کتاب نبرد من
معرفی کتاب نبرد من
کتاب نبرد من (مانیفست فکری نجمالدین اربکان) نوشته نجمالدین اربکان و با ترجمه مهدی پیروزفر منتشر شده است. نشر دانشگاه امام صادق (ع) آن را منتشر کرده است. این کتاب روایت زندگی، اندیشه سیاسی و اقتصادی و نگاه دینی اربکان است؛ از سالهای تحصیل و فعالیت صنعتی در آلمان تا ورود به سیاست ترکیه، شکلگیری احزاب اسلامگرا و تبیین مفهوم جهاد و نبرد حق و باطل در سطح فردی و جهانی. متن کتاب ترکیبی از خاطرات شخصی، تحلیل تاریخی و صورتبندی نظری مکتب «ملی گوروش» است که اربکان آن را پایهگذاری کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نبرد من
کتاب نبرد من (مانیفست فکری نجمالدین اربکان) اثری است که در آن نجمالدین اربکان زندگی شخصی، مسیر علمی و صنعتی و سپس ورود خود به سیاست ترکیه را در قالب یک روایت بلند و تحلیلی بازگو کرده است. او از کودکی در شهرهای مختلف ترکیه، تحصیل در دانشگاه فنی استانبول، اعزام به آلمان، همکاری با مراکز پژوهشی و کارخانههای بزرگ موتورسازی و شکلگیری ایده صنایع سنگین ملی سخن گفته است. در ادامه نشان میدهد چگونه تجربه صنعتیسازی و تأسیس کارخانه گوموش موتور به نقطه عزیمت پروژه سیاسی او تبدیل شده است. در کتاب نبرد من (مانیفست فکری نجمالدین اربکان) نویسنده سپس به تاریخ احزاب اسلامگرای ترکیه میپردازد؛ از حزب نظام ملی تا سلامت، رفاه، فضیلت و سعادت و نسبت این تحولات با کودتاها، فشار ارتش و رقابت اسلام سیاسی و مراکز سکولار. ساختار کتاب در ۱۰ فصل تنظیم شده است: «انسان و آفرینش»، «دعوا برای اسلام (نبرد اسلامی)»، «قدرتهای جهانی»، «چالش بر سر اتحاد مسلمین»، «اختلافمان در مورد قبرس»، «نبرد بر سر تمدن ما»، «چالش بر سر معارف»، «چالشهای صنعتیسازی»، «نبرد برای ساختاری عادلانه» و «حرف آخر». کتاب نبرد من (مانیفست فکری نجمالدین اربکان) در فصلهای آغازین به مباحث اعتقادی و فلسفه آفرینش، مفهوم حق و باطل، جایگاه انسان، عقل و دین و معنای جهاد میپردازد و سپس این مبانی را به عرصه سیاست، اقتصاد، صنعت و روابط بینالملل پیوند میزند. در فصلهای میانی و پایانی نیز تصویر او از امپریالیسم جهانی، صهیونیسم، ساختار اقتصاد جهانی، مسئله فلسطین، اتحاد مسلمانان و الگوی عدالت اجتماعی و صنعتیسازی ملی ترسیم شده است.
خلاصه کتاب نبرد من
کتاب نبرد من (مانیفست فکری نجمالدین اربکان) بر محور یک ایده اصلی بنا شده است: زندگی انسان و تاریخ ملتها صحنه نبرد دائمی حق و باطل است و اسلام تنها چارچوبی است که میتواند این نبرد را به سوی عدالت و سعادت هدایت کند. اربکان ابتدا از آفرینش، جایگاه انسان، نقش عقل، مفهوم حق و باطل و ضرورت جهاد سخن میگوید و جهاد را فقط جنگ نظامی نمیداند بلکه آن را تلاش سازمانیافته برای حاکمکردن عدالت، رفع فقر، استقلال اقتصادی و سیاسی و ساختن جامعهای صالح تعریف میکند. در ادامه کتاب نبرد من (مانیفست فکری نجمالدین اربکان) این مبانی نظری را به تجربه ترکیه پیوند میزند: مبارزه برای صنعتیسازی ملی، تأسیس کارخانه موتور بومی، مقابله با وابستگی اقتصادی، ورود به اتاقهای بازرگانی و سپس سیاست حزبی، شکلگیری احزاب اسلامگرا و مواجهه با کودتاها. او در فصلهای پایانی از قدرتهای جهانی، صهیونیسم، مسئله قدس، اتحاد مسلمانان، آموزش، تمدن اسلامی و ساختار عادلانه جهانی سخن میگوید و کتاب را بهعنوان مکتوبکردن مکتب «ملی گوروش» و وصیت فکری خود به نسلهای بعدی عرضه کرده است.
چرا باید کتاب نبرد من را بخوانیم؟
این کتاب تصویری درونی از ذهنیت و تجربه یکی از چهرههای محوری اسلامگرایی ترکیه ارائه میدهد؛ از کارگاه موتور تا دفتر نخستوزیری. خواننده در کتاب نبرد من (مانیفست فکری نجمالدین اربکان) با پیوند میان ایمان دینی، ایده جهاد، پروژه صنعتیسازی، نقد سرمایهداری جهانی و شکلگیری احزاب اسلامگرا آشنا میشود و میتواند منطق فکری پشت مکتب «ملی گوروش» و بخشی از تحولات سیاسی ترکیه را از زبان خود اربکان دنبال کند.
مطالعه کتاب نبرد من (مانیفست فکری نجمالدین اربکان) به دانشجویان و پژوهشگران علوم سیاسی، مطالعات ترکیه، اندیشه سیاسی معاصر جهان اسلام، اقتصاد سیاسی و نیز کسانی پیشنهاد میشود که به فهم درونی گفتمان اسلامگرایی، مفهوم جهاد در سطح اجتماعی و سیاسی و تجربه صنعتیسازی و عدالتخواهی در ترکیه علاقهمند هستند.