معرفی کتاب می خواهم تنها بمانم
کتاب «میخواهم تنها بمانم» اثری از «راشل کوری» است که با ترجمهٔ «پرستو علیزاده» و «راحله سادات اعرابی» توسط نشر معارف منتشر شده است. این کتاب مجموعهای از دستنوشتهها، نامهها و یادداشتهای شخصی «راشل کوری» فعال حقوق بشر آمریکایی است که در جریان دفاع از حقوق مردم فلسطین جان خود را از دست داد. محتوای کتاب شامل خاطرات، تأملات، نامهها و روایتهایی از زندگی شخصی و فعالیتهای اجتماعی اوست. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب می خواهم تنها بمانم
«میخواهم تنها بمانم» اثری در قالب خاطرات و ناداستان است که زندگی و اندیشههای «راشل کوری» را از کودکی تا زمان مرگش در غزه روایت میکند. این کتاب ساختاری غیرخطی دارد و از مجموعهای از نامهها، یادداشتها، شعرها و روایتهای کوتاه تشکیل شده است. بخشهایی از کتاب به دوران کودکی و نوجوانی راشل در ایالت واشنگتن میپردازد و بخشهایی دیگر به سفر او به فلسطین و فعالیتهایش در حمایت از مردم این سرزمین اختصاص یافته است. کتاب با مقدمههایی از خانواده و دوستان راشل آغاز میشود و سپس به سراغ نوشتههای خود او میرود. این نوشتهها گاه بهصورت روزنگار، گاه به شکل نامه و گاه در قالب شعر و تأملات شخصی آمدهاند. «میخواهم تنها بمانم» تصویری چندلایه از دغدغههای انسانی، اجتماعی و سیاسی یک فعال جوان ارائه میدهد و در عین حال، به فرازونشیبهای زندگی شخصی و خانوادگی او نیز میپردازد. این کتاب نهتنها روایتی از یک زندگی کوتاه اما پُرمعناست، بلکه بازتابی از وضعیت اجتماعی و سیاسی جهان در دهههای پایانی قرن بیستم و آغاز قرن بیستویکم نیز هست.
خلاصه کتاب می خواهم تنها بمانم
«هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!» کتاب «میخواهم تنها بمانم» با دستنوشتهها و نامههای «راشل کوری» آغاز میشود و خواننده را به دنیای درونی او دعوت میکند. بخشهای ابتدایی کتاب به خاطرات کودکی و نوجوانی راشل در خانوادهای صمیمی و اهل مطالعه میپردازد؛ جایی که علاقهاش به نوشتن، نقاشی و دغدغههای اجتماعی شکل میگیرد. او از همان سالهای ابتدایی زندگی، نسبت به مسائل انسانی و اجتماعی حساسیت نشان میدهد و در نوشتههایش به موضوعاتی مانند فقر، گرسنگی، محیط زیست و عدالت اجتماعی اشاره میکند. در ادامه، کتاب به دوران جوانی راشل و فعالیتهایش در دانشگاه و گروههای صلحطلب میپردازد. او با سفر به روسیه و آشنایی با فرهنگهای دیگر، نگاهش به جهان را گسترش میدهد و بهتدریج به مسائل خاورمیانه و فلسطین علاقهمند میشود. بخشهای پایانی کتاب به سفر راشل به نوار غزه و فعالیتهایش در حمایت از مردم فلسطین اختصاص دارد. او در نامهها و یادداشتهایش از تجربههایش در مواجهه با خشونت، تخریب خانهها و رنج مردم فلسطین مینویسد و تلاش میکند صدای آنها را به گوش جهان برساند. روایت کتاب با مرگ تراژیک راشل در جریان دفاع از خانهٔ یک خانواده فلسطینی به اوج میرسد، اما پایان داستان را افشا نمیکند و بیشتر بر تأملات و احساسات راشل در روزهای پایانی زندگیاش تمرکز دارد.
چرا باید کتاب می خواهم تنها بمانم را بخوانیم؟
این کتاب فرصتی است برای آشنایی با زندگی و اندیشههای یک فعال حقوق بشر که دغدغههایش فراتر از مرزها و ملیتهاست. «میخواهم تنها بمانم» با ارائهٔ نامهها و یادداشتهای شخصی راشل کوری، تصویری بیواسطه از رشد فردی، دغدغههای اجتماعی و مبارزه برای عدالت را به نمایش میگذارد. خواندن این کتاب میتواند الهامبخش کسانی باشد که به دنبال فهم عمیقتری از تعهد اجتماعی، همدلی و مقاومت در برابر بیعدالتی هستند. همچنین، این اثر بهخوبی نشان میدهد که چگونه تجربههای شخصی و خانوادگی میتوانند زمینهساز فعالیتهای اجتماعی و سیاسی شوند و اهمیت روایتهای فردی در فهم مسائل جهانی را برجسته میکند.
مطالعهٔ این کتاب به علاقهمندان به خاطرات، ناداستان، مطالعات اجتماعی، حقوق بشر و تاریخ معاصر پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ مسائل فلسطین، عدالت اجتماعی یا فعالیتهای مدنی دارند، این کتاب میتواند تجربهای ارزشمند باشد.
بخشی از کتاب می خواهم تنها بمانم
«میخواهم پرواز کنم، آواز بخوانم، زمزمه کنم و به امواج دریا بهدقت بنگرم. برای لحظهای به من دست نزن، بگذار بنشینم و برای مدتی به اطرافم خیره شوم. بر روی زنبقها برقصم، از آبها بگذرم و مانند کلماتِ بیهوده در هوا سرگردان باشم. میفهمی؟ بگذار به پشت، بر روی علفهای بلند بخوابم، خورشید و شبنم روی شاخهها و تن قرمزرنگ درختان را با چشمان خودم ببینم و با واژگان خودم آنها را به تصویر بکشم، تا با واژگان قدرتمند خودم! بگذار بر روی زمین تنها و صادقانه به آنها بنگرم، بهتنهایی.»