معرفی و دانلود کتاب رویای آدم مضحک + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب رویای آدم مضحک

کتاب رویای آدم مضحک

۲.۶ امتیاز(از ۵ رأی)

معرفی کتاب رویای آدم مضحک

کتاب رویای آدم مضحک (The Dream of a Ridiculous Man) نوشته فئودور داستایفسکی، روایتی کوتاه و فشرده است که از دل نومیدی، انزوا و فکر خودکشی آغاز می‌شود و به تجربه‌ای تکان‌دهنده از حقیقت، گناه و امکان دگرگونی می‌رسد. داستایفسکی در این اثر، ذهن آشفته‌ی راوی را به صحنه‌ای برای پرسش‌های بزرگ اخلاقی و انسانی تبدیل کرده؛ از بی‌اعتنایی به رنج دیگران تا رؤیایی که نگاه او به زندگی را زیرورو می‌کند. این کتاب را انتشارات گیوا با ترجمه نیما ایرج زاده منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رویای آدم مضحک

کتاب رویای آدم مضحک اثر فئودور داستایفسکی داستان مردی را دنبال می‌کند که خود را از اساس مضحک، بی‌اهمیت و جداافتاده از دیگران می‌بیند. او به نقطه‌ای رسیده که جهان برایش معنای خود را از دست داده و تصمیم گرفته به زندگی‌اش پایان دهد. اما پیش از اجرای این تصمیم، برخوردی کوتاه با دختربچه‌ای درمانده و سپس خوابی عجیب، مسیر اندیشه‌اش را عوض می‌کند. آنچه در این اثر برجسته می‌شود فقط ماجرای یک شب نیست، بلکه کشمکش میان بی‌اعتنایی و مسئولیت، میان تحقیر خود و میل به حقیقت و میان سقوط انسان و امکان بازگشت اوست.

داستان فضایی تیره و فشرده‌ای دارد، اما در دل همین تیرگی، تصویری از جهانی دیگر ساخته می‌شود؛ جهانی که در آن انسان‌ها بی‌دروغ، بی‌حسادت و هماهنگ با طبیعت زندگی می‌کنند. داستایفسکی این تصویر را نه به‌ عنوان خیالی آرام‌بخش، بلکه به‌ عنوان معیاری برای سنجش تباهی انسان پیش می‌کشد. راوی در رؤیای خود هم زیبایی را می‌بیند و هم فرایند فساد را و همین دوگانگی به متن حالتی تأمل‌برانگیز می‌دهد. این اثر کوتاه، در عین حجم کم، پرسش‌هایی بزرگ درباره‌ی شر، آزادی، وجدان، عشق و امکان نجات پیش می‌کشد.

کتاب رویای آدم مضحک از نظر حال‌وهوا به اعترافی درونی شباهت دارد؛ اعترافی که در آن راوی مدام میان یقین و تردید، شرم و اشتیاق و نومیدی و امید در رفت‌وآمد است. تمرکز متن بیشتر بر حرکت ذهن و جان شخصیت اصلی است تا رخدادهای بیرونی. به‌ همین دلیل، خواندن آن بیشتر شبیه ورود به ذهن کسی است که در آستانه‌ی فروپاشی، ناگهان با تصویری از حقیقت روبه‌رو شده است.

خلاصه داستان رویای آدم مضحک

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

راوی کتاب رویای آدم مضحک مردی است که سال‌ها خود را موجودی خنده‌آور و بی‌ارزش دانسته و سرانجام به این نتیجه رسیده که هیچ‌چیز در جهان اهمیتی ندارد. او در شبی بارانی تصمیم می‌گیرد خودکشی کند، اما برخورد با دختربچه‌ای که از او کمک می‌خواهد، ذهنش را به‌هم می‌ریزد.

پس از بازگشت به خانه، در حالی که هفت‌تیر آماده‌ی شلیک است، به خواب می‌رود و در رؤیا سفری شگفت را از مرگ تا رسیدن به جهانی پاک و بی‌گناه تجربه می‌کند. این رؤیا کم‌کم به تأملی دردناک درباره‌ی فساد، رنج، عشق و مسئولیت انسان تبدیل می‌شود و نگاه او را به زندگی دگرگون می‌کند.

چرا باید کتاب رویای آدم مضحک را بخوانیم؟

دلایل خواندن رویای آدم مضحک را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب بحران معنای زندگی را از درون ذهن شخصیتی روایت می‌کند که به مرز نابودی رسیده است.
  • متن، پیوند میان بی‌اعتنایی فردی و رنج دیگران را به‌ شکلی روشن و تکان‌دهنده نشان می‌دهد.
  • خواننده با تصویری فشرده از دغدغه‌های مهم داستایفسکی مثل گناه، وجدان، حقیقت و رستگاری روبه‌رو می‌شود.
  • رؤیای مرکزی کتاب، امکان مقایسه‌ی انسانِ تباه‌شده و انسانِ هماهنگ با جهان را پیش می‌کشد.

خواندن کتاب رویای آدم مضحک را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن رویای آدم مضحک به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های کوتاه فلسفی که بر بحران درونی یک شخصیت متمرکز هستند.
  • خوانندگانی که به درون‌مایه‌های گناه، وجدان، رنج و امکان نجات انسان علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند با یکی از روایت‌های فشرده و اندیشه‌برانگیز فئودور داستایفسکی آشنا شوند.
  • مخاطبانی که از داستان‌های تیره و تأمل‌برانگیز با محوریت دگرگونی ذهنی لذت می‌برند.

درباره فئودور داستایفسکی

فئودور میخایلوویچ داستایفسکی (Fyodor Mikhailovich Dostoevsky) (۱۸۲۱-۱۸۸۱) نویسنده‌ی روس بود که از برجسته‌ترین چهره‌های ادبیات جهان و از پیشگامان تحلیل‌های روان‌شناختی در داستان‌نویسی شناخته می‌شود. او فعالیت حرفه‌ای خود را با ترجمه‌ی آثاری از بالزاک و شیلر آغاز کرد و در ادامه، رمان‌ها و داستان‌های کوتاهی را نگاشت که شخصیت‌های آن غالباً درگیر چالش‌های روحی، تضادهای اخلاقی و وضعیت‌های بحرانی هستند. از میان آثار شاخص او می‌توان به «جنایت و مکافات»، «ابله»، «جن‌زدگان» و «برادران کارامازوف» اشاره کرد. وی علاوه بر رمان، در قالب یادداشت‌های روزانه و نامه‌های شخصی نیز به ثبت دیدگاه‌های خود پرداخته است. میراث ادبی داستایفسکی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و علمی مورد توجه قرار گرفته و الهام‌بخش آثار هنری و پژوهشی متعددی بوده است. مکان‌های مرتبط با زندگی او، از جمله آپارتمان محل سکونتش در سنت‌پترزبورگ، به موزه تبدیل شده و یادبودهایی در شهرهای گوناگون برای وی برپا شده است.

اقتباس‌ها از کتاب رویا آدم مضحک

شبکه‌ی بی‌بی‌سی سریالی مستند به نام Everyman داشت که از سال ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۵ به شکل مستمر پخش می‌شد و موضوعش ماهیت مذهب و دین بود. یکی از اپیزودهای ویژه‌ی این سریال، مونولوگی ۳۰ دقیقه‌ای به نام رؤیا (The Dream) بود که از این داستان کوتاه داستایفسکی اقتباس شده بود. تنها بازیگر این فیلم کوتاه تلویزیونی که در سال ۱۹۸۹ از بی‌بی‌سی پخش شد، جرمی آیرونز بود.

چه نسخه‌های دیگری از کتاب رویا آدم مضحک منتشر شده است؟

• کتاب رویای آدم مضحک، ترجمه‌ی رضا رضایی، نشر ماهی
  • کتاب رویای یک مرد مضحک و سه داستان دیگر، ترجمه‌ی پرویز همتیان بروجنی، نشر امیرکبیر
  • کتاب رویای مردی مسخره، ترجمه‌ی نسرین مجیدی، نشر روزگار
  • دنیای دیوانه، ترجمه‌ی سجاد موقری‌امندانی، نشر مات
  • و...

بخشی از کتاب رویای آدم مضحک

«در گذشته از اینکه مضحک به نظر برسم، احساس بدبختی می‌کردم. نه اینکه به ظاهر مضحک باشم، بلکه واقعا مضحک بودم؛ بله من همیشه مضحک بوده‌ام و شاید از همان ساعتی که به دنیا آمده‌ام، این را می‌دانم. شاید از زمانی که هفت ساله بودم، می‌دانستم که به من می‌خندند. بعد از آن به مدرسه رفتم، در دانشگاه درس خواندم، و می‌دانی، هر چقدر که بیشتر یاد می‌گرفتم، بیشتر می‌فهمیدم که مضحک هستم؛ به طوری که در نهایت به نظر می‌رسید تمام درس‌هایی که من در دانشگاه خوانده‌ام و عمیق شدنم در این علوم، فقط برای اثبات و نشان دادن این بوده که من مضحک هستم. زندگی من هم همین‌طور بود که در مورد دانشگاه و علم بود. هر چقدر که بزرگ‌تر می‌شدم، آگاهی من در رابطه با اینکه نسبت به آدم‌ها مضحک هستم رشد کرده و تقویت می‌شود. همه همیشه به من می‌خندیدند. اما هیچ یک از آنها نمی‌دانستند یا حدس نمی‌زدند که اگر یک مرد روی زمین وجود داشته باشد که بهتر از هر کس دیگری می‌داند که من مضحک هستم، این خود من بودم، و چیزی که بیشتر از همه من را رنج می‌داد این بود که آنها این را نمی‌دانستند. اما این تقصیر خودم بود. من آنقدر مغرور بودم که هیچ چیز مرا وادار نمی‌کرد که آن را به کسی بگویم. این غرور با گذشت سال‌ها در من رشد کرده بود و اگر زمانی این اتفاق می‌افتاد که به خودم اجازه می‌دادم به کسی اعتراف کنم که مضحک هستم، معتقدم که باید همان شب مغزم را با یک گلوله متلاشی می‌کردم. آه، چقدر در اوایل جوانی از ترس این که مبادا کم بیاورم و به هم‌مدرسه‌ای‌هایم اعتراف کنم، رنج می‌بردم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۵ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب رویای آدم مضحک و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابرویای آدم مضحک
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه رمان و داستان

alireza
۱۴۰۵/۰۲/۰۳

واقعا عالی بود تصویری که ما از بهشت داریم فقط وفقط در دوست داشتن دیگران به مانندی هست که خودمان را دوست داریم وآن موقع هست که جهان بهشتی دوست داشتنی خواهد شد بینظیر بود واقعا داستایوفسکی الهه ی ادبیات جهانه

بریده‌هایی از کتاب

یک مرده چیزی برای انتظار داشتن ندارد اما درون قبر نمناک بود.