کتاب جادوی پول یالمار شاخت + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:سنجاق
امتیاز
۵.۰از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب جادوی پول

کتاب جادوی پول نوشته‌ی یالمار شاخت با ترجمه‌ی رضا مهدی‌پور اثری است که به بررسی تجربه‌های بانکداری و سیاست‌های مالی آلمان در دوران ابرتورم و پس از آن می‌پردازد. شاخت، که از چهره‌های کلیدی اقتصاد آلمان در دوره‌ی جمهوری وایمار و دوران هیتلر بود، در این کتاب خاطرات و تحلیل‌های خود را درباره‌ی ماهیت پول، نقش بانک‌ها، بحران‌های اقتصادی و چالش‌های مدیریت مالی بازگو می‌کند. او با نگاهی انتقادی و تجربی، از پیچیدگی‌های نظام پولی، تأثیرات اجتماعی و روانی ثروت، و رابطه‌ی قدرت و پول سخن می‌گوید. این کتاب نه‌تنها روایتی از تاریخ اقتصادی آلمان است، بلکه به مفاهیم بنیادین پول و بانکداری نیز می‌پردازد و تجربه‌های شخصی نویسنده را با تحلیل‌های کلان اقتصادی درهم می‌آمیزد. نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جادوی پول

کتاب جادوی پول با قلم یالمار شاخت، اقتصاددان و بانکدار برجسته‌ی آلمانی، تصویری از فرازونشیب‌های اقتصاد آلمان در قرن بیستم ارائه می‌دهد. این کتاب با محوریت تجربه‌های شخصی نویسنده، به ویژه نقش او در مهار ابرتورم و بازسازی اقتصاد آلمان پس از جنگ جهانی اول، نوشته شده است. ساختار کتاب بر پایه‌ی خاطرات و روایت‌های عینی شاخت شکل گرفته و او تلاش کرده است با مثال‌های ملموس و روایت‌های روزمره، مفاهیم پیچیده‌ی پولی و بانکی را برای خواننده قابل لمس کند. جادوی پول نه‌تنها به بحران‌های اقتصادی و سیاست‌های پولی می‌پردازد، بلکه به تأثیرات اجتماعی، روانی و حتی اخلاقی پول در زندگی فردی و جمعی اشاره دارد. شاخت در این کتاب، از نقش بانک‌ها، اهمیت اعتماد در نظام مالی، و چالش‌های سیاست‌گذاری اقتصادی سخن گفته و با نگاهی انتقادی، به رابطه‌ی قدرت، ثروت و سیاست نیز پرداخته است. این اثر، علاوه‌بر روایت تاریخ اقتصادی، به بررسی ماهیت پول، نقش بانکداران، و تأثیرات پول بر فرهنگ و سیاست می‌پردازد و تصویری چندلایه از اقتصاد مدرن و چالش‌های آن ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب جادوی پول

کتاب جادوی پول با روایتی از تجربه‌های شخصی یالمار شاخت آغاز می‌شود؛ او که به‌عنوان یکی از معماران سیاست پولی آلمان شناخته می‌شود، از همان ابتدا تأکید می‌کند که مدیریت پول هیچ نسبتی با جادوگری ندارد و باید بر پایه‌ی محاسبات دقیق و شفاف باشد. شاخت در فصل‌های ابتدایی، به ماهیت پول، تفاوت آن با ثروت، و نقش تغییرپذیری پول در اقتصاد می‌پردازد. او توضیح می‌دهد که پول چگونه به ابزاری برای قدرت، نفوذ اجتماعی و حتی شکل‌دهی افکار عمومی بدل می‌شود و چرا همواره هاله‌ای از ابهام و رمز و راز پیرامون آن وجود دارد. در ادامه، نویسنده با مرور بحران ابرتورم آلمان پس از جنگ جهانی اول، چالش‌های بازسازی اقتصاد، پرداخت غرامت‌های جنگی و تأمین ارز خارجی را شرح می‌دهد. شاخت با مثال‌های عینی از تجربه‌های خود در بانکداری، نقش اعتماد، صداقت و امنیت حقوقی را در نظام بانکی برجسته می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه بانک‌ها و بانکداران در توسعه‌ی اقتصاد مدرن نقش‌آفرین بوده‌اند. او همچنین به تأثیرات اجتماعی و روانی پول، قدرت وسوسه‌انگیز آن، و تهدیدهایی که پول برای عدالت و سیاست به‌وجود می‌آورد، اشاره می‌کند. کتاب در بخش‌هایی به تاریخچه‌ی بانکداری، نقش خانواده‌های بانکدار، و تحولات ساختاری نظام مالی می‌پردازد و با روایت‌هایی از تجربه‌های شخصی شاخت در بانک‌های بزرگ آلمان، اهمیت روابط انسانی، اعتماد و اعتبار را در موفقیت‌های اقتصادی برجسته می‌سازد. در نهایت، نویسنده با تأکید بر اینکه سیاست پولی و ارزی بیش از آنکه علم باشد، هنری مبتنی بر تجربه و مهارت است، خواننده را با پیچیدگی‌ها و ظرایف مدیریت مالی و اقتصادی آشنا می‌کند.

چرا باید کتاب جادوی پول را بخوانیم؟

جادوی پول اثری است که با ترکیب روایت‌های شخصی و تحلیل‌های اقتصادی، مفاهیم پیچیده‌ی پول و بانکداری را به زبانی ملموس و قابل درک ارائه می‌دهد. این کتاب فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با پشت‌پرده‌ی بحران‌های اقتصادی، نقش بانکداران در تحولات تاریخی، و تأثیرات پول بر سیاست و فرهنگ آشنا شود. تجربه‌های عینی نویسنده، نگاه انتقادی به قدرت و ثروت، و پرداختن به موضوعاتی مانند اعتماد، عدالت و رقابت اقتصادی، از ویژگی‌های شاخص این اثر است. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند دیدگاه تازه‌ای نسبت به ماهیت پول، نقش آن در زندگی فردی و اجتماعی، و چالش‌های سیاست‌گذاری اقتصادی ایجاد کند.

خواندن جادوی پول به علاقه‌مندان اقتصاد، تاریخ معاصر، بانکداری، سیاست‌گذاری مالی و کسانی که دغدغه‌ی فهم سازوکارهای پولی و تأثیرات اجتماعی و روانی ثروت را دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین به دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های اقتصاد و علوم اجتماعی که به دنبال روایت‌های تجربی و تحلیلی از بحران‌های اقتصادی هستند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب جادوی پول

«اغلب به من جادوگر امور مالی گفته می‌شود. کتابم که "خاطرات ۷۶ سال زندگی من" نام داشت در نسخه فرانسوی با نام "خاطرات جادوگر پیر" و در آمریکا نیز با نام "اعترافات جادوگر پیر" منتشر شد. با این‌حال حقیقت این است که هیچ چیزی در دنیا به اندازه سروکار داشتن با پول، با جادوگری بی‌ربط نیست. پول باید با محاسبات دقیق و شفاف مدیریت شود. هرکس از این اصل پیروی نکند خودش را درگیر این خطر می‌کند که چگونه پول می‌آید و می‌رود. هرچقدر کیمیاگران توانستند با سحر و جادو طلا بسازند، می‌توان با سحر و جادو پول هم به وجود آورد. اما پول دارای ویژگی‌های بسیار متفاوتی است که برخی از آنان خیلی پیچیده هستند و اکثر مردم خودشان را در درک برخی از معاملات مالی ناتوان می‌بینند. به همین دلیل سیستم پولی را هاله‌ای از ابهام دربرگرفته. پول همیشه مترادف ثروت نیست. این درست است که ما به افراد ثروتمند میلیونر می‌گوییم، و به طور ناخودآگاه آن را با مفهوم پولی (میلیون دلار و میلیون مارک) ارتباط می‌دهیم. اما ثروت تنها پول نیست. تفاوت بزرگی بین اینکه یک فرد میلیونر، یک میلیون مارک آلمان به‌صورت نقد یا در حساب بانکی یا به‌صورت ملک با همان ارزش دارد وجود دارد. تفاوتشان در راه‌هایی که این ثروت می‌تواند استفاده شود، نهفته است. پول را در هر زمان به‌راحتی می‌توان به کالا، املاک و یا خدمات تبدیل کرد، ولی عکس آن صدق نمی‌کند. جادوی پول در این سرشت تغییرپذیرش نهفته است که آن را قادر می‌سازد که در هر زمانی، در هر مسیری و برای همه اهداف استفاده شود. این ویژگی است که همان جادو، رمز و راز، و افسون آن را شکل می‌دهد.»

۱۴۰۴/۱۱/۱۵

خیلی عالی واقعا برید بخونیدش بشدت توصیه اش میکنم کتاب جالبیه

بریده‌هایی از کتاب

پیش در آمریکا کتابی بنام "دیپلماسی دلار" چاپ شد که نویسنده در آن کتاب نمونه هایی معاصر از اینکه پول آمریکا چگونه دولت‌ها و پارلمان‌ها و ادوار اقتصادی دیگر کشورها را تحت تاثیر قرار میدهد و آنها را مجبور به اتخاذ تصمیمات سیاسی دوستانه تر در قبال آمریکا میکند را آورده است.
Hakime Zare
تبلیغات ضروری بوسیله جلسات، روزنامه ونشریات، رادیو، تلویزیون و نشریات سیاسی منتشر میشوند که به مقدار قابل توجهی پول نیاز دارند. کسی که میتواند چنین مقدار عظیمی پول را صرف کند، شانس بیشتری در بدست آوردن هوادار دارد.
Hakime Zare
"ما آنقدر زیر بمباران‌های روشنگری زندگی کرده ایم که به سختی کسی میتواند به جدایی درونی برای داشتن دیدی واضح از این نمایش هیولاگونه برسد."