کتاب معجزه شکرگزاری
معرفی کتاب معجزه شکرگزاری
کتاب معجزه شکرگزاری نوشتهی راندا برن با ترجمهی زینب سادات موسوی معلم مجموعهای از تمرینها و توضیحات دربارهی نقش قدردانی در زندگی روزمره است. نویسنده در این کتاب با تکیهبر تجربههای شخصی و ارجاع به متون دینی و گفتههای اندیشمندان، شکرگزاری را بهعنوان نیرویی معرفی کرده است که میتواند بر پول، سلامتی، روابط و احساس شادی اثر بگذارد. ساختار کتاب بر پایهی یک برنامهی ۲۸ روزه طراحی شده که هر روز آن یک تمرین مشخص دارد. نشر بام سبز آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب معجزه شکرگزاری
کتاب معجزه شکرگزاری با یک پرسش آغاز میشود: آیا معجزهی شکرگزاری را باور دارید؟ راندا برن در همان صفحات ابتدایی، از حس شگفتی دوران کودکی و از دست رفتن آن در بزرگسالی میگوید و توضیح میدهد که چگونه مسئولیتها، مشکلات و نگرانیها، نگاه جادویی به زندگی را کمرنگ کرده است. در ادامه، نویسنده با نقل جملهای از انجیل و سپس آیهای از قرآن، واژهی «قدرشناسی» را بهعنوان کلید فهم این متون و قانون پنهان در پس آنها معرفی کرده است. در کتاب معجزه شکرگزاری قانون جذب، قانون کنش و واکنش نیوتن و مثالهای روزمره کنار هم قرار گرفته تا نشان داده شود که تمرکز بر کمبودها، کمبود بیشتری جذب میکند و تمرکز بر نعمتها، آنها را افزایش میدهد. نویسنده از تجربهی شخصی خود شروع کرده است؛ از روزهایی که بدهکار، خسته و نگران بوده تا زمانی که با تمرین شکرگزاری، وضعیت مالی، روابط و سلامتیاش تغییر کرده است. کتاب معجزه شکرگزاری در قالب ۲۸ «روز» و تمرین تنظیم شده است؛ از «روز اول: نعمتهایتان را بشمارید» و «روز دوم: سنگ جادویی» تا تمرینهایی مثل «روابط جادویی»، «جادوی سلامتی»، «جادوی پول»، «لیست کارهای جادویی»، «ردپاهای جادویی»، «چوبدستی جادویی» و «آیینهی جادویی». هر روز شامل توضیح، مثال و در پایان، دستورالعمل گامبهگام تمرین است. در بخشهای پایانی نیز پیشنهادهایی برای ادامهی تمرینها بعد از ۲۸ روز و استفاده از آنها در موقعیتهای خاص مثل پول، شغل، روابط و سلامتی آمده است.
خلاصه کتاب معجزه شکرگزاری
هستهی اصلی معجزه شکرگزاری این است که شکرگزاری یک «قانون جهانی» است که مانند آهنربا عمل میکند و هرچه انسان برای آن قدردان باشد، از همان جنس بیشتر وارد زندگیاش میشود. راندا برن با ترکیب آیات و نقلقولها، قانون جذب و مثالهای سادهی روزمره، نشان داده است که تمرکز بر نارضایتی، بدهی، بیماری یا روابط بد، همان وضعیت را تقویت میکند و تمرکز آگاهانه بر نعمتها، جریان تازهای از سلامتی، پول، فرصت و ارتباطهای بهتر ایجاد میکند. برن برای عملیکردن این ایده، یک برنامهی ۲۸ روزه طراحی کرده است: از شمردن روزانهی نعمتها و استفاده از «سنگ جادویی» قبل از خواب تا تمرینهای ویژه برای روابط، سلامتی، پول، شغل، اشتباهات گذشته و رؤیاهای شخصی. هدف این است که شکرگزاری از یک واکنش گاهبهگاه به یک عادت پایدار و بخشی از هویت فرد تبدیل شود.
چرا باید کتاب معجزه شکرگزاری را بخوانیم؟
این کتاب شکرگزاری را از سطح یک توصیهی اخلاقی به سطح یک تمرین روزانه و ساختارمند آورده است. خواننده با یک برنامهی ۲۸ روزه، مثالهای متعدد و دستورالعملهای روشن، میتواند ببیند که چگونه تغییر تمرکز ذهن از کمبودها به نعمتها، بر احساس، تصمیمها و نتایج بیرونی اثر میگذارد و رابطهاش با پول، سلامتی و دیگران را بازنگری کند.
مطالعهی این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که درگیر احساس کمبود، بدهی، فرسودگی، نارضایتی از روابط یا افت انگیزه هستند و میخواهند با تمرینهای سادهی ذهنی و نوشتاری، زاویهی نگاه خود را به زندگی تغییر دهند و شکرگزاری را به عادت روزانه تبدیل کنند. «هر وقت که دست به نگارش کتابی تازه ميزنم. آفرینش وخلق اثر به عنوان چیزی نشاط آور و در عین حال یگانه و منحصر به فرد. شروع میشود. در ابتداء تتها کیهان و من هستیم. سپس این محدوده. کم کم گستردهتر میشود. افراد بیشتر و بیشتری را دربرمیگیرد. تمامی آنهایی که دانش و چیره دستی و تخصص خود را به اشتراک میگذارند تا آنگاه که سرانجام شما کتاب جدید را در دستانتان بگیرید. افرادی را که در زیر به آنها اشاره میکنم. بخشی از حلقهی پیوسته و بالندهی آفرینش هستند که اجازه دادهاند «معجزه» به دست شماپرسد. از همهی شما تشکر میکنم. از همهی شما سپاسگزارم. از دخترم «اسکای» که مانند همراهی همدل در کنارم بو ت این کتاب را ویرایش کنم. از «جاش گلد» متشکرم که با علم و تخصص پژوهشی اش کمک کرد تا یافتههای علمی را دقیق و کامل در این کتاب بیان نمایم. از ویراستارم«سیندی بلک» به خاطر مهارت بالا و صحیح ویراستاری و با به چالش کشیدن و سوّالات به جای او کمکی به سزا بود تا من نوشتههای بهتری اه دهم تشکر میکنم. از «نیک چورج» سپاسگزارم به خاطر ابتکارش که باعث شد که کتاب را با گرافیک و کلماتی جادوبی عرضه دارم. از «شاموس هوار» و «کارلا تورنتون» برای تولید نهایی کارهای گرافیکی و ترتیب و چیدمان کتاب تشکر میکنم. از گروه «رز» که مرا یری کردند تا بتونم کتابی جدید را بهجهانیان معرفی کنم و از خواهرم «جام چیلد» تشکر ویژه میکنم. او مسوّل کل گروهنشر را برهده داشت. «پل هاریینگتون» و خواهرم «گلندا بل» که با عکاس «رافائل کیلیاتریک» و بقیه گروه همکاری کردند تا تصاویری جادویی را در این کتاب به وجود آوریم. و از سایر اعضای گروه «راز» که کارهای پشت پرده اما مهم و باارزشی را برایم انجام دادند تشکر میکنم.»