کتاب ماه سربی
معرفی کتاب ماه سربی
کتاب ماه سربی نوشتهی ماهزاده امیری مجموعهای از داستانهای کوتاه است که انتشارات گل آذین آن را منتشر کرده است. این کتاب با روایتهایی از زندگی زنان و خانوادهها، به لایههای پنهان روابط انسانی، خاطرات و زخمهای گذشته میپردازد. هر داستان با زبانی دقیق و جزئینگر، تصویری از زیست روزمره، دلبستگیها، رنجها و امیدهای شخصیتها ارائه میدهد. روایتها اغلب در بستر خانوادههای ایرانی شکل میگیرند و با تمرکز بر زنان، نسلها و پیوندهای عاطفی، به بازنمایی پیچیدگیهای هویت و نقشهای اجتماعی میپردازند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ماه سربی
کتاب ماه سربی مجموعهای از داستانهای کوتاه ماهزاده امیری است که هرکدام بهگونهای به زندگی زنان و خانوادهها در بستر جامعه ایرانی میپردازد. روایتها اغلب از زاویه دید زنان شکل میگیرند و با تمرکز بر خاطرات، روابط خانوادگی، و تأثیرات گذشته بر اکنون، تصویری چندلایه از زیست روزمره ارائه میدهند. ساختار کتاب بر پایه روایتهای مستقل اما مرتبط است؛ هر داستان شخصیتها و فضاهای خاص خود را دارد، اما درونمایههایی چون جدایی، دلتنگی، خاطره، و جستوجوی هویت در آنها تکرار میشود. نویسنده با جزئینگری و پرداختن به لحظات عادی و گاه تلخ زندگی، تلاش کرده است تا تجربههای زنانه را با نگاهی انسانی و بیپیرایه بازگو کند. ماه سربی با بهرهگیری از زبان توصیفی و فضاسازی ملموس، خواننده را به دل زندگی شخصیتهایی میبرد که هرکدام با چالشها و امیدهای خود دستوپنجه نرم میکنند.
خلاصه داستان ماه سربی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! در ماه سربی، هر داستان کوتاه به گوشهای از زندگی شخصیتهایی میپردازد که اغلب زنان هستند و با گذشته، خانواده و هویت خود درگیرند. داستانها با روایتهایی از کودکی، نوجوانی، و بزرگسالی شخصیتها آغاز میشوند و به تدریج لایههای پنهان روابط خانوادگی، رازها و زخمهای قدیمی را آشکار میکنند. برای مثال، در داستان آناهید اپرناک، معلمی روایت میشود که هر روز شاگردی به نام آناهید را میبیند و خاطرات پیچیده خانوادگی و گذشتهی مشترکشان را مرور میکند. در داستانهای دیگر، روابط مادر و دختر، دوستیهای قدیمی، جداییها و بازگشتها، و تأثیرات تصمیمهای گذشته بر زندگی اکنون شخصیتها محور روایت قرار میگیرد. نویسنده با پرداختن به جزئیات زندگی روزمره، احساسات سرکوبشده، و لحظات گذرا، تلاش کرده است تا تجربههای انسانی و بهویژه زنانه را به تصویر بکشد. هر داستان با پایانی باز یا تلخ، خواننده را به تأمل درباره سرنوشت شخصیتها و معنای خاطره و هویت وا میدارد.
چرا باید کتاب ماه سربی را بخوانیم؟
ماه سربی با روایتهایی صمیمی و جزئینگر، تجربههای زیسته زنان و خانوادهها را به تصویر میکشد و به دغدغههایی چون هویت، خاطره، و پیوندهای عاطفی میپردازد. این کتاب با ساختار داستانهای کوتاه، امکان همذاتپنداری با شخصیتهای متنوع را فراهم میکند و با پرداختن به لحظات عادی و گاه تلخ زندگی، تصویری واقعی و ملموس از زیست روزمره ارائه میدهد. خواندن این کتاب فرصتی است برای لمس زوایای پنهان روابط انسانی و بازاندیشی در نقشها و خاطراتی که هر فرد با خود حمل میکند.
خواندن ماه سربی به کسانی پیشنهاد میشود که به روایتهای خانوادگی، تجربههای زنانه، و داستانهایی با محوریت خاطره و هویت علاقه دارند. همچنین به علاقهمندان داستان کوتاه و کسانی که دغدغه روابط میاننسلی و تأثیر گذشته بر اکنون را دارند، توصیه میشود.
بخشی از کتاب ماه سربی
«آناهید اما دیوانهٔ اسب است. از همان بچگی بوده. توی دره سوار اسب صابر میشد و یورتمه میرفت و باد شلال موهایش را بازی میداد. حالا مانند ملکهای در حلقهٔ دختران، زیر درختان سدر ته حیاط نشسته و بافههای بلوطی مو را زیر سیاهی مقنعه پنهان کرده است. همیشه هم آنجا روبروی کلاس من جمع میشوند. هر بار به بهانهای رو به پنجره میچرخم و به او نگاه میکنم. به آن برق سیاه دو چشمش زیر قوس نازک پلکها. لبهایی میان صورت مهتابی و گونههای استخوانی، روی تخته سیاهی که فرمولهای ریاضی را مینویسم مدام میجنبد. یک فصل از سال میگذرد و کسی از همکارانم نمیداند آناهید اپرناک دختر عمهٔ من است. عمه شوکتی که مادر اعتقاد دارد غم بزرگ پدرم در زندگی است. اگر حفرههای مانده از آبله در صورت عمه شوکت پُر میشد و، نبود عمق این دو خط خنده و، چینهای دور چشمها، چهرهٔ ظریف و مهتابی حالای آناهید بود روبرویت.»