کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند
معرفی کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند
کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند (51Questions that changed my life) نوشته روی ژی دونگ و ترجمه سهراب صفا و مجموعهای از پرسشها و تأملها دربارهی خودشناسی، تصمیمگیری و کیفیت زندگی است. نویسنده در این کتاب نشان میدهد چگونه تغییر زاویهی نگاه و عادتِ سؤالپرسیدن میتواند مسیر شغلی، روابط و دنیای درونی را دگرگون کند. این کتاب با مثالهای شخصی، نقلقول از متفکران مختلف و توضیح مفهومهایی مثل بازدههای نامتقارن، باورهای محدودکننده و نقش افکار در شکلدادن به زندگی همراه شده است. انتشارات کلام آریایی این کتاب را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند
کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند (ابزاری برای خودشناسی و خوداندیشی) به قلم روی ژی دونگ از یک کافه در نیویورک شروع میشود؛ جایی که خواندن کتابی دربارهی بازدههای نامتقارن جرقهی پرسشی اساسی را در ذهن نویسنده روشن میکند؛ اینکه کجای زندگی میتوانیم با هزینهای کم، امکان دستاوردی بزرگ داشته باشیم؟ نویسنده مسیر حرفهای خود در تجارت الکترونیک، رابطهاش با ریسک و سپس چرخش تدریجیاش بهسمت نوشتن و خودکاوی را از همین نقطه باز میکند.
روی ژی دونگ در ادامهی کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند نشان داده است که چگونه یک تغییر در نوع سؤالها میتواند گفتوگوی درونی را عوض کند و بهدنبال آن تصمیمها، عادتها و کیفیت زندگی را تحتتأثیر قرار دهد. کتاب حاضر در قالب چند بخش پیش میرود؛ مقدمهای مفصل دربارهی قدرت سؤال، راهنمای «چگونه از این کتاب استفاده کنیم؟» و سپس دستههایی از پرسشها دربارهی خودشناسی، واکنشها، تصمیمها و نگاه به آینده.
در هر بخش از این اثر یک سؤال محوری مطرح شده است؛ مثل «مهمترین چیز برای من چیست؟»، «اگر این آخرینبار بود چه میکردم؟»، «آیا به خودم وفادار هستم؟»، «نقطهی ضعف چیست؟» یا «آیا اینجا عدمتقارن وجود دارد؟» و بعد نویسنده با مثالهای واقعی، نقلقولها و پیشنهادهای عملی توضیح داده است چگونه میتوان با این سؤالها کار کرد. کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند علاوهبر طرح سؤالها، بهشیوهی استفاده از آنها هم پرداخته است؛ از ژورنالنویسی و ساختن محرکهای فکری تا اختصاصدادن زمانهای منظم برای تفکر عمیق، تشخیص احساسات در تصمیمگیری و بازنویسی داستانهای ذهنی.
خلاصه کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند
کیفیت زندگی بازتاب کیفیت سؤالهایی است که انسان از خودش میپرسد. نویسنده ابتدا نشان داده است چگونه یک مفهوم مالی مثل بازدههای نامتقارن توانست نگاهش به کسبوکار و ریسک را عوض کند و بعد این منطق را به سایر حوزههای زندگی تعمیم داده است؛ از روابط و شغل تا تصویر ذهنی و احساس ارزشمندی. در این کتاب ۵۱ سؤال در چند محور اصلی چیده شدهاند؛ شناخت خود و اولویتها، مواجهه با مرگ و محدودیت زمان، تعریف گنج و موفقیت، دوری از چیزهایی که نمیخواهیم، وفاداری به خود، مدیریت واکنشهای احساسی، بازنویسی داستانهای ذهنی و بهبود تصمیمگیری از طریق توجه به پیامدها، نقطهی ضعف و عدمتقارن. نویسنده در کنار هر سؤال توضیح داده است چگونه میتوان آن را در زندگی روزمره به کار گرفت، چه مقاومتهای ذهنی ممکن است ظاهر شوند و چگونه تمرین مداوم سؤالپرسیدن بهتدریج الگوهای فکری را تغییر میدهد.
چرا باید کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند را بخوانیم؟
کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند مجموعهای منظم از پرسشهایی عمیق را در اختیار شما قرار میدهد که میتوانند برای بازنگری در اولویتها، تصمیمها و روایتهای ذهنی به کار بروند. خوانندهی این اثر با مثالهای عینی میبیند چگونه تغییر سؤالها، واکنشهای احساسی، انتخابهای مالی، روابط و مسیر شغلی را تحتتأثیر قرار میدهد و بهتدریج عادت تأمل منظم را در زندگی روزمره پررنگتر میکند.
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که در مرحلهی بازنگری در مسیر شغلی، روابط یا سبک زندگی هستند، به خودشناسی و ژورنالنویسی علاقه دارند یا احساس میکنند در چرخهی فکری تکراری گیر کردهاند و به ابزاری ساده برای طرح سؤالهای عمیقتر از خودشان نیاز دارند.
درباره روی ژی دونگ
روی ژی دونگ (Rui Zhe Dong) نویسنده، مشاور، کارآفرین و سرمایهگذاری اهل سیدنیِ استرالیاست. او در حوزههایی مانند بازاریابی آنلاین، بهرهوری، سرمایهگذاری، رواقیگری، تاریخ اقتصادی و روانشناسی فعالیت داشته است. این نویسنده کتابهایی را در قالب مجموعهای از پرسشها تألیف کرده است. این کتاب، ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند (51Questions that changed my life) نام دارد. روی ژی دونگ طی سالهای مختلف زندگی بهصورت کوچنشین در کشورهای مختلفی ازجمله برزیل، کلمبیا، بالی و نیز شهرهای نیویورک و لندن اقامت داشته است. او علاوهبر نویسندگی، خدمات کوچینگ و مشاوره را به شرکتهای فعال در حوزهی SaaS و تجارت الکترونیک ارائه داده است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
سایت آمازون: کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند کتاب نهاییِ پرسشهای قدرتمند برای خوداندیشی است. این کتابِ پرسشهای قدرتمند بهگونهای طراحی شده است که بیشترین تأثیر را ایجاد کند.
بخشی از کتاب ۵۱ پرسشی که زندگی ام را تغییر دادند
«آیا این فکر شایستهٔ حضور در ذهن من است؟
«یوگا، مهار و کنترل اندیشههای ذهن است.» — "پاتانجلی"
«تمام آنچه ما هستیم، نتیجهٔ آن چیزی است که اندیشیدهایم؛ بر پایهٔ افکارمان بنا شده و از افکارمان ساخته شده است. اگر انسانی با فکری پاک سخن بگوید یا عمل کند، شادمانی همچون سایهای که هرگز رهایش نمیکند، دنبالش خواهد آمد.» — "گوتاما بودا"
«بنابراین فعالیت پرقدرتِ تخیلِ تو، که همیشه چنین فعال است، باید هر از گاهی مهار شود. زیرا اگر تو آن را مهار نکنی، این تخیل تو را مهار خواهد کرد.» — "ناشناس"
توجهِ تو محدود است. آنچه توجهت را به آن میدهی، همان چیزی است که انرژی و نیروی حیاتیات را به آن میسپاری. هر فکری که در سرت پرسه میزند، باید شایستهٔ بودن در آنجا باشد. کمی وقت بگذار و فکر کن که دوست داری به چه چیزهایی فکر کنی.»
بعضی سوالاتش برام خوب بود. بعضی ها هم کلیشه ای بود. در کل برای اینکه بشینید و بفهمید با خودتون و دنیا چند چندین خوبه👌 البته سوالاتش بیشتر از ۵۱ سوال بود که خوب بدم نبود😎
خودشناسی، مهمترین کاریه که یک نفر در طول زندگیش میتونه برای خودش انجام بده و این کتاب به بهترین نحو ممکن این امکان رو فراهم میکنه تا با سوالاتی که از خودمون میپرسیم، شناخت خوبی از خودمون پیدا کنیم. نکنه جالب
کتاب خوبی بود. نویسنده رو نمیشناختم ولی ساختار کتاب رو دوست داشتم. فعلا هر روز یکی یا دوتا از سوالات رو میخونمو راجع بهشون فکر میکنم👌