معرفی و دانلود کتاب قزل آهو + خلاصه رایگان

کتاب قزل آهو

نوع کتاببدون نظر
ام البنین ماهر

معرفی کتاب قزل آهو

کتاب قزل آهو نوشته ام البنین ماهر و رمانی درباره‌ی پیوند سرنوشت افغانستان و ایران در میانه‌ی کشاکش قدرت، دربار، روشنفکری، موسیقی و عشق است. این رمان با رفت‌وآمد میان کابل و مشهد، از اداره‌ی ضبط احوالات و لژهای فراماسونری تا جذام‌خانه‌ی محراب‌خان و سالن شیر و خورشید، شخصیت‌های گوناگونی را کنار هم می‌نشاند؛ از میرزا محمدشاه خان و ترخان تا پروین، فریان، فریار و دکتر صدرا باهر. انتشارات سوره مهر این رمان را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قزل آهو اثر ام البنین ماهر

کتاب قزل آهو رمانی است که با تمرکز بر دوره‌ی سلطنت ظاهرشاه در افغانستان و همزمانی آن با دوران پهلوی در ایران، تصویری از تنش میان سنت، مدرنیزاسیون، قدرت‌های خارجی و میل به آزادی ترسیم کرده است. ام‌ البنین ماهر در این رمان کابل را به‌عنوان صحنه‌ی اصلی سیاست و توطئه برمی‌گزیند؛ جایی که میرزا محمدشاه خان در اداره‌ی ضبط احوالات، میان دربار، انگلیسی‌ها، لژهای فراماسونری و صدراعظم محمدداوودخان در رفت‌وآمد است و از دیدار سفیر ایران تا مسئله‌ی آب هیرمند، همه‌چیز را در ترازوی جاه‌طلبی و انتقام می‌گذارد.

رمان قزل آهو زاویه‌ی دید راوی را عوض می‌کند و به‌سراغ شخصیت‌های تازه می‌رود. اثر حاضر شبکه‌ای از روابط سیاسی، عاطفی و هنری را میان دو شهر و دو دربار به هم پیوسته نشان داده است.

خلاصه داستان قزل آهو

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

قزل آهو داستان درهم‌تنیدگی قدرت، هنر و سرنوشت انسان‌ها در دو سوی مرز افغانستان و ایران است. در کابل، میرزا محمدشاه خان، مردی از دل دستگاه قدرت میان وفاداری به خاندان شاهی، پیوند با انگلیسی‌ها و لژهای فراماسونری و جاه‌طلبی شخصی سرگردان است و از ماجرای سفر سفیر ایران تا مسئله‌ی آب هیرمند را فرصتی برای نزدیک‌شدن به تاج‌وتخت می‌بیند. همزمان پروینِ آوازخوان و ملکه حمیرا در انجمن زنان با بحث حجاب، هویت زن و دعوت هنرمندان افغان به جشن تاج‌گذاری در ایران، خطی دیگر از تغییرات اجتماعی را پیش می‌برند.

در مشهد، دکتر صدرا باهر پس از شکست عشقی، خود را وقف جذام‌خانه‌ی محراب‌خان و بیماران فراموش‌شده می‌کند و رباب (مادرش) تنها تکیه‌گاه عاطفی اوست. سفر گروه آریانا از کابل به مشهد، آشنایی فریان با صدرا و اجرای مشترک در سالن شیر و خورشید، نقطه‌ی تلاقی این دو جهان است؛ جایی که موسیقی، جشن رسمی را به صحنه‌ی اعتراض به بی‌عدالتی و فراموشی حاشیه‌نشینان بدل می‌کند و شبکه‌ی پنهان قدرت واکنشی خشن نشان می‌دهد.

چرا باید کتاب قزل آهو را بخوانیم؟

رمان قزل آهو با کنار هم گذاشتن کابل و مشهد، دربار و جذام‌خانه، لژهای مخفی و سالن‌های تئاتر نشان می‌دهد سیاست چگونه تا ریزترین لایه‌های زندگی هنرمندان، عاشقان و فرودستان نفوذ می‌کند. این کتاب برای شناخت یک فضای فکری و عاطفی از زاویه‌ی موسیقی، زن، روشنفکری و بازی‌های پشت‌پرده‌ی قدرت، تصویری پر از جزئیات و داستان‌محور ارائه کرده است.

خواندن کتاب قزل آهو را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب رمان درمورد وضعیت میان‌فرهنگی افغانستان و ایران با محوریت موسیقی، زنان، روشنفکران و حاشیه‌نشینان پیشنهاد می‌شود.

درباره ام البنین ماهر

ام البنین ماهر، نویسنده‌ی اهل افغانستان، در سال ۱۳۶۸ دیده به جهان گشود. او که ساکن مشهد بوده، از ۱۳سالگی گام در مسیر خلق داستان گذاشته و نویسندگی را آغاز کرده است. از آثار او می‌توان اشاره کرد به کتاب‌های «عکاس باشی؛ خاطرات حسن توکلی عکاس آستان قدس رضوی»،‌ «دل اندر وا» و «قزل آهو».

بخشی از کتاب قزل آهو

«حالم را نمی‌دانستم، زنده بودم یا مُرده. روحی در بدن داشتم یا جسمم تنها و تنها رویِ زمین مانده بود. گوشیِ تلفن را که برداشتم و صدایِ پرستارِ جذام‌خانه را شنیدم، دلم گواهی بد داد. رعشه داشتم. مانده بودم چه بگویم و چه نگویم. گفته‌ها را گفت. شنیده‌ها را شنیدم و کاش نمی‌شنیدم. حالم یادم نیست. گویی معلق بودم. درست داشتم خودم را برای فصل‌هایِ بعدی رمان آناکارنینا و قتل در قطارِ سریع‌السیرِ شرق آماده می‌کردم. چقدر خاطرخواهش شده بودند. با اشتیاق هر شب بیدار بودند تا من چند خطی برایشان بخوانم؛ تنها دل‌خوشی و خواسته‌شان از این دنیا. سینه‌ام تنگ بود. دادم، فریادم را به گوشِ که باید می‌رساندم. مگر حرف‌شنویی هم در این شهر بود که بشنود، که محل بدهد، که گوش برای شنیدن داشته باشد و دلی برای همدلی و نه ترحم و سوز و گداز. نداشتم. هیچ کسی را نداشتم. تنها بودم، بی‌یار و بی‌یاور. بی‌پناه و بی‌پروبال.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب قزل آهو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابقزل آهو
موضوعرمان، داستان ایرانی
نویسندهام البنین ماهر
انتشاراتانتشارات سوره مهر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
شابک‫‬‮‭۹۷۸۶۰۰۰۳۵۵۷۲۲

نظری برای کتاب ثبت نشده است.