کتاب النور و پارک رینبو راول + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:رینبو راول
انتشارات:نشر ویدا
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب النور و پارک

کتاب النور و پارک (Eleanor & Park) نوشته رینبو راول و ترجمه فرح بهبهانی رمانی درمورد دو نوجوان متفاوت است که در دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی در شهری کوچک با چالش‌های زندگی و تفاوت‌های فرهنگی و خانوادگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این رمان که توسط نشر ویدا منتشر شده، عاشقانه و اجتماعی است و در بستری از واقعیت‌های تلخ و شیرین نوجوانی روایت شده است. النور دختری با موهای قرمز و ظاهری متفاوت در خانواده‌ای پرتنش و فقیر زندگی می‌کند و پارک پسری است با ریشه‌های آسیایی در خانواده‌ای نسبتاً آرام و مهربان. برخورد این دو در اتوبوس مدرسه آغازگر رابطه‌ای می‌شود که نه‌تنها زندگی خودشان، بلکه نگاهشان به جهان اطراف را نیز دگرگون می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب النور و پارک اثر رینبو راول

کتاب النور و پارک به قلم رینبو راول، رمانی عاشقانه و اجتماعی است که در فضای شهری کوچک و در سال‌های نوجوانی دو شخصیت اصلی روایت می‌شود. این رمان با تمرکز بر زندگی النور، دختری با شرایط خانوادگی دشوار و ظاهری متفاوت و پارک، پسری با پیشینه‌ی آسیایی و دغدغه‌های هویتی، به موضوعاتی چون قلدری در مدرسه، فقر، خشونت خانگی، تفاوت‌های فرهنگی و شکل‌گیری هویت فردی پرداخته است.

رمان حاضر با زاویه‌دید متناوب بین النور و پارک پیش می‌رود و به‌تدریج لایه‌های شخصیتی و مشکلات هر دو را آشکار می‌کند. فضای اثر پر از جزئیات زندگی روزمره‌ی نوجوانان، موسیقی، کتاب‌های مصور و دغدغه‌های کوچک و بزرگ آن‌هاست. نویسنده با نگاهی واقع‌گرایانه، روابط خانوادگی و دوستی‌ها و عشق نوجوانی را در بستری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی به تصویر کشیده است. النور و پارک، این دو شخصیت، با وجود تفاوت‌های ظاهری و فرهنگی در کنار هم معنای تازه‌ای از دوستی و عشق را تجربه و تلاش می‌کنند در برابر فشارهای بیرونی و درونی، هویت و احساسات خود را حفظ کنند.

خلاصه داستان النور و پارک

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با ورود النور به مدرسه‌ای جدید آغاز می‌شود؛ دختری با موهای قرمز، لباس‌های عجیب و شرایط خانوادگی سخت که به‌سرعت مورد توجه و تمسخر همکلاسی‌ها قرار می‌گیرد. پارک، پسری آرام و اهل موسیقی و کتاب‌های مصور، در اتوبوس مدرسه به‌ناچار جای خالی کنار خود را به النور می‌دهد. این هم‌نشینی اجباری به‌تدریج به دوستی و سپس علاقه‌ای عمیق تبدیل می‌شود. النور با مشکلاتی چون فقر، خشونت ناپدری و بی‌پناهی دست‌وپنجه نرم می‌کند و پارک نیز با دغدغه‌های هویتی و تفاوت‌های فرهنگی روبه‌روست.

رابطه‌ی این دو شخصیت در ابتدا با سکوت و فاصله همراه است، اما به‌مرور با اشتراک‌گذاری کتاب‌ها و موسیقیْ پیوندی عاطفی میانشان شکل می‌گیرد. هر دو شخصیت در مدرسه و خانه با چالش‌هایی روبه‌رو هستند که آن‌ها را به هم نزدیک‌تر می‌کند. رمان با روایت متناوب از نگاه النور و پارک به‌تدریج عمق احساسات، ترس‌ها و امیدهای آن‌ها را آشکار می‌کند و نشان می‌دهد چگونه دو نوجوان در دنیایی پر از قضاوت و سختی، برای حفظ عشق و هویت خود تلاش می‌کنند.

چرا باید کتاب النور و پارک را بخوانیم؟

رمان النور و پارک با پرداختن به موضوعاتی همچون قلدری، تفاوت‌های فرهنگی، فقر و خشونت خانگی، تصویری از زندگی نوجوانان ارائه می‌دهد. روایت دوگانه و شخصیت‌پردازی، امکان همذات‌پنداری با دغدغه‌ها و احساسات النور و پارک را فراهم می‌کند. این رمان نه‌تنها داستانی عاشقانه، بلکه روایتی در باب رشد، مقاومت و امید در برابر مشکلات است. خواندن این رمان معاصر فرصتی برای درک بهتر پیچیدگی‌های نوجوانی، اهمیت همدلی و قدرت دوستی و عشق در عبور از بحران‌هاست.

این رمان عاشقانه و اجتماعی از آمریکا به افرادی که از مطالعه‌ی آثار داستانی در باب موضوعاتی مانند هویت، تفاوت‌های فرهنگی، قلدری در مدرسه یا مشکلات خانوادگی لذت می‌برند، پیشنهاد می‌شود. همچنین اثر حاضر به دوستداران رمان‌های مرتبط با رشد و بلوغ نوجوانی، توصیه شده است.

درباره رینبو راول

رینبو راول (Rainbow Rowell) نویسنده‌ای آمریکایی است که در ۲۴ فوریه‌ی ۱۹۷۳ در نبراسکا به دنیا آمده است. آثار او که به‌خاطر نوشتن رمان‌های معاصر برای نوجوانان و بزرگسالان شهرت گسترده‌ای پیدا کرده است، اغلب حول شخصیت‌هایی می‌چرخد که احساس متفاوت‌بودن، اشتباه‌کردن و عاشق‌شدن را تجربه می‌کنند. این نویسنده کودکی خود را عمدتاً در مناطق روستایی گذرانده و بارها از تجربه‌ی زندگی در فقر، نبود برق یا آب لوله‌کشی و تأثیر عمیق مادرش در ایجاد علاقه به مطالعه سخن گفته؛ همچنین اشاره کرده است که حضور پدرش در کودکی او کم‌رنگ و همراه با مشکلات ناشی از اعتیاد بوده است.

در دوران دبیرستان در روزنامه‌ی مدرسه فعالیت داشت و پس از آن مسیر حرفه‌ای خود را در روزنامه‌نگاری و تبلیغات ادامه داد. بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲ ستون‌نویس و کپی‌رایتر روزنامه‌ی Omaha World-Herald بود. نخستین رمان او ویژه‌ی بزرگسالان Attachments نام داست که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و در فهرست آثار برجسته‌ی سال قرار گرفت. این نویسنده سپس رمان Landline را منتشر کرد و سال‌ها بعد با قرارداد انتشار چهار رمان جدید، کتاب Slow Dance را در ۲۰۲۴ میلادی عرضه کرد.

رینبو راول رمان النور و پارک را برای نوجوانان نوشته و منتشر کرد؛ اثری که موفقیت و تحسین گسترده‌ای کسب کرد و حقوق اقتباس سینمایی آن خریداری شد. این رمان به‌دلیل داشتن موضوعات حساس با چالش‌ها و اعتراض‌هایی در برخی مدارس روبه‌رو شد. رمان Fangirl به قلم رینبو راول درباره‌ی یک دانشجوی نویسنده‌ی فن‌فیکشن است. این نویسنده سپس دنیای خیالی سیمون اسنو را گسترش داد و با نوشتن رمان Carry On و دنباله‌هایش سه‌گانه‌ای محبوب خلق کرد که درباره‌ی قهرمانی نوجوان، دوستان او و دشمنی خون‌آشام است.

رینبو راول در حوزه‌ی کمیک‌بوک‌ها نیز فعال بوده و سری Runaways را از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ برای مارول و مجموعه‌ی She-Hulk را از ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ نوشته است. او همچنین رمان گرافیکی Pumpkinheads و مجموعه داستان کوتاه Scattered Showers را منتشر کرده است. آثار این نویسنده معمولاً به موضوعاتی مانند عشق اول، هویت‌یابی، احساس تعلق، شکاف طبقاتی و تجربه‌ی نوجوانی می‌پردازند و در مطالعات دانشگاهی نیز بررسی شده‌اند. رینبو راول باور دارد پرداختن به موضوعات دشوار می‌تواند همدلی و درک را در خوانندگان جوان افزایش دهد.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کتاب النور و پارک به‌عنوان کتاب برگزیده‌ی جایزه‌ی مایکل ال. پرینتز (Michael L. Printz Honor Book) معرفی شده، توسط وب‌سایت آمازون به‌عنوان یکی از ۱۰ کتاب برتر سال ۲۰۱۳ میلادی انتخاب شده و نیز در میان بهترین آثار داستانی نوجوانان سال قرار گرفته است. همچنین رمان‌ها و آثار گرافیکی رینبو راول در فهرست‌های یالسا (YALSA - انجمن خدمات کتابخانه‌ای برای جوانان) ظاهر شده‌اند؛ ازجمله فهرست ده کتاب برتر نوجوانان و انتخاب‌های سریع برای خوانندگان نوجوانی که به مطالعه بی‌میل هستند.

علاوه بر این‌ها کتاب ادامه بده (Carry On) به قلم او در فهرست کتاب‌های رنگین‌کمان (Rainbow Book List) قرار گرفت؛ فهرستی که کتاب‌های دارای محتوای برجسته در حوزه‌ی LGBTQIA+ برای خوانندگان جوان را برجسته کرده است. روزنامه‌ی نیویورک تایمز نیز رمان فنگرل (Fangirl) را در میان بهترین آثار داستانی نوجوانان سال قرار داده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

سایت گاردین: رمان النور و پارک قطعاً یک عاشقانه‌ی معمولیِ دبیرستانی نیست.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر به‌همت مترجمان و نشرهای گوناگون روانه‌ی بازار کتاب ایران شده است. فهرست زیر چاپ‌هایی از این اثر را نشان می‌دهد:

- النور و پارک ترجمه‌ی فرح بهبهانی، نشر کنار‏‫، ۱۴۰۴.‮‬‬

- النور و پارک ترجمه‌ی مهرزاد جعفری، نشر آذرباد‏‫، ۱۳۹۶.‮‬

- النور و پارک ترجمه‌ی سمانه پرهیزکاری، انتشارات میلکان‏‫، ۱۳۹۶.‬

بخشی از کتاب النور و پارک

«مادر النور پرسید: «چرا این‌قدر ساکتی؟» النور حمام می‌کرد و مادرش سوپ پانزده لوبیا درست می‌کرد. بن خندیده بود و به النور گفته بود: «یعنی سه لوبیا برای هرکدوم!»

- ساکت نیستم، دارم حموم می‌کنم.

- معمولاً توی حموم آواز می‌خونی.

النور گفت: «نه، نمی‌خونم.»

- چرا می‌خونی. معمولاً راکی راکون رو می‌خونی.

- خدای من. خوب، ممنون که گفتی، دیگه نمی‌خونم. خدایا!

النور سریع لباس پوشید و به‌سختی سعی کرد از جلو مادرش رد شود. مادرش مچ دستش را گرفت. گفت: «دوست دارم صدای آوازخوندنت رو بشنوم.» دست دراز کرد و یک شیشه از روی پیشخوان برداشت و کمی وانیل به پشت گوش‌های النور زد. النور شانه‌هایش را بالا برد؛ قلقلکش آمد.»