کتاب اندیشه معصوم علی دانش + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:علی دانش
انتشارات:نشر معارف
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب اندیشه معصوم

کتاب الکترونیکی «اندیشه معصوم» نوشتهٔ علی دانش و با ویراستاری مرضیه نکوکار (گروه متنوک) اثری است که نشر معارف آن را منتشر کرده است. این کتاب به‌عنوان درآمدی بر مبانی و معارف انقلاب اسلامی، به بررسی ریشه‌ها، اهداف، مبانی فکری و تحولات اجتماعی انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد و تلاش دارد تصویری روشن از ابعاد مختلف این پدیدهٔ تاریخی ارائه دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اندیشه معصوم

«اندیشه معصوم» اثری در حوزهٔ ناداستان و مطالعات انقلاب اسلامی است که به‌صورت درس‌نامه و با ساختاری آموزشی تدوین شده است. این کتاب در قالب مجموعه‌ای از درس‌ها، به تحلیل و تبیین مبانی نظری، اهداف، مراحل و چالش‌های انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از منابع اسلامی و سخنان رهبران انقلاب، تلاش کرده است تا انقلاب اسلامی را نه‌تنها به‌عنوان یک رویداد سیاسی، بلکه به‌عنوان حرکتی تمدن‌ساز و مبتنی بر سنت‌های الهی معرفی کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر درس به یکی از ابعاد یا مراحل انقلاب اختصاص یافته و با طرح پرسش‌ها و تأملات، مخاطب را به تفکر و بررسی عمیق‌تر دعوت می‌کند. «اندیشه معصوم» با رویکردی تحلیلی، به بررسی نسبت انقلاب اسلامی با مفاهیمی چون عاشورا، ظهور، سنت‌های الهی، توحید، کرامت انسانی و نقش رهبری می‌پردازد و در عین حال، به چالش‌ها و موانع پیش‌روی تحقق اهداف انقلاب نیز توجه دارد.

خلاصه کتاب اندیشه معصوم

این کتاب با هدف تبیین ضرورت شناخت عمیق انقلاب اسلامی آغاز می‌شود و در ادامه، ابعاد گستردهٔ تأثیرگذاری این انقلاب در تاریخ معاصر ایران و جهان را بررسی می‌کند. نویسنده تأکید کرده است که انقلاب اسلامی صرفاً یک تحول سیاسی یا اجتماعی نبوده، بلکه حرکتی همه‌جانبه با ریشه‌های عمیق دینی و معنوی است. در بخش‌های ابتدایی، به اهمیت شناخت امام خمینی به‌عنوان رهبر انقلاب و تأثیر شخصیت و اقدامات او بر شکل‌گیری و تداوم انقلاب پرداخته شده است. ده محور اصلی از اقدامات امام خمینی، از احیای اسلام و عزت مسلمین تا ایجاد حکومت اسلامی و نگرش نوین در فقه شیعه، مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب سپس به حقیقت انقلاب اسلامی می‌پردازد و آن را پدیده‌ای استثنایی و چندبعدی معرفی می‌کند که ابعاد معنوی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی را دربرمی‌گیرد. نویسنده انقلاب اسلامی را تداوم راه پیامبران و عاشورا دانسته و نقش آن را در زمینه‌سازی برای ظهور و تحقق آرمان‌های الهی برجسته می‌سازد. در ادامه، به سنت‌های الهی و نقش ارادهٔ انسان در تحقق اهداف انقلاب اشاره شده و تأکید شده است که پیروزی و ماندگاری انقلاب، نتیجهٔ تلاش، ایمان و اخلاص مردم است. در بخش‌های بعدی، مبانی فکری انقلاب اسلامی مانند توحید، کرامت انسانی، معاد و نقش ولایت در جامعه اسلامی مورد بحث قرار گرفته است. همچنین، ویژگی‌های اختصاصی انقلاب اسلامی از جمله مردمی بودن، استقلال از قدرت‌های شرق و غرب، دینی بودن و پیشاهنگی رهبری، به‌تفصیل شرح داده شده است. کتاب با بررسی چالش‌ها و موانع داخلی و خارجی انقلاب، راهبردهای مقابله با این موانع و اهمیت صیانت از انقلاب را مطرح می‌کند و در نهایت، فرایند تحقق اهداف انقلاب را در قالب مراحل مختلف از انقلاب تا تمدن نوین اسلامی ترسیم می‌نماید.

چرا باید کتاب اندیشه معصوم را بخوانیم؟

مطالعهٔ «اندیشه معصوم» فرصتی است برای آشنایی با مبانی فکری و معرفتی انقلاب اسلامی ایران و درک عمیق‌تر از ریشه‌ها و اهداف این تحول تاریخی. این کتاب با رویکردی تحلیلی و مستند، به پرسش‌های بنیادین دربارهٔ چرایی و چگونگی انقلاب اسلامی پاسخ می‌دهد و مخاطب را با مفاهیمی چون سنت‌های الهی، نقش رهبری، پیوند انقلاب با عاشورا و ظهور، و چالش‌های پیش‌روی جامعهٔ اسلامی آشنا می‌سازد. همچنین، اثر حاضر با طرح پرسش‌ها و تأملات، زمینهٔ تفکر انتقادی و بررسی عمیق‌تر مسائل انقلاب را فراهم می‌کند و می‌تواند به‌عنوان منبعی برای پژوهش و آموزش در حوزهٔ مطالعات انقلاب اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.

این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ علوم انسانی، علاقه‌مندان به تاریخ معاصر ایران، فعالان فرهنگی و اجتماعی، و کسانی که دغدغهٔ شناخت مبانی و اهداف انقلاب اسلامی را دارند، مناسب است. همچنین، برای افرادی که به دنبال درک عمیق‌تر از تحولات اجتماعی و سیاسی ایران و نقش دین در این تحولات هستند، مطالعهٔ این اثر توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب اندیشه معصوم

«انقلاب اسلامی را نمی‌شناسیم! درباره حادثهٔ پیروزی انقلاب حرف‌های زیادی زده شده و در طول این سال‌ها مطالب بسیاری بیان گردیده؛ اما حقیقت این است که هنوز اهمیت، عظمت و ابعاد این حادثه برای خود ما نیز درست روشن نیست. ما می‌دانیم و می‌بینیم که این حادثه خیلی عظیم است؛ اما تا وقتی به این حادثه نزدیک هستیم، نمی‌توانیم درست ابعاد آن را درک کنیم. تاریخ قضاوت خواهد کرد. کسانی که این حادثه را در تاریخ و از دور می‌بینند و می‌توانند این لحظه را در مجموع حوادث تاریخی مشاهده نمایند، می‌فهمند که این حادثه چقدر عظیم است. ما اگرچه با همه وجود این انقلاب را لمس کرده‌ایم، اما تحلیل و قضاوتمان دربارهٔ آن کمتر از بیگانگانی است که از دور و نزدیک، با این انقلاب ارتباط پیدا کرده‌اند. البته در میان بیگانگانِ تحلیلگر و قضاوت‌کننده، عدهٔ زیادی بودند و هستند که با دیدگاهی مغرضانه وارد شدند؛ با این حال حقیقتاً باید اعتراف کنیم که امروز تحلیل و تفسیر انقلاب، کاری است که دشمنان انقلاب بیشتر از ما به آن پرداخته‌اند. البته قصد آن‌ها از این تحلیل و تفسیر این بوده که پیام انقلاب را عوض کرده و حقیقتی را که به دست ملت اتفاق افتاده و در منظر آن‌هاست، غلط جلوه دهند. یقیناً اغلب ما هنوز نمی‌دانیم چه کار عظیمی انجام گرفته است. این انقلاب، حادثهٔ فوق‌العاده و عجیبی است. همه دنیای استکبار و جاهلیت یک طرف و این انقلاب در طرف دیگر قرار دارد. واقعهٔ خیلی مهمی اتفاق افتاده و در خودش این کفایت را می‌بیند که به مصاف تمام طغیان و کفر جهانی برود.»

۲۵%