کتاب ماموستا
۴٫۲
(۵)
خواندن نظراتمعرفی کتاب ماموستا
«ماموستا» زندگینامه و خاطرات ماموستا ملاقادر قادری امامجمعۀ پاوه، به قلم علی رستمی (-۱۳۴۳) است.
«ماموستا» در زبان کردی به معنای استاد و شیخ است و به روحانیان اهل سنت کردستان گفته میشود.
در مقدمه میخوانید:
دغدغۀ قدیم من کتابی برای کردستان بود؛ کتابی که بتوانم با آن فرهنگ و جغرافیا و تاریخ این قوم غریب را به تصویر بکشم، قوم و خویشان مسلمانی که در همسایگی ما شریک شادیهای و غمهای ما هستند و از فرط نزدیکی کمتر آنان را میبینیم. آنان دغدغۀ اخیر من بودند و من برای بیان این دغدغه به دنبال راوی صادقی بودم که بتواند راهگشای من و نویسندگان بعد از من برای روایت این قوم کهن باشد.
در طول زندگیام و در مسیر نوشتنهایم با بسیاری از هموطنان کرد آشنا شدم که میتوانستم با مصاحبت با ایشان گوشهای از آنچه را میخواستم به قلم تحریر درآورم. ولی شخصیت جامع و کامل کودکی از اهالی اورامانات، نوجوانی با زی طلبگی خاص، ماموستایی مدیر و مجاهدی شجاع، به نام ملا قادر، مرا به سمت پاوه کشاند و بدون آنکه با کسی یا سازمانی طرح کتابم را در میان بگذارم به ملاقاتش شتافتم.
بخشی از خاطرات ماموستا ملاقادر قادری را میخوانید:
مادرم مدام در گوشم میخواند که «باید بروی و ملا بشوی»، ولی من سکوت کرده بودم؛ سکوتی از سر رضایت. نمیدانستم جوابش را چه بدهم. حرفی نمیزدم. اصرار که کرد، گفتم: «شما میگویی چه کار کنم؟»
گفت: «برویم پیش ملا مصطفی یا خلیفه محمدسعید تا با آنان مشورت کنیم.»
مرحوم خلیفه محمدسعید تا حدودی اهل سواد و معلومات دینی بود؛ اهل طریقۀ قادری و فردی مردمدار و صالح. بیشتر روزها امامت نمازهای پنجگانۀ نوریاب را عهدهدار بود. مرحوم ملا مصطفی هم از روحانیان منزوی و ساکت روستایمان بود. مادرم من را به خانۀ او برد. او خیلی به مادرم احترام میگذاشت و با روی خوش پذیرای ما شد...
جاده جنگ - جلد۱
منصور انوری
دستواره سخن میگوید...سیدحسن شکری
روضه نوححسن محمودی
جاده جنگ - جلد۲منصور انوری
کهنه سربازاسکندر بیرانوند
جاده جنگ - جلد ۵منصور انوری
جاده جنگ- جلد ۳منصور انوری
جاده جنگ- جلد۴منصور انوری
زخم عشقفراز عبداللهی
بلدچی؛ جلد اولاسماعیل سپهوند
محاصره سارایووکاوه ذاکری
بلدچی؛ جلد دوماسماعیل سپهوند
سید بغدادمحمد طعان
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۶۹۲ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۶۹۲ صفحه
قیمت:
۱۳۸,۰۰۰
۶۹,۰۰۰۵۰%
تومان
نظرات کاربران
باعث تعمق دیدگاه ما شیعیان نسبت به اهل تسنن میشه. مثلا اینکه برای حوزه رفتن، چه سختهایی متحمل شدند یا میشوند. یا سیستم مذهبی شان چه تفاوتهایی با شیعه دارد.
ممنونم از طاقچه بابت آوردن این کتاب باارزش. دست شما درد نکنه. امیدوارم روزی زندگینامه شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید رو هم اینجا ببینم.
اولش مثل دفترچه تلفن فقط اسمه خسته شدم پاک کردم