کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا احمدرضا اخوت + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا

کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا (دست‌نوشته‌های زیارت اربعین ۱۴۴۴ تا ۱۴۴۶ هجری قمری) نوشته احمدرضا اخوت و منتشرشده توسط انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت (ع)، تجربه‌ها و تأملات و دست‌نوشته‌های سه سال متوالی زیارت اربعین را گرد آورده است. این کتاب به بررسی ابعاد مختلف زیارت اربعین، نقش آن در زندگی فردی و جمعی و پیوند آن با مفاهیم عمیق دینی و انسانی می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از مشاهدات عینی، خاطرات و تحلیل‌های خود تلاش کرده است زیارت اربعین را نه‌تنها به‌عنوان مناسکی مذهبی، بلکه به‌مثابه‌ی فرصتی برای تحول، بازنگری و ملاقات با حقیقت الهی معرفی کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا اثر احمدرضا اخوت

کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا به قلم احمدرضا اخوت، مجموعه‌ای از دست‌نوشته‌ها و تأملات سه‌ساله‌ی نویسنده در مسیر زیارت اربعین است. این کتاب با نگاه به مناسک اربعین، آن را فراتر از یک سفر زیارتی صرف دیده و آن را به‌عنوان بستری برای خودشناسی، بازگشت به خدا و تجربه‌ی جمعی ایمان معرفی کرده است. هر سال از سفرها با یک عنوان و مضمون خاص، دغدغه‌ها و برداشت‌های نویسنده را از زیارت اربعین روایت می‌کند.

نویسنده‌ی کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا (دست‌نوشته‌های زیارت اربعین ۱۴۴۴ تا ۱۴۴۶ هجری قمری) با بهره‌گیری از زبان صمیمانه، تجربه‌های شخصی و مشاهدات اجتماعی و تحلیل‌های معنوی خود را به هم پیوند زده و از دل مناسک اربعین به موضوعاتی چون اخلاص، برادری، عبودیت، فرهنگ‌سازی، مسئولیت اجتماعی و نقش امام در زندگی فردی و جمعی پرداخته است. کتاب حاضر علاوه‌بر روایت لحظه‌های ناب زیارت، مخاطب خود را به بازنگری در اعمال و نیت‌ها و انگیزه‌ها دعوت می‌کند و زیارت را فرصتی برای تحول و ملاقات با حقیقت الهی می‌داند.

خلاصه کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا

کتابْ مجموعه‌ای از تأملات و یادداشت‌های احمدرضا اخوت درباره‌ی سه سال زیارت اربعین است که هر سال با محوریت مضمونی معنوی، تجربه‌های نویسنده را بازتاب می‌دهد. نویسنده در سال نخست با الهام از عبارت یا ابانا استغفرلنا به مفهوم استغفار، بازگشت به خدا و نقش پدرانگی در مناسک اربعین می‌پردازد. او زیارت را فرصتی برای بازنگری در اعمال، شناسایی نواقص، اصلاح زندگی و توجه به آخرت می‌داند. سختی‌های سفر، دلهره‌ی نرفتن، اهمیت جمع و برادری و نیز مسئولیت هدایت دیگران ازجمله موضوعاتی هستند که در این بخش برجسته شده‌اند.

کتاب در سال دوم بر گسترش توحید ناب و فعال‌شدن میل به هدایت در عالم تمرکز می‌کند. نویسنده با تأکید بر نقش زیارت اربعین در تقویت ایمان، مقابله با شرک و ایجاد پیوندهای عمیق انسانی، تجربه‌های خود را از همراهی با جمع مؤمنان، مشاهده‌ی جلوه‌های رحمت و عطوفت و لمس حضور خداوند در لحظه‌های مختلف سفر روایت می‌کند. او به اهمیت عهد و میثاق با امام عصر (عج)، ضرورت خداخواهی، و نقش قرآن و اهل‌بیت (ع) در هدایت اشاره کرده است.

در سال سوم مضمون ظهور بصیرت و آمادگی برای حضور در افق‌های پهناور ظهور محور قرار می‌گیرد. نویسنده با تأکید بر پاک‌شدن، قیام برای خروج از وضعیت موجود، نیت قرب و قرارگرفتن در فضای امام، زیارت را فرصتی برای تحول درونی، خروج از ظلمت و هم‌راستاشدن با منویات امام معرفی می‌کند. توجه به شأن امام، پاک‌بودن از دیون و اهمیت حلالیت‌گرفتن از دیگران از دیگر موضوعات این بخش است.

چرا باید کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا را بخوانیم؟

کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا به مناسک اربعین می‌نگرد و آن را فرصتی برای بازنگری در زندگی، اصلاح نیت‌ها و تجربه‌ی معنویت عمیق معرفی می‌کند. این کتاب با روایت‌های شخصی و تحلیل‌های اجتماعی به دغدغه‌هایی چون مسئولیت فردی و جمعی، اهمیت برادری و فرهنگ‌سازی و نقش امام در هدایت انسان‌ها می‌پردازد. خواننده با مطالعه‌ی این اثر با ابعاد کمتردیده‌شده‌ی زیارت اربعین ازجمله تأثیر آن بر خودشناسی، عبودیت و پیوند با حقیقت الهی آشنا می‌شود. همچنین این کتاب با طرح سؤالات بنیادین درباره‌ی نیت، اخلاص و مسئولیت اجتماعی، زمینه‌ای برای تأمل و تحول فردی فراهم می‌کند.

خواندن کتاب حاضر به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی معنویت، خودسازی، بازنگری در زندگی و شناخت عمیق‌تر مناسک اربعین دارند. این کتاب برای علاقه‌مندان به تجربه‌های زیارتی، پژوهشگران حوزه‌ی دین و فرهنگ و افرادی که به‌دنبال پیوند میان عمل دینی و تحول فردی هستند، مناسب است.

درباره احمدرضا اخوت

احمدرضا اخوت که در سال ۱۳۴۷ متولد شده، مدرس دانشگاه تهران، نویسنده و پژوهشگری در حوزه‌ی قرآن کریم و سیره‌ی اهل‌بیت(ع) بوده است. او بنیان‌گذار و عضو هیئت‌علمی مدرسه‌ی دانشجویی قرآن و عترت (ع) نیز بوده است. این نویسنده مدرک کارشناسی‌ارشد زیست‌گیاهی خود را از دانشگاه تهران دریافت کرده و به‌طور تخصصی در زمینه‌ی تدبر در قرآن کریم فعالیت داشته است. نتیجه‌ی سال‌ها تلاش و پژوهش او راه‌اندازی مدرسه‌ی قرآن و عترت (ع) و پرورش مربیان و معلمان تربیتی برای آموزش معارف قرآنی بوده است.

افزون بر این ده‌ها کتاب و مقاله درباره‌ی کاربرد قرآن کریم در حوزه‌هایی مانند روان‌شناسی، تربیت فرزند، نظام خانواده و جامعه‌ی اسلامی از احمدرضا اخوت منتشر شده است. از آثار این نویسنده‌ی ایرانی می‌توان به کتاب‌های «از زیارت تا ملاقات با خدا»، «پرورش تفکر بنیادی»، «مبانی و مهارت‌های برنامه‌ریزی»، «پرورش تفکر قرآنی»، «نیاز در ساختار انسان» و «درمانگری افسردگی مبتنی‌بر قرآن» اشاره کرد.

بخشی از کتاب از زیارت تا ملاقات با خدا

«می‌خواهم خدا را ببینم

می‌خواهم خدا را ببینم و بنده او باشم و غیر او را کنار بگذارم.

می‌خواهم خدا را با تمام وجودم احساس کنم. برایم کافی نیست که بدانم خدایی هست. می‌خواهم این هست بودن او را با تمام وجودم بفهمم و احساس کنم تا در من تقوا پدیدار شود.

فهمیدم بی‌تقوایی‌هایم و مراقبت نشدن شحّ نفسم از نداشتن این فهم و احساس جدی و قوی است.

خدا را وجدان نکرده‌ام می‌دانم به همین دلیل ایمانی متزلزل دارم.

می‌خواهم خدا را به گونه‌ای ببینم که در تک تک سلول‌های بدنم نمایان شود.

آمده‌ام در این سرزمین، فهمیدم کسی در این سرزمین است که با تمام سلول‌های بدنش خدا را فریاد کرده است. هیچ عضوی از او نبوده که شهادت به یگانگی خداوند نداده باشد.

الله اکبر چه موجود عجیبی است!

۱۳ شهریور ۱۴۰۲

۱۸ صفر ۱۴۴۵»