وگوی طولانی و بی‌واسطه با معشوقی نامرئی را پیش چشم می‌آورد و نشان می‌دهد چگونه می‌توان رنج، شرم، تنهایی و شوق را در زبان تبدیل به نوعی نیایش عاشقانه کرد. خواندن آن برای آشنایی با نوعی نوشتار شخصی، سیال و سرشار از تصویرهای حسی و عاطفی مفید است.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به متن‌های طولانی اعترافی، مناجات‌گونه و عاشقانه علاقه دارند و می‌خواهند در فضای ذهنی و عاطفی یک نویسنده‌ی سرگشته در جست‌وجوی نور و معشوق همراه شوند. همچنین به دوست‌داران متن‌های آمیخته از نثر و شعر پیشنهاد می‌شود.