کتاب گلدا اینجا خوابیده سعاد العامری + دانلود نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب گلدا اینجا خوابیده

کتاب گلدا اینجا خوابیده

معرفی کتاب گلدا اینجا خوابیده

کتاب گلدا اینجا خوابیده (فلسطین: غایبان حاضر)، با عنوان انگلیسی Golda slept here، نوشته سعاد العامری و ترجمه لیلا سادات حسینی، روایتی مستند از زندگی فلسطینی‌هایی است که خانه‌ی کودکی یا خانه‌ی پدری‌شان را در ماجرای نکبت از دست داده‌اند. نویسنده که خود معمار و از نسل پس از نکبت ۱۹۴۸ است، تجربه‌ی شخصی و خانوادگی‌اش را با سرگذشت دوستان و آشنایانش در بیت‌المقدس و کرانه‌ی باختری گره می‌زند. انتشارات سوره مهر در سال ۱۴۰۴ این کتاب را منتشر کرده است و متن حاضر نسخه‌ی فارسی اثری است که العامری ابتدا به زبان انگلیسی نوشته است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گلدا اینجا خوابیده اثر سعاد العامری

کتاب گلدا اینجا خوابیده اثری از سعاد العامری است که در قالب روایت‌های پیوسته و اپیزودیک، به زندگی فلسطینی‌هایی می‌پردازد که در نکبت ۱۹۴۸ از خانه‌ها و محله‌هایشان رانده شده‌اند، اما خاطره‌ی آن خانه‌ها هنوز لحظه‌به‌لحظه همراهشان است. نویسنده که خود فرزند خانواده‌ای آواره از بیت‌المقدس و یافا است، از دل تجربه‌ی شخصی و از‌دست‌دادن خانه، تاریخ معاصر فلسطین را بازخوانی کرده است. العامری در این کتاب، به‌جای تمرکز بر معماری و نماها، به قصه‌ی آدم‌ها نزدیک می‌شود؛ آدم‌هایی که هنوز کلید خانه‌هایشان را نگه داشته‌اند، آلبوم‌های عکسی را که جا مانده، به‌ یاد می‌آورند و در راهپیمایی‌های خاموش، مقابل ویلاها و عمارت‌های مصادره‌شده می‌ایستند.

فصل‌ها به‌صورت خاطره‌نگاری و واقعه‌نگاری تنظیم شده‌اند و هر فصل بر یک شخصیت یا خانواده متمرکز است؛ از سعاد و خانواده‌اش تا آندونی برامکی، معمار نامدار بیت‌المقدس و فرزندان او. کتاب گلدا اینجا خوابیده در عین روایت سرگذشت فردی، لایه‌هایی از تاریخ سیاسی و اجتماعی فلسطین را نیز باز می‌کند؛ از تقسیم بیت‌المقدس به شرقی و غربی، قوانین اموال غایبان و وضعیت غایب‌حاضر تا تجربه‌ی عبور غیرقانونی از ایست‌های بازرسی، مالیات‌دادن برای وسایل خانه و مواجهه‌ی صاحبان فلسطینی با ساکنان اسرائیلی خانه‌هایشان. سعاد العامری با پرهیز از روایت خطی، میان گذشته و حال رفت‌وآمد می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه نکبت همچنان در زندگی روزمره‌ی نسل‌های بعدی جریان دارد.

خلاصه کتاب گلدا اینجا خوابیده

کتاب گلدا اینجا خوابیده بر محور مفهوم خانه بنا شده است؛ خانه به‌عنوان جایی که از دست رفته، اما از حافظه پاک نشده است. سعاد العامری از یک سفر غیرقانونی به بیت‌المقدس شرقی آغاز می‌کند؛ جایی‌ که قرار است همراه دوستانش به خانه‌های ازدست‌رفته‌شان سر بزند و با صاحبان فلسطینی و ساکنان اسرائیلی این خانه‌ها روبه‌رو شود.

در ادامه، کتاب گلدا اینجا خوابیده سرگذشت شخصیت‌هایی مانند آندونی برامکی، معمار مسیحی بیت‌المقدس، را روایت کرده است؛ کسی که ویلاهای باشکوه بسیاری ساخته، اما خود از خانه‌اش رانده شده و سال‌ها بعد در دادگاه اسرائیلی، مالک غایب خوانده می‌شود. العامری با کنارهم‌گذاشتن خاطرات خانوادگی، روایت نکبت، پراکندگی فلسطینی‌ها در کشورهای مختلف و جزئیات زندگی روزمره تحت اشغال، تصویری انسانی و چندوجهی از رنج، دلتنگی و شیوه‌های متفاوت مواجهه با فقدان ارائه می‌کند.

چرا باید کتاب گلدا اینجا خوابیده را بخوانیم؟

کتاب گلدا اینجا خوابیده تصویری ملموس از تجربه‌ی آوارگی و زندگی تحت اشغال ارائه می‌دهد که در خبرها و گزارش‌های رسمی کمتر دیده می‌شود. تمرکز بر خانه، خاطره و جزئیات زندگی روزمره امکان درک عاطفی و عمیق‌تر از نکبت و پیامدهای آن فراهم می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه سیاست و تاریخ در جزئی‌ترین لحظه‌های زندگی مردم رسوب می‌کند.

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب گلدا اینجا خوابیده به دوستداران موضوع فلسطین، پژوهشگران علوم اجتماعی و مطالعات شهری و کسانی پیشنهاد می‌شود که به روایت‌های شخصی از جنگ، آوارگی و مهاجرت علاقه دارند و می‌خواهند فراتر از آمار و تحلیل‌های سیاسی، با تجربه‌ی زیسته‌ی مردم روبه‌رو شوند.

درباره سعاد العامری

سعاد العامری (زاده‌ی ۱۹۵۱) نویسنده و معمار فلسطینی است که در رام‌الله زندگی می‌کند. خانواده‌ی او از فلسطین به امان در اردن مهاجرت کردند و او در همان‌جا بزرگ شد. سپس برای تحصیل در رشته‌ی معماری به بیروت رفت. العامری در دانشگاه آمریکایی بیروت، دانشگاه میشیگان و دانشگاه ادینبرو در اسکاتلند معماری خواند. او تا سال ۱۹۹۱ عضو هیئت‌علمی دانشگاه بیرزیت بود، اما در همان سال این دانشگاه را ترک کرد تا مدیریت مرکز ریواق برای حفاظت معماری را بر عهده بگیرد. این مرکز که در سال ۱۹۹۱ تأسیس شد، نخستین نهاد در فلسطین بود که به بازسازی و حفاظت از میراث معماری می‌پرداخت.

العامری در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۳ عضو هیئت نمایندگی صلح فلسطین در واشینگتن دی‌سی بود. او بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ به‌عنوان معاون وزیر و مدیرکل وزارت فرهنگ تشکیلات خودگردان فلسطین فعالیت کرد.

کتاب شارون و مادرشوهرم از آثار شناخته‌شده‌ی اوست که به حدود ۲۰ زبان ترجمه شده و در فرانسه جزو پرفروش‌ترین کتاب‌ها بوده است. رمان مادر غریبه‌ها نیز در سال ۲۰۲۲ در فهرست کتاب‌های برگزیده‌ی رادیوی ملی آمریکا قرار گرفت. العامری در سال ۲۰۱۳ نیز به‌همراه مرکز ریواق برای پروژه‌ی احیای مرکز تاریخی بیرزیت، جایزه‌ی آقاخان برای معماری را دریافت کرد.

چیزی برای ازدست‌دادن ندارید جز جان‌هایتان دیگر کتاب ترجمه‌شده از او به فارسی است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

انتشارات پژواک فرزان با عنوان گلدا اینجا می‌خوابید و با ترجمه‌ی ناهید صفایی و یاشار صادقی و انتشارات ستاک با همین عنوان و با ترجمه‌ی مهدی مرادی نیز این کتاب را منتشر کرده‌اند.

بخشی از کتاب گلدا اینجا خوابیده

«من اینجایم. قرار است همراه با قهرمانان کتابم به خانه‌های ازدست‌رفته‌شان در بیت‌المقدس غربی بروم. دلهرهٔ عجیبی دارم. از روبه‌روشدن آن‌ها با خانه‌هایشان و اسرائیلی‌هایی که حالا ساکن آنجایند، وحشت دارم. نمی‌دانم می‌توانم درد آن‌ها یا درد خودم را تحمل کنم یا نه! من تا به امروز جرئت نکرده‌ام به دیدن خانهٔ اجدادی پدرم در یافا بروم. سال ۱۹۶۸ شاهد نابودشدن پدرم بودم؛ لحظه‌ای که خودش را به خانوادهٔ اسرائیلی که در خانه‌اش ساکن شده بودند، معرفی کرد و از آن‌ها اجازه خواست وارد خانهٔ خودش بشود و آن‌ها در را محکم به رویش بستند! من برخلاف هدا، در تمام این سال‌ها به عقلم گوش کرده‌ام و به آنجا نرفته‌ام.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۸۶۶٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۴

تعداد صفحه‌ها

۲۲۸ صفحه

حجم

۸۶۶٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۴

تعداد صفحه‌ها

۲۲۸ صفحه

قیمت:
۲۴۵,۰۰۰
تومان