کتاب سرمای کشنده
معرفی کتاب سرمای کشنده
کتاب سرمای کشنده (A Killing Cold) نوشته کیت آلیس مارشال، داستان زنی جوان به نام تیو است که همراه نامزد ثروتمندش راهی ملک خانوادگی آنها در کوهستان میشود؛ جایی دورافتاده، محصور در برف و مملو از گذشتهای که کسی دوست ندارد دربارهاش حرف بزند. این کتاب با ترکیب فضای سرد و خفهکنندهی برف، خانههای مجلل اما پرراز، و خانوادهای ثروتمند که هر کدام زخمی پنهان دارند، بهتدریج لایههای یک معمای قدیمی را کنار میزند. نسیم گرایلی این داستان پرتعلیق را برای نشر پرتقال ترجمه کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سرمای کشنده
کتاب سرمای کشنده اثر کیت آلیس مارشال، روایتی است که در دو سطح موازی پیش میبرد: سطح نخست، حضور شخصیت اصلی به نام تیو در ملک کوهستانی آیدلوود برای دیدار با خانوادهی نامزدش و سطح دوم، واکاوی خاطرات مبهم و تهدیدهایی که هویت او را به چالش میکشد. نویسنده با بهرهگیری از عناصری نظیر جادههای برفی و حوادث ابتدای داستان، فضایی از ناامنی را ترسیم میکند که در آن تیو تلاش میکند گذشتهی خود را پنهان نگه دارد.
ساختار داستان سرمای کشنده به گونهای طراحی شده که محیط جغرافیایی آیدلوود، شامل ویلاها و کلبههای مختلف با نامهای اختصاصی، نقشی کلیدی در پیشبرد معماها ایفا میکند. در این میان، کلبهی پنجم متروک که با مرگ یکی از اعضای خانواده دالتون مرتبط است، به کانون ابهامات تبدیل میشود. کیت آلیس مارشال از طریق صحنههای جمعی و تعاملات میان شخصیتها، شبکهای از نشانهها و پرسشها را پیرامون هویت واقعی تیو، کابوسهای ذهنی او و نقش خانوادهی دالتون در وقایع گذشته مطرح میسازد.
خلاصه داستان سرمای کشنده
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان کتاب با تصویری از یک دختربچه در خانهای جنگلی آغاز میشود که در انتظار موجودی ترسناک است؛ صحنهای که در تمام طول روایت به عنوان یک گره ذهنی باقی میماند. روایت اصلی با سفر تیو و نامزدش، کانر دالتون، به ملک خانوادگی دالتونها در کوهستان آغاز میشود.
تیو زنی است که با هویتی جعلی و گذشتهای مبهم زندگی میکند؛ او پیشینهی واقعی خود را به یاد نمیآورد و تحت تربیت سختگیرانهی خانوادهای که او را به فرزندی پذیرفتهاند، بزرگ شده است. در بدو ورود به آیدلوود، وقوع حوادثی نظیر برخورد با گوزن زخمی و دریافت پیامهای تهدیدآمیز ناشناس که او را به دوری از کانر واداشته و از هویت واقعیاش خبر میدهند، فضای داستان را با تعلیق همراه میکند.
در ادامه، تیو با اعضای پرنفوذ خانواده دالتون، از جمله مادربزرگ مقتدر آنها، لوییز، روبهرو میشود و ناچار است برای حفظ جایگاه خود، نقش یک نامزد ایدهآل را بازی کند. کابوسهای مکرر تیو از مردی شاخدار و علائمی چون سنجاقک و برف، با کشف ردپاهای مشکوک در اطراف کلبه و آگاهی از مرگ ابهامآمیز پدرِ کانر در همین ملک، ابعاد تازهای به خود میگیرند.
کنجکاوی تیو برای کشف راز کلبهی پنجم متروک و تضاد میان حس آشنایی او با محیط کوهستان و تتوی سنجاقک روی مچ دستش، او را به سمتی هدایت میکند که دریابد آیا گذشتهی گمشدهاش با تاریخچهی مرموز این خانواده گره خورده است یا خیر.
چرا باید کتاب سرمای کشنده را بخوانیم؟
این کتاب برای کسانی که به داستانهای پرتعلیق در فضاهای بسته و منزوی علاقهمند هستند، تجربهای سرشار از جزئیات حسی، گفتوگوهای دقیق و روابط پیچیدهی خانوادگی فراهم میکند.
خواندن کتاب سرمای کشنده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن سرمای کشنده به نوجوانانی پیشنهاد میشود که به داستانهای معمایی و پرتعلیق علاقهمند هستند.
جوایز و افتخارات کتاب سرمای کشنده
- در لیست پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز و یواِساِی تودی
- نامزد جایزهی RUSA CODES (سال ۲۰۲۶)
بخشی از کتاب سرمای کشنده
«هیچوقت سکوت سنگین برف را دوست نداشتم، سکوتی که صداها را در خود خفه میکند و توهم سکون میدهد. نمیتوانم این حس را از خودم دور کنم که این سکوت، سکوت انتظار کشیدن و تماشا کردن است.
ماشین سرسختانه در امتداد جادهٔ باریک قرچقرچکنان روی برف پیش میرود. بیشتر درختان اطرافمان شوکران هستند که با شنلی از برف برگهای سبز خود را پنهان کردهاند. درختان راش و افرای قندی هم با شاخههای عریان و چنگزننده در گوشه و کنار به چشم میخورند. این زمینها تا قلهٔ کوه متعلق به خانوادهٔ کانر هستند.
«دیگه راهی نمونده» از وقتی شهر کوچک واقع در کوهپایه را ترک کردیم، سومین بار است که کانر این جمله را میگوید. «بهمحض اینکه از داتورا۱ خارج بشی، حتی تو این هوا هم فقط حدود بیست دقیقه راهه.»
بیهوده میگویم: «اسم یه گله. داتورا. بهش علف شیطان هم میگن. تو دوران ویکتوریا میگفتن نماد فریبندگی مزورانهست.»
کانر نگاهی به من میاندازد که دیگر معنای آن را خوب فهمیدهام. نگاهی نیمهخرسند و نیمهمتحیر.
همیشه دوست داشتم نام چیزها را بدانم. این کار بعد از دانستن نام خودم بهترین کار است.»