کتاب مهارت های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس ادیبه برشان + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مهارت های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس

کتاب مهارت های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس

معرفی کتاب مهارت های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس

کتاب الکترونیکی «مهارت‌های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس» اثری از ادیبه برشان، معصومه برهانی و مهدیه نگارستانی است که نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب به‌عنوان یک راهنمای آموزشی برای مربیان، معلمان و والدین طراحی شده تا مهارت‌های اساسی زندگی را به کودکان گروه سنی ۱۰ تا ۱۲ سال آموزش دهد. تمرکز اصلی کتاب بر آموزش مهارت‌های ارتباطی، جرأت‌مندی و مدیریت خشم است و با ارائه فعالیت‌های عملی و کارگاهی، تلاش می‌کند کودکان را برای مواجهه با چالش‌های اجتماعی و فردی آماده کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مهارت های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس

«مهارت‌های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس» یک راهنمای آموزشی و کارگاهی است که به‌طور ویژه برای گروه سنی کودکان ۱۰ تا ۱۲ سال تدوین شده است. نویسندگان این کتاب، ادیبه برشان، معصومه برهانی و مهدیه نگارستانی، با بهره‌گیری از تجربیات آموزشی و پژوهشی خود، مجموعه‌ای از مهارت‌های پایه‌ای زندگی را در قالب فعالیت‌های گروهی، بازی‌ها و تمرین‌های عملی ارائه داده‌اند. ساختار کتاب به‌شکل ناداستان آموزشی و کارگاهی است و هر فصل به یکی از مهارت‌های کلیدی زندگی مانند ارتباط مؤثر، جرأت‌مندی و مدیریت خشم اختصاص یافته است. کتاب با زبان ساده و مثال‌های ملموس، تلاش می‌کند مفاهیم را برای کودکان قابل‌درک و کاربردی کند. علاوه‌بر آموزش مستقیم، فعالیت‌های پیشنهادی و کاربرگ‌ها به مربیان و والدین کمک می‌کند تا آموزش را به‌صورت تعاملی و عملی پیش ببرند. این اثر در سال‌های اخیر و با توجه به نیازهای روز جامعه، به‌عنوان منبعی برای آموزش مهارت‌های زندگی در مدارس و مراکز آموزشی مورد توجه قرار گرفته است.

خلاصه کتاب مهارت های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس

این کتاب سه محور اصلی را دنبال می‌کند: مهارت‌های ارتباطی، جرأت‌مندی و مدیریت خشم. در بخش مهارت‌های ارتباطی، کودکان با مفاهیمی مانند تعریف ارتباط، عناصر و اجزای ارتباط، مهارت گوش‌دادن، موانع ارتباطی و اهمیت دوستی آشنا می‌شوند. فعالیت‌هایی مانند معرفی خود، بیان ویژگی‌های مثبت، تمرین‌های کلامی و غیرکلامی، و بازی‌های گروهی به کودکان کمک می‌کند تا ارتباط مؤثرتری با دیگران برقرار کنند و کیفیت روابط خود را بهبود بخشند. در بخش جرأت‌مندی، کتاب به کودکان می‌آموزد که چگونه احساسات و خواسته‌های خود را به‌درستی بیان کنند، مهارت نه‌گفتن را تمرین کنند و در موقعیت‌های مختلف از حقوق خود دفاع کنند. تمرین‌هایی مانند ایفای نقش، بازی‌های گروهی و استفاده از زبان بدن، کودکان را با سبک‌های مختلف ارتباطی (منفعلانه، پرخاشگرانه و جرأت‌مندانه) آشنا می‌کند و به آن‌ها یاد می‌دهد که چگونه بدون آسیب‌زدن به دیگران، از خودشان محافظت کنند. در بخش مدیریت خشم، کودکان با مفهوم خشم، تفاوت آن با پرخاشگری، عوامل بروز خشم، نشانه‌های جسمانی و روانی خشم و راه‌های ابراز و کنترل آن آشنا می‌شوند. تمرین‌هایی مانند نقاشی، ایفای نقش، بازی‌های گروهی و تکنیک‌های آرام‌سازی به کودکان کمک می‌کند تا احساسات خود را بهتر بشناسند و در موقعیت‌های خشم‌برانگیز واکنش مناسبی نشان دهند. کتاب با ارائه مثال‌های واقعی و فعالیت‌های عملی، تلاش می‌کند مهارت‌های زندگی را به‌صورت کاربردی و قابل‌اجرا به کودکان آموزش دهد.

چرا باید کتاب مهارت های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر آموزش مهارت‌های اساسی زندگی به کودکان، بستری فراهم می‌کند تا آن‌ها بتوانند در مواجهه با چالش‌های روزمره، رفتارهای سالم‌تر و مؤثرتری داشته باشند. ویژگی شاخص این اثر، ارائه فعالیت‌های عملی و کارگاهی است که یادگیری را از حالت نظری خارج کرده و به تجربه‌ای ملموس و تعاملی تبدیل می‌کند. همچنین، با توجه به نیازهای اجتماعی و روانی کودکان در سنین ۱۰ تا ۱۲ سال، این کتاب به مربیان و والدین ابزارهایی می‌دهد تا بتوانند فرزندان خود را برای زندگی اجتماعی و فردی آماده‌تر کنند. آموزش مهارت‌هایی مانند ارتباط مؤثر، جرأت‌مندی و مدیریت خشم، نه‌تنها به بهبود روابط بین‌فردی کودکان کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز رشد عزت‌نفس و سلامت روان آن‌ها نیز می‌شود.

مطالعهٔ این کتاب برای مربیان، معلمان، والدین و مشاورانی که با کودکان ۱۰ تا ۱۲ سال سروکار دارند مناسب است. همچنین، برای کودکانی که نیاز به تقویت مهارت‌های ارتباطی، افزایش اعتمادبه‌نفس، یادگیری مهارت نه‌گفتن و مدیریت هیجان‌هایی مانند خشم دارند، این کتاب می‌تواند راهگشا باشد. به‌ویژه در محیط‌های آموزشی و کارگاه‌های مهارت‌های زندگی، استفاده از این کتاب توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب مهارت های زندگی گروه کودک (۱۰ تا ۱۲ سال)، کتاب مدرس

«زندگی کردن یک مهارت است بدین معنی که اگر بخواهیم زندگی شاداب‌تر، مؤثرتر و اجتماعی‌تری داشته باشیم و بهتر زیستن را بیاموزیم باید مهارت‌هایی را فراگیریم. مثلاً خودمان را بهتر بشناسیم؛ بتوانیم دیگران را درک کنیم؛ ارتباط خوبی برقرار کنیم؛ هیجان‌های منفی خود را تحت کنترل درآوریم؛ مشکلات خود را به شیوهٔ صحیح حل کنیم و تصمیم بگیریم. همهٔ ما به‌عنوان بزرگسال در طول زندگی به‌صورت غیرمنظم مهارت‌هایی را کسب کرده‌ایم. گاهی اوقات خوب عمل کرده‌ایم و گاهی اوقات بد. بعضی وقت‌ها توانستیم ارتباط خوبی برقرار کنیم و بعضی اوقات در ارتباط شکست خورده‌ایم. گاهی بر خشم خود غلبه کرده‌ایم و گاهی هم از کوره در رفته‌ایم. گاهی دیگران برایمان تصمیم گرفته‌اند و گاهی توانستیم برای خودمان تصمیم بگیریم. با این وجود نیازمند یادگیری مهارت‌های دیگری هستیم. شاید اگر چنین مهارت‌هایی را از دوران کودکی در کنار آموزش‌های درسی می‌آموختیم چه به‌عنوان والد و چه به‌عنوان معلم و مربی از کارآیی بیشتری برخوردار بودیم و شاهد شکوفایی و پیشرفت بیشتر کشورمان می‌بودیم. آموزش مهارت‌های زندگی به افراد کمک می‌کند تا بتوانند با خود، دیگران و محیط اطراف سازگار شوند و با مشکلات و چالش‌های زندگی به نحو مؤثری مقابله کنند.»