کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود
از سرعت خود بکاهید و بادقت به اطراف خود نگاه کنید
معرفی کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود
کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود (The Things You Can See Only When You Slow Down) نوشته هامین سونیم و ترجمه صادق اصالتی و مجموعهای از جملات کوتاه و روایتهای شخصی دربارهی آرامش، ذهنآگاهی و مهربانی در زندگی روزمره است. نویسنده که راهب ذن و استاد پیشین دانشگاه در ماساچوست بوده، تجربهی سالها تدریس، مراقبه و گفتوگو با مخاطبانش در شبکههای اجتماعی را در این اثر گرد آورده است. کتاب در قالب مقالههای نسبتاً کوتاه، نکتههای فشرده، تمرینهای ذهنآگاهی و روایتهای خودزندگینامهای نوشته شده است. نشر کتاب مرو کتاب حاضر را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود
کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود نوشتهی هامین سونیم، راهب بودائی مکتب ذن، است که سالها در دانشگاههای آمریکا تدریس کرده است. نویسنده در پیشگفتار توضیح داده است که چگونه پاسخ به پیامها و سؤالات مردم در توئیتر و فیسبوک بهتدریج به شکلگیری متن این کتاب انجامیده است؛ کتابی که از دل تجربهی زیسته، گفتوگو با مخاطبان و مشاهدهی رنجها و دغدغههای روزمره بیرون آمده است. این اثر در هشت فصل تنظیم شده است که هرکدام به جنبهای از زندگی میپردازد؛ از استراحت و ذهنآگاهی تا علاقه، روابط، کار، خودآگاهی و مواجهه با اضطراب و آینده.
هر فصل از کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود با یک مقاله شروع شده؛ سپس مجموعهای از جملات و قطعههای کوتاه آمده است که گاهی شبیه یادداشتهای مراقبهای، گاهی شبیه توصیههای عملی و گاه شبیه تأملات شاعرانه هستند. نویسنده در بخشهایی از کتاب حاضر از شکستهای شخصی خود، تجربهی تدریس در دانشگاه، سفرها، مواجهه با سوگ، افسردگی و فشارهای کاری مثال آورده است تا ذهنآگاهی، پذیرش، رهاکردن و عشق به خود را عینیتر کند.
عنوان فرعی کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود عبارت است از: از سرعت خود بکاهید و با دقت به اطراف خود نگاه کنید.
خلاصه کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود
ریشهی بسیاری از آشفتگیهای بیرونی در شتاب و آشفتگی ذهن است. نویسنده با تکیه بر آموزههای بودائی و تجربهی شخصی توضیح داده است که چگونه میتوان با کندکردن سرعت، مشاهدهی بیقضاوت افکار و احساسات و تغییر زاویهی نگاه، کیفیت تجربهی زندگی را عوض کرد. در فصلهایی مانند «استراحت» و «ذهنآگاهی» به رابطهی ذهن و جهان، نحوهی مواجهه با احساسات منفی، اضطراب، خشم و خاطرات دردناک پرداخته شده است.
در فصلهای «علاقه» و «روابط» به اشتیاق، کار، موفقیت، هنر همدلی، گفتوگو و اهمیت مهار نفس و غرور توجه شده است. این کتاب میان روایتهای شخصی، مثالهای روزمره، توصیههای کوتاه و تمرینهای سادهی مراقبه در نوسان است و خواننده را به نوعی گفتوگوی آرام با خود دعوت کرده است.
چرا باید کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود را بخوانیم؟
کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود با زبان روشن و مثالهای روزمره نشان داده است که آرامش لزوماً در تغییر رادیکال زندگی نیست؛ بلکه در تغییر رابطه با ذهن، احساسات و دیگران است. خواننده با مفاهیمی مانند مشاهدهی بیقضاوت، پذیرش ناپایداری، مهربانی با خود و تبدیل کار و روابط به منبع رشد آشنا میشود و میتواند آنها را در زندگی شلوغ شهری به کار بگیرد.
خواندن کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که درگیر شتاب، استرس، اضطراب آینده، سوگ، خشم یا احساس بیمعنایی در کار و روابط هستند. همچنین اثر حاضر به دوستداران مراقبه، ذهنآگاهی، خودشناسی و کسانی که بهدنبال کتابی آرامکننده برای مکثهای کوتاه در طول روز هستند، پیشنهاد میشود.
درباره هامین سونیم
هامین سونیم (Haemin Sunim)، متولد ۱۲ دسامبر ۱۹۷۳، معلم و نویسندهی بودایی سنت سون (Seon) و اهل کرهی جنوبی و بنیانگذار مدرسهی دلهای شکسته در سئول است. او پس از تحصیل در مؤسسات آموزشی معتبری چون برکلی، هاروارد و پرینستون، آموزشهای رسمی رهبانیت را در معبد هائینسا (Haein) فراگرفت و بهمدت هفت سال به تدریس ادیان آسیایی در کالج همپشایر ماساچوست پرداخت.
این راهب پرنفوذ که بهدلیل داشتن بیش از یک تا یکونیم میلیون دنبالکننده در توئیتر بهعنوان «راهب توئیتری» شناخته میشود، با نگارش نخستین کتاب خود تحتعنوان «دمی آرام گیر و فرزانه شو» (The Things You Can See Only When You Slow Down) به شهرتی جهانی دست یافت. این اثر به بیش از ۳۵ زبان ترجمه شد و افزونبر چهار میلیون نسخه فروش رفت؛ همچنین دومین کتاب او با نام «عشق برای چیزهای ناکامل» رتبهی اول پرفروشترینهای سال ۲۰۱۶ در کرهی جنوبی را به خود اختصاص داد.
هامین سونیم در زمانهایی که سفر نمیکند، برای اشاعهی آموزههای خود در سئول اقامت دارد. این نویسنده در سال ۲۰۲۰ پس از حضور در یک برنامهی تلویزیونی که او را در حال زندگی در خانهای دوطبقه و کار در دفتر کار برای توسعهی یک اپلیکیشن مدیتیشن نشان میداد، با موجی از انتقادات در رسانههای اجتماعی بهدلیل تعارض سبک زندگی دنیویاش با آموزههایش مواجه شد. در واکنش به این ماجرا توقف تمام فعالیتهای عمومی و بازگشت به یک مؤسسهی آموزشی بودیسم ذن را اعلام کرد؛ هرچند در سال ۲۰۲۶ همچنان به برگزاری دورهها و برنامههای گوشهنشینیِ غیررایگان برای متقاضیان ادامه داده است.
کتاب «چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود» (The Things You Can See Only When You Slow Down) نوشتهی هامین سونیم است.
بخشی از کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود
«۶. زندگی/ Life
کونگفو بلدی؟
وقتی با ردای رهبانی خاکستریام در نیویورک قدم میزنم، اغلب با پسربچههایی روبهرو میشوم که با دیدن من ادای بروس لی را درمیآورند. اوایل، متوجه نمیشدم چهکار میکنند، اما خیلی زود فهمیدم ـ آنها فکر میکردند هر مردی با موهای تراشیده که ردا به تن میکند با فنون رزمی آشناست. همیشه به این کارشان میخندیدم و برایم جالب بود. یکبار پسری که از بقیه جسورتر بود جلو آمد و از من پرسید آیا مثل راهبهای معبد شائولین کونگفو میدانم؟ شخصیت بازیگوشم میخواست چند حرکت الکی کونگفو برایش انجام بدهم، برای همین آهسته دستها و پای راستم را بالا بردم.
وقتی بزرگترها میفهمند که من یک راهب بودائی هستم، با کنجکاوی میپرسند، «چه مراقبهای انجام میدهی؟» «یا هر روز صبح چند ساعت بیحرکت یکجا مینشینی؟ حتماً ذهن بسیار آرامی داری.» بعد آنها از تجربیاتشان در یک مرکز ذن محلی یا باشگاه یوگا میگویند یا برایم از کتابی دربارهٔ ذهنآگاهی حرف میزنند. از نظر بسیاری از افراد در غرب، یک معلم بودائی کسی است که آرام است و هر روز تمرین مراقبه میکند. تصورات بچهها و بزرگترها باهم متفاوت است، اما به نظرم شباهت اساسیای در این دو وجود دارد. بچهها و بزرگترها کنجکاو هستند بدانند که یک راهب چهکار میکند. بهعبارتدیگر، وقتی پای تصور هویت یک راهب به میان میآید، مردم در غرب دوست دارند همهچیز رفتار یک راهب را بفهمند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | چگونه در یک دنیای پرسرعت آرام و مراقب بود |
| عنوان دیگر | از سرعت خود بکاهید و بادقت به اطراف خود نگاه کنید |