کتاب کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن آگاهی مهدیه صالحی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن آگاهی

کتاب کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن آگاهی

معرفی کتاب کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن آگاهی

کتاب الکترونیکی «کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن‌آگاهی» نوشتهٔ مهدیه صالحی و غلامرضا ساجدی اثری پژوهشی و تحلیلی در حوزهٔ روان‌شناسی خانواده و روابط زوجین است که نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی ابعاد مختلف کیفیت روابط زناشویی، نقش ذهن‌آگاهی، قدردانی و تاب‌آوری در بهبود ارتباط زوجین و سلامت روانی خانواده می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن آگاهی

«کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن‌آگاهی» اثری ناداستان و پژوهشی است که با رویکردی علمی به بررسی عوامل مؤثر بر کیفیت روابط میان زوجین می‌پردازد. نویسندگان، با تکیه‌بر یافته‌های روان‌شناسی و مطالعات تجربی، به موضوعاتی چون اهمیت ازدواج، تعریف کیفیت روابط زناشویی، نظریه‌های مختلف دربارهٔ روابط زوجین و نقش متغیرهایی مانند ذهن‌آگاهی، قدردانی و تاب‌آوری در بهبود این روابط پرداخته‌اند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا مفاهیم پایه‌ای ازدواج و خانواده را شرح می‌دهد، سپس به نظریه‌های کلاسیک و معاصر دربارهٔ روابط زناشویی می‌پردازد و در ادامه، نقش ذهن‌آگاهی و سایر عوامل روان‌شناختی را در کیفیت زندگی مشترک بررسی می‌کند. کتاب با ارائهٔ پژوهش‌های داخلی و بین‌المللی، تصویری جامع از وضعیت روابط زناشویی در دنیای امروز و چالش‌های آن ارائه می‌دهد. این اثر برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی خانواده، مشاوران و پژوهشگران حوزهٔ ازدواج و خانواده قابل استفاده است.

خلاصه کتاب کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن آگاهی

کتاب «کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن‌آگاهی» به بررسی عمیق کیفیت روابط میان زوجین و عوامل مؤثر بر آن می‌پردازد. نویسندگان ابتدا اهمیت ازدواج را در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف مطرح کرده‌اند و نشان داده‌اند که رضایت و خوشبختی در زندگی مشترک، تحت تأثیر کیفیت روابط زناشویی قرار دارد. در ادامه، ابعاد مختلف کیفیت روابط زناشویی مانند سازگاری، رضایت، شادمانی، انسجام و تعهد مورد توجه قرار گرفته است. در بخش‌های بعدی، نظریه‌های مختلف دربارهٔ روابط زناشویی از جمله نظریهٔ مبادله اجتماعی، نظریهٔ انصاف، رویکرد روان‌پویایی و مدل‌های رفتاری بررسی شده‌اند. هر یک از این نظریه‌ها تلاش می‌کنند توضیح دهند که چگونه تعاملات، انتظارات و تجربیات گذشتهٔ هر فرد بر کیفیت رابطهٔ زناشویی اثر می‌گذارد. کتاب سپس به نقش ذهن‌آگاهی به‌عنوان یک متغیر عاطفی-شناختی می‌پردازد و توضیح می‌دهد که حضور ذهن و آگاهی از لحظهٔ حال چگونه می‌تواند به بهبود ارتباط، مدیریت هیجانات و کاهش تعارضات کمک کند. همچنین، قدردانی و تاب‌آوری به‌عنوان عوامل میانجی معرفی شده‌اند که می‌توانند رابطهٔ میان ذهن‌آگاهی و کیفیت روابط زناشویی را تقویت کنند. پژوهش‌های مختلفی که در کتاب مرور شده‌اند، نشان می‌دهند که آموزش ذهن‌آگاهی و تقویت مهارت‌های قدردانی و تاب‌آوری می‌تواند به افزایش رضایت، صمیمیت و پایداری روابط زوجین منجر شود. در نهایت، کتاب تأکید دارد که کیفیت روابط زناشویی نه‌تنها بر سلامت روانی و جسمی زوجین اثرگذار است، بلکه نقش مهمی در سلامت خانواده و جامعه ایفا می‌کند. نویسندگان با جمع‌بندی پژوهش‌ها و نظریه‌ها، بر اهمیت توجه به عوامل روان‌شناختی و مهارت‌های ارتباطی در بهبود زندگی مشترک تأکید کرده‌اند.

چرا باید کتاب کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن آگاهی را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر پیوند میان روان‌شناسی نوین و زندگی روزمرهٔ زوجین، به بررسی علمی و کاربردی کیفیت روابط زناشویی پرداخته است. خواننده با مطالعهٔ این اثر با مفاهیم کلیدی مانند ذهن‌آگاهی، قدردانی و تاب‌آوری آشنا می‌شود و می‌تواند درک عمیق‌تری از چگونگی تأثیر این عوامل بر رضایت و پایداری زندگی مشترک به دست آورد. کتاب با ارائهٔ پژوهش‌های به‌روز و تحلیل نظریه‌های مختلف، به مخاطب کمک می‌کند تا با نگاهی واقع‌بینانه‌تر به روابط زناشویی بنگرد و راهکارهایی برای بهبود ارتباط و سلامت روانی خانواده بیابد. همچنین، این اثر به‌ویژه برای کسانی که به دنبال ارتقای کیفیت زندگی مشترک یا پژوهش در حوزهٔ خانواده هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

مطالعهٔ این کتاب برای زوج‌هایی که به دنبال بهبود کیفیت روابط خود هستند، مشاوران خانواده، روان‌شناسان، دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی و علوم اجتماعی و افرادی که دغدغهٔ سلامت روانی و پایداری زندگی مشترک دارند، مناسب است. همچنین، برای کسانی که با چالش‌هایی مانند تعارضات زناشویی، کاهش صمیمیت یا مشکلات ارتباطی مواجه‌اند، این کتاب می‌تواند راهگشا باشد.

بخشی از کتاب کیفیت روابط زناشویی فراسوی ذهن آگاهی

«ذهن‌آگاهی مفهومی است که در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. اساس آن از تمرین‌های مراقبه بودایی اقتباس شده که ظرفیت توجه و آگاهی پیگیر و هوشمندانه فراتر از تفکر را افزایش می‌دهد. این مهارت به آگاهی از آنچه در لحظه کنونی اتفاق می‌افتد تعریف شده و روشی برای زندگی بهتر است. ذهن‌آگاهی ما را یاری می‌کند که درک کنیم هیجان‌های منفی اتفاق می‌افتند اما جزء ثابت شخصیت ما نیستند. ذهن‌آگاهی یعنی بودن در لحظه با هرآنچه اکنون هست، بدون قضاوت و اظهار نظر درباره آنچه اتفاق می‌افتد؛ یعنی تجربه واقعیت محض بدون توضیح. ذهن‌آگاهی کیفیتی از بیداری است که در آن ما از آگاه بودن خود آگاه می‌شویم. مفهوم ذهن‌آگاهی به عنوان یک متغیر عاطفی-شناختی در سال‌های اخیر مورد توجه روانشناسان و محققان قرار گرفته است. ذهن‌آگاهی به عنوان حالت توجه هدفمند و همراه با پذیرش در مورد تجربیات در حال وقوع در لحظه کنونی تعریف شده است. به تعریفی دیگر، آن شکل از آگاهی که از طریق تمرکز خودخواسته به زمان حال شکل می‌گیرد و با کنجکاوی دلسوزانه و بی‌غل و غش همراه است را ذهن‌آگاهی گویند. از مهم‌ترین مشخصه‌های ذهن‌آگاهی حضور فیزیکی و ذهنی در زمان حال است. حضور در زمان حال این فرصت را فراهم می‌کند تا انسان واقعیت را با تمام ابعادش ببیند و سوگیری‌های شناختی و نشخوار فکری در ارتباط با گذشته و آینده خود، همسر و فرزندانش را کاهش دهد.»