کتاب آشپزهای گرسنه
معرفی کتاب آشپزهای گرسنه
کتاب آشپزهای گرسنه، نوشتهی منصوره مصطفی زاده، به کوشش نشر کتاب پارک منتشر شده است. این اثر دربردارندهی داستان و ماجراهای دو خواهر و برادر نوجوان به نامهای آیه و علی است که در ماه رمضان، با چالشهای روزهداری، آشپزی و... روبهرو میشوند. فضای کتاب سرشار از طنز، موقعیتهای خندهدار و روایتهایی از تجربههای روزمرهی کودکان و نوجوانان است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آشپزهای گرسنه
کتاب آشپزهای گرسنه اثری داستانی است که با نگاهی به زندگی روزمرهی یک خانوادهی ایرانی در ماه رمضان، به روایت ماجراهای دو خواهر و برادر به نامهای آیه و علی میپردازد. منصوره مصطفیزاده در این کتاب، موقعیتهایی را به تصویر میکشد که بسیاری از خانوادهها در ماه رمضان با آنها روبهرو میشوند: از تلاش برای بیدارشدن از خواب تا افطارها و تجربههای آشپزی کودکانه.
ساختار کتاب بهگونهای است که چند داستان را دربرگرفته، بهطوریکه هر داستان ماجرایی مستقل دارد، اما همهی داستانها به هم مرتبط هستند و در مجموع، تصویری دقیق از فرازونشیبهای زندگی خانوادگی را در این ماه ارائه میدهند. تصویرگریهای محمدرضا دوستمحمدی نیز به جذابیت و فضای صمیمانهی کتاب افزوده است. این اثر نهتنها به موضوع روزهداری و آشپزی میپردازد، بلکه روابط خواهران و برادران، شوخیها، رقابتها و همکاریهای کودکانه را نیز بهخوبی نشان میدهد.
خلاصه داستان آشپزهای گرسنه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
ماجراهای کتاب آشپزهای گرسنه با شروع ماه رمضان و تلاش خانواده برای بیدارشدن از خواب آغاز میشود. علی و آیه، دو خواهر و برادر نوجوان، هرکدام با شیطنتها و دغدغههای خود سعی میکنند با گرسنگی و تشنگی روزه کنار بیایند. ماجراهای کتاب حول محور تجربههای روزمرهی آنها میچرخد: از بیدارشدن برای سحری و رقابت بر سر کنترل تلویزیون تا تلاش برای درستکردن شربت خاکشیر و آشپزیهای خلاقانه و گاهی فاجعهآمیز! در یکی از ماجراها، آیه و علی تصمیم میگیرند بدون کمک مادر، شربت درست کنند و نتیجهی آن، آشپزخانهای بههمریخته و شربتی با شکر زیاد میشود.
در داستانی دیگر، مهمان ناخواندهای مثل سوسک، فضای خانه را مملو از هیجان میکند و ترس و شوخیهای کودکانه را به همراه میآورد. تجربههای آشپزی مثل درستکردن کتلت با دوست آیه یا تلاش برای پختن کوکوسبزی و شلهزرد، هر دفعه با چالشهایی همراه است که گاهی به نتایج خندهدار و گاهی به همکاری و همدلی ختم میشود. در کنار این ماجراها، روابط خانوادگی، حمایت والدین و دوستیهای کودکانه فضای گرم و صمیمانهی کتاب را شکل میدهد.
چرا باید کتاب آشپزهای گرسنه را بخوانیم؟
این کتاب نهتنها به دغدغههای نوجوانان دربارهی روزهداری و آشپزی میپردازد، بلکه روابط خواهران و برادران و همکاری و شوخیهای کودکانه را نیز بهخوبی نشان میدهد. خواندن این کتاب فرصتی است برای همذاتپنداری با شخصیتهایی که با چالشهای مهم زندگی روبهرو میشوند و با مشارکت یکدیگر راهحلهایی را پیدا میکنند. فضای شاد و موقعیتهای بامزهی کتاب، خواندن آن را برای نوجوانان و حتی بزرگترها دلنشین خواهد کرد.
مطالعهی این اثر برای نوجوانان، کودکان گروه سنی ج و خانوادههایی که بهدنبال داستانهایی با محوریت زندگی روزمره، روابط خانوادگی و تجربههای ماه رمضان هستند، مناسب است؛ همچنین مطالعهی آن به کسانی که به داستانهای طنز علاقه دارند و میخواهند با چالشهای آشپزی و روابط خواهران و برادران روبهرو شوند، پیشنهاد میشود.
من هنوز نخوندم این کتابو ؛ اما خیلی شنیدم که میگن کتاب باحالیه ! با اینکه نخوندمش ، بهتون پیشنهاد می کنم حتما بخونیدش 🦋