کتاب از خانه ما تا خانه خدا محمدمعین حجتی پور + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب از خانه ما تا خانه خدا

کتاب از خانه ما تا خانه خدا

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب از خانه ما تا خانه خدا

کتاب از خانه ما تا خانه خدا نوشته‌ی محمدمعین حجتی‌پور روایتی است از سفر یک پسر نوجوان ایرانی به سرزمین وحی و زیارت مکه و مدینه. نویسنده در قالب خاطرات روزانه و توصیف‌های ساده و صمیمی از لحظه‌ی شنیدن خبر سفر تا وداع با مدینه و ورود به مکه را قدم‌به‌قدم روایت کرده است. همراهی خانواده، حال‌وهوای کاروان، تجربه‌ی نخستین مواجهه با مسجدالنبی و خانه‌ی کعبه و جزئیات مسیر سفر هوایی و زمینی از ایران تا عربستان در متن دیده می‌شود. انتشارات پرمیس آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب از خانه ما تا خانه خدا

کتاب از خانه ما تا خانه خدا داستان سفر حج عمره‌ی محمدمعین حجتی‌پور در سنین کودکی است که با نگاهی کودکانه اما دقیق، مسیر «از خبر سفر تا دیدار خانه‌ی خدا» را روایت کرده است. متن با مقدمه‌ای کوتاه و تقدیم‌نامه به حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها آغاز می‌شود و سپس در قالب فصل‌های پی‌درپی، ماجراهای سفر را دنبال می‌کند. در کتاب از خانه ما تا خانه خدا ابتدا فصل «خبر سفر» فضای خانه، گفت‌وگوی پدر و مادر درباره‌ی گذرنامه، رفتن به پلیس +۱۰، واکسن هلال احمر، کلاس‌های آموزشی حج و خرید چمدان و لباس احرام را نشان می‌دهد. بعد در فصل‌های بعدی، مسیر فرودگاه امام خمینی، پرواز به جده، ورود به فرودگاه عربستان، سوارشدن به اتوبوس‌ها و رسیدن به مدینه و هتل ضیافة المختار توصیف شده است. نویسنده در این بخش‌ها به تفاوت‌های ظاهری فرودگاه‌ها، لباس مردم، زبان عربی و حتی نوع غذاها و نان‌ها توجه کرده است. در ادامه‌ی کتاب از خانه ما تا خانه خدا، روزهای اقامت در مدینه، رفت‌وآمدهای مکرر به مسجدالنبی، زیارت روضه‌ی رضوان، تلاش برای دیدن قبرستان بقیع، جلسات شبانه‌ی کاروان، مسابقه‌های فرهنگی، هدیه‌گرفتن قرآن و تسبیح و ماجراهای کوچک و بزرگ کاروان روایت شده است. سپس بخش مکه آغاز می‌شود؛ از احرام در مسجد شجره و وداع با مدینه تا ورود به مکه، دیدن برج ساعت، نخستین نگاه به کعبه، طواف، سعی صفا و مروه، تقصیر، گم‌شدن‌های کوتاه در شلوغی و خرید سوغاتی برای معلم و هم‌کلاسی‌ها. در فصل‌های پایانی نیز زیارت دوره‌ی مکه، دیدن کوه احد، مسجد قبا، مسجد دوقبلتین، کوه ثور و کوه نور و غار حرا در قالب خاطرات یک نوجوان ثبت شده است.

خلاصه کتاب از خانه ما تا خانه خدا

این کتاب روایت اول‌شخص یک پسر نوجوان است که ناگهان می‌فهمد قرار است همراه خانواده به مکه برود. از همان لحظه‌ی شنیدن نام «مکه» و سؤال‌های کودکانه درباره‌ی شتر و هواپیما، تا گرفتن گذرنامه، واکسن، کلاس‌های آموزشی حج و خداحافظی با فامیل، همه‌چیز با جزئیات و احساسات کودکانه نوشته شده است. در ادامه، سفر از فرودگاه امام تا جده، ورود به مدینه، اقامت در هتل، آشنایی با مسجدالنبی، مسجد غمامه، قبرستان بقیع و روضه‌ی رضوان، در کنار ماجراهای کوچک کاروان، مسابقه‌ها و شوخی‌ها شکل می‌گیرد. سپس بخش مکه با احرام در مسجد شجره، ورود شبانه به مسجدالحرام، اولین نگاه به کعبه، طواف، سعی صفا و مروه، خستگی، گرما، گم‌شدن‌های کوتاه در جمعیت و در نهایت زیارت دوره‌ی مکان‌های تاریخی اطراف مکه و مدینه ادامه پیدا می‌کند. دغدغه‌ی اصلی متن، ثبت حس‌ها و تجربه‌های یک کودک در مواجهه با مکان‌های مقدس و مناسک حج است.

چرا باید کتاب از خانه ما تا خانه خدا را بخوانیم؟

این کتاب تجربه‌ی حج را از زاویه‌ی نگاه یک کودک ایرانی روایت کرده است؛ نگاهی که هم پر از سؤال و تعجب است و هم سرشار از احساس و صمیمیت. خواننده با جزئیات سفر، از کارهای اداری و آماده‌سازی تا لحظه‌ی دیدن کعبه، همراه می‌شود و در کنار آشنایی با مکان‌های مقدس، با فضای کاروان، روابط خانوادگی و حال‌وهوای معنوی این سفر نیز روبه‌رو می‌شود.

خواندن این کتاب به نوجوانانی پیشنهاد می‌شود که کنجکاوند بدانند سفر مکه و مدینه برای هم‌سن‌وسالانشان چه حسی دارد، به خانواده‌هایی که در فکر بردن فرزندشان به حج هستند و به کسانی که دوست دارند مناسک و مکان‌های این سفر را در قالب خاطرات ساده و تصویری مرور کنند.