کتاب قدرت های ذهن ADHD
معرفی کتاب قدرت های ذهن ADHD
کتاب قدرتهای ذهن ADHD نوشتهی آلانا کلیتون با ترجمهی سارا جاویدان و سید مجتبی یاسینی اردکانی، اثری است که به بررسی تواناییها و چالشهای افراد بزرگسال مبتلا به اختلال نقص توجه/بیشفعالی (ADHD) میپردازد. این کتاب با رویکردی علمی و کاربردی، ۱۳۶ راهکار برای تمرکز، مبارزه با اهمالکاری، سازماندهی و مدیریت زندگی روزمره ارائه میدهد. نویسنده با تکیهبر تجربههای شخصی و پژوهشهای معتبر، تلاش کرده است تا تصویری واقعبینانه و امیدبخش از زندگی با ADHD در بزرگسالی ترسیم کند. نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قدرت های ذهن ADHD
کتاب قدرتهای ذهن ADHD با قلم آلانا کلیتون، به دغدغهها و تواناییهای بزرگسالان مبتلا به ADHD میپردازد. این کتاب با ساختاری منظم، هر فصل را به یکی از جنبههای مهم زندگی افراد دارای ADHD اختصاص داده است؛ از محیط کار و خانه تا مدیریت زمان و روابط اجتماعی. نویسنده با بهرهگیری از تجربههای شخصی و داستانهای واقعی، تلاش کرده است تا علاوهبر شناسایی موانع رایج، راهکارهایی عملی و قابلاجرا برای غلبه بر آنها ارائه دهد. در این کتاب، نقاط قوت مغز افراد مبتلا به ADHD مانند خلاقیت، انرژی زیاد، همدلی و مهارتهای حل مسئله بهعنوان «قدرتهای ذهنی» معرفی شدهاند و ابزارهایی مانند نوآوری، رقابت، نشانههای دیداری و بازیوارسازی بهعنوان سلاحهای پنهان برای موفقیت در زندگی روزمره مطرح شدهاند. کلیتون با زبانی صمیمی و تجربهمحور، به خواننده نشان میدهد که چگونه میتوان با پذیرش و تقویت این تواناییها، بر چالشهای روزمره فائق آمد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.
خلاصه کتاب قدرت های ذهن ADHD
کتاب قدرتهای ذهن ADHD با تمرکز بر بزرگسالان مبتلا به ADHD، ابتدا تصویری از چالشهای روزمره این افراد ارائه میدهد؛ از دشواری در تمرکز و سازماندهی تا مشکلات در مدیریت زمان و انجام وظایف. نویسنده با روایت تجربههای شخصی و مثالهای ملموس، نشان داده است که بسیاری از این چالشها ریشه در تفاوتهای عملکرد مغز دارند. در ادامه، کتاب به معرفی نقاط قوت منحصربهفرد افراد دارای ADHD میپردازد؛ ویژگیهایی مانند خلاقیت، فرا تمرکز، انرژی زیاد، تابآوری، همدلی و حس عدالتخواهی. این تواناییها بهعنوان «ابرقدرتهای ذهنی» معرفی شدهاند که میتوانند بهدرستی هدایت شوند و به موفقیت فردی و حرفهای منجر شوند. در بخشهای بعدی، مجموعهای از راهکارهای عملی برای غلبه بر موانع رایج ارائه شده است. این راهکارها شامل تکنیکهایی برای سازماندهی محیط کار و خانه، اولویتبندی وظایف، مقابله با اهمالکاری، حفظ تمرکز، مدیریت حواسپرتی و به پایان رساندن پروژههاست. نویسنده ابزارهایی مانند استفاده از تایمر، ماتریس آیزنهاور، بازیوارسازی وظایف و تعیین مرزهای مشخص در دورکاری را پیشنهاد کرده است. همچنین، به اهمیت پذیرش تفاوتهای فردی و استفاده از نقاط قوت ذهنی برای بهبود کیفیت زندگی تأکید شده است. در مجموع، کتاب با ارائهی راهبردهای متنوع و قابلاجرا، تلاش کرده است تا افراد مبتلا به ADHD را به کشف و شکوفایی تواناییهای پنهان خود ترغیب کند.
چرا باید کتاب قدرت های ذهن ADHD را بخوانیم؟
کتاب قدرتهای ذهن ADHD با ارائهی راهکارهای متنوع و علمی، به افراد مبتلا به ADHD کمک میکند تا چالشهای روزمره خود را بهتر بشناسند و برای آنها راهحلهای عملی بیابند. این کتاب نهتنها به مشکلات رایج مانند بینظمی، اهمالکاری و حواسپرتی میپردازد، بلکه بر شناسایی و تقویت نقاط قوت ذهنی افراد تأکید دارد. رویکرد تجربهمحور نویسنده و استفاده از مثالهای واقعی، باعث شده است که خواننده بتواند با مسائل مطرحشده ارتباط برقرار کند و راهکارها را در زندگی خود بهکار بگیرد. همچنین، ابزارها و تکنیکهای معرفیشده در کتاب، قابلاستفاده برای طیف وسیعی از موقعیتها و نیازهای فردی هستند. این اثر میتواند به افزایش اعتمادبهنفس، بهبود عملکرد شغلی و شخصی و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به ADHD کمک کند.
خواندن این کتاب به بزرگسالانی که با چالشهای تمرکز، سازماندهی، مدیریت زمان یا اهمالکاری مواجه هستند، پیشنهاد میشود. همچنین به کسانی که به دنبال درک بهتر تواناییها و نقاط قوت ذهنی خود در مواجهه با ADHD هستند یا علاقهمند به یافتن راهکارهای عملی برای بهبود کیفیت زندگی روزمرهاند، توصیه میشود. این کتاب برای خانوادهها، مشاوران و مربیانی که با افراد مبتلا به ADHD در ارتباطاند نیز مفید است.
بخشی از کتاب قدرت های ذهن ADHD
«شاید این داستان برای شما هم آشنا باشد. شاید شما نیز مانند من به اختلال نقص توجه/بیشفعالی (ADHD) در بزرگسالی مبتلا باشید و به همین دلیل، در زندگی روزمره با چالشهای همیشگی دستوپنجه نرم کنید. باوجود تمرکز رایج بر ADHD دوران کودکی، تخمین زده میشود که تنها در ایالات متحده حدود هشت میلیون بزرگسال با این اختلال زندگی میکنند؛ بسیاری از آنها یا هرگز تشخیص داده نشدهاند یا از ابتلای خود بیخبرند. اگر در تمرکز بر وظایف کاری، نظمدادن به خانه، بهخاطر سپردن کارهای روزمره، یا بهموقع رسیدن به رویدادها مشکل دارید، ممکن است برخی از موانع متعددی را تجربه میکنید که ناشی از ADHD هستند. موانع ناشی از ADHD میتوانند بیپایان به نظر برسند، و من این را بهخوبی میدانم، زیرا بسیاری از این مشکلات را خودم تجربه کردهام. خبر خوب این است که برای هر مانعی که ممکن است به دلیل ADHD با آن روبرو شوید، راهحلهایی وجود دارد. نکات، ترفندها و راهکارهایی هستند که با بهکارگیری آنها میتوانید زندگی روزمرۀ خود را آسانتر کنید؛ و اینجاست که این کتاب به کار میآید. من برای غلبه بر موانع روزانۀ زندگی خودم یاد گرفتم که باید بر جنبههای مثبت تشخیص ADHD خود تمرکز کنم. آیا میدانستید که افراد مبتلا به ADHD در بزرگسالی اغلب از سطوح بالای خلاقیت، تابآوری، شفقت، همدلی، انرژی زیاد و توانایی تمرکز شدید گزارش میدهند؟ اینها (به همراه بسیاری دیگر) نقاط قوت منحصربهفرد ما، یا قدرتهای ذهنی ما هستند، و هنگامی که یاد بگیریم از این مهارتها به نفع خود استفاده کنیم، میتوانیم بر موانع شخصی ADHD خود غلبه کنیم و در دنیایی که برای ما ساخته نشده است، شکوفا شویم.»