معرفی کتاب من مجید نیستم
کتاب من مجید نیستم نوشته محمد علی زینلی و ندبه محمدی با تصویرگری اسماعیل چشرخ، داستانی کوتاه دربارهی چند کودک است که در یک محلهی صمیمی زندگی میکنند و در کنار بزرگترها با موقعیتهای تازه روبهرو میشوند. انتشارات تربیت ماندگار این کتاب را منتشر کرده است. این کتاب بخشی از مجموعهای با عنوان صد دانه تفکر است. در این کتاب ماجرا از یک روز معمولی در محله شروع میشود، روزی که ننه قندی روی ایوان نشسته و میخواهد برای بچهها قصهای از کتابش بخواند، اما ناگهان متوجه میشود کتاب را در خانهی پسرش جا گذاشته است. درد پاها اجازه نمیدهد خودش برود و همین موضوع بهانهای میشود تا پای مجید و بعد دو پسر دیگر به داستان باز شود. تشابه ظاهری بچهها، اشتباه گرفتن آنها با هم، فضایی پر از سؤال، خنده و کنجکاوی میسازد. کتاب من مجید نیستم با زبانی ساده، موقعیتی روزمره را به فرصتی برای فکرکردن دربارهی هویت، صداقت و مسئولیتپذیری تبدیل کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من مجید نیستم
کتاب من مجید نیستم نوشتهی محمد علی زینلی و ندبه محمدی، بخشی از مجموعهی صد دانه تفکر است و با یک موقعیت ساده در محله، یعنی نشستن ننه قندی روی ایوان و جا گذاشتن کتاب قصه در خانهی پسرش، آغاز میشود. تصویرگری رنگی و شخصیتهایی مثل ننه قندی، مجید و دو پسر دیگر، فضای آشنا و صمیمی کوچه و خانه را به تصویر کشیده است. کتاب من مجید نیستم در چند بخش کوتاه پیش میرود و در پایان بخش اول، خواننده به ماجرای دیگری با عنوان ماجراهای سلمان و شترش هدایت میشود که قسمت نخست آن سلمان قلابی نام دارد.
در بخش مربوط به ننه قندی، گفتوگوهای کوتاه و تند بین او و بچهها، رفتوآمد در کوچه، صدای دویدن، در زدن و تعجب ننه قندی از دیدن سه پسر همشکل، داستان را شکل داده است. در بخش پایانی این قسمت، از خواننده خواسته شده ماجرای سلمان و شترش را در صفحات بعد ببیند و داستان آن را در چند خط بنویسد. این ساختار نشان میدهد که کتاب من مجید نیستم اثر محمد علی زینلی و ندبه محمدی فقط به روایت یک ماجرا بسنده نکرده است و میخواهد بچهها را به فکرکردن، بازنویسی و بازآفرینی داستان هم دعوت کند و از دل یک قصهی ساده، تمرینی برای دقت، تخیل و مسئولیتپذیری بسازد.
خلاصه داستان من مجید نیستم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان من مجید نیستم یک روز چهارشنبه در محلهای آرام آغاز میشود، ننه قندی روی ایوان نشسته و میخواهد از توی کتابش یک قصهی قشنگ برای بچهها انتخاب کند، اما ناگهان یادش میافتد کتاب را در خانهی پسرش جا گذاشته است. خانهی پسرش نزدیک است، اما ننه قندی پاهایش درد میکند و نمیتواند خودش برود. در همین لحظه مجید و دوستش از راه میرسند. ننه قندی از آنها استقبال میکند و از مجید میخواهد به خانهی پسرش در کوچهی بالایی برود و کتاب را بیاورد. ننه میگوید اگر از هر کسی سؤال کند خانهی پسر ننه قندی را نشانش میدهد، بعد مشتش را جلو میآورد و خوراکیای به مجید میدهد.
مجید خوراکی را میگیرد، میگوید از مادرش اجازه میگیرد و میرود. ننه قندی به خانه برمیگردد و در را میبندد. چند دقیقه بعد صدای دویدن بچهای را از کوچه میشنود. دم در میرود و با خیال اینکه مجید برگشته، میگوید: قربان قدت مجید جان! چرا لباست را عوض کردی؟ پس کتاب کو؟ اما پسرک میخندد و با تعجب میگوید: من؟!... کتاب؟!... ننه قندی فکر میکند او شوخی میکند و دوباره به خانه برمیگردد. ننه قندی زیر لب از درد پاهایش گلایه میکند که دوباره در میزنند. در را باز میکند و این بار سه پسر همشکل را جلوی در میبیند.
یکی از آنها کتاب را در دست دارد و میگوید کتاب را از خانهی پسرش آورده است. ننه قندی با تعجب میپرسد اگر او مجید است، پس آن دو نفر دیگر چه کسانی هستند. مجید هم جواب میدهد. ننه قندی تازه متوجه میشود که سه پسر شبیه هم هستند و به همین خاطر اشتباه کرده است. میخندد، یک مشت توت خشک از جیبش در میآورد و به هر سه میدهد و از آنها میخواهد عصر همراه بچهها به خانهاش بیایند.
چرا باید کتاب من مجید نیستم را بخوانیم؟
کتاب من مجید نیستم از دل یک موقعیت ساده در محله، چند موضوع مهم را کنار هم قرار داده است: کمککردن به بزرگترها، مسئولیتپذیری بچهها، شباهت و تفاوت بین دوستان و اینکه هرکس چطور خودش را معرفی میکند. حضور سه پسر همشکل که باعث اشتباه ننه قندی میشوند، زمینهای برای فکرکردن دربارهی هویت است. در این کتاب، فضای آشنای کوچه، ایوان، ننه قندی، خوراکی و توت خشک، همراه با تصویرگری رنگی، داستان را برای بچهها زنده و واقعی کرده است. خوانندگان کودک و نوجوان در جریان داستان میبینند که چطور یک درخواست ساده، مثل آوردن کتاب میتواند به همکاری، دوستی و خنده ختم شود و در پس این اتفاقها، ارزشهایی مثل امانتداری، دقت و احترام به بزرگترها برجسته میشود.
خواندن کتاب من مجید نیستم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب من مجید نیستم به بچههای دبستانی پیشنهاد میشود که از قصههای کوتاه محلهای، شخصیتهای بامزه و موقعیتهای کمی معمایی لذت میبرند. این اثر همچنین به والدین و مربیانی پیشنهاد میشود که بهدنبال متنی برای گفتوگو دربارهی کمککردن، صداقت، هویت و مسئولیتپذیری با بچهها هستند. گروههای آموزشی و کلاسهای تفکر و سبک زندگی کودک نیز میتوانند از این داستان برای تمرین بازنویسی، خلاصهنویسی و تقویت تخیل استفاده میکنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب من مجید نیستم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | من مجید نیستم |
| موضوع | داستان کودک و نوجوانان |