کتاب مفاهیم پایه زنجیره بلوکی
معرفی کتاب مفاهیم پایه زنجیره بلوکی
کتاب مفاهیم پایه زنجیره بلوکی با عنوتن اصلی Blockchain basics: a non-technical introduction in 25 steps نوشته دنیل درشر و ترجمه رویا کاظمی و محمد امین عراقی زاده توسط نشر یافته منتشر شده است. این کتاب بهعنوان راهنمایی برای آشنایی با اصول و مبانی فناوری زنجیرهی بلوکی، مفاهیم کلیدی و ساختارهای فنی آن را بهزبان قابلفهم برای علاقهمندان و دانشجویان حوزهی فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر ارائه داده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مفاهیم پایه زنجیره بلوکی
کتاب مفاهیم پایهی زنجیرهی بلوکی (توصیف زنجیرهی بلوکی در ۲۵ گام) نوشتهی دنیل درشر، اثری آموزشی است که بهصورت گامبهگام و ساختارمند، مفاهیم بنیادین فناوری زنجیرهی بلوکی را شرح داده است. این کتاب در قالب ۲۵ گام و پنج فصل، از معرفی اصطلاحات و مبانی فنی آغاز میکند و بهتدریج به موضوعات پیشرفتهتر مانند نحوهی عملکرد زنجیرهی بلوکی، محدودیتها و چشماندازهای آیندهی آن میپردازد.
نویسنده، دنیل درشر، تلاش کرده است تا با تقسیمبندی موضوعات به بخشهای کوچکتر، خواننده را بهصورت تدریجی با پیچیدگیهای این فناوری آشنا کند. ساختار کتاب بهگونهای است که ابتدا مفاهیم پایه و ضرورت وجود زنجیرهی بلوکی را توضیح میدهد، سپس با بررسی چالشها و راهکارهای فنی، به کاربردهای عملی و آیندهی این فناوری میپردازد. این اثر برای کسانی که بهدنبال درک عمیقتر فناوریهای نوین اطلاعاتی هستند، منبعی قابلاتکا به شمار میآید.
خلاصه کتاب مفاهیم پایه زنجیره بلوکی
کتاب مفاهیم پایهی زنجیرهی بلوکی با هدف ارائهی درکی روشن از فناوری زنجیرهی بلوکی، مسیر یادگیری را از مفاهیم ابتدایی تا کاربردهای پیشرفته دنبال میکند. در آغاز، نویسنده با معرفی اصطلاحات کلیدی و مبانی فنی، چارچوبی برای فهم بهتر ساختارهای نرمافزاری و معماریهای متمرکز و توزیعشده فراهم میآورد؛ سپس اهمیت دستگاههای همتا به همتا و نقش آنها در حذف واسطهها و افزایش کارایی در صنایع مختلف مورد بررسی قرار میگیرد.
کتاب حاضر در ادامه به چالشهای اصلی سیستمهای توزیعشده، مانند حفظ یکپارچگی و اعتماد در میان گرههای ناشناخته و غیرقابلاعتماد، میپردازد و نشان میدهد که زنجیرهی بلوکی چگونه میتواند این مشکلات را با استفاده از ساختار دادههای خاص، الگوریتمهای اجماع و فناوریهای رمزنگاری حل کند. اثر حاضر همچنین به محدودیتهای فنی و غیر فنی زنجیره بلوکی، مانند مقیاسپذیری، هزینهها، حریم خصوصی و پذیرش قانونی اشاره کرده است و راهکارهایی برای غلبه بر این موانع ارائه میدهد. در پایان، چشماندازهای آینده و حوزههای تحقیقاتی فعال در این زمینه مطرح میشود تا خواننده با روندهای نوظهور و فرصتهای توسعهی بیشتر آشنا شود.
چرا باید کتاب مفاهیم پایه زنجیره بلوکی را بخوانیم؟
کتاب مفاهیم پایهی زنجیرهی بلوکی با رویکردی مرحلهبهمرحله، مفاهیم پیچیدهی زنجیره بلوکی را به بخشهای قابلفهم تقسیم کرده است و به خواننده کمک میکند تا بدون پیشزمینهی تخصصی، به درک عمیقی از این فناوری برسد. از ویژگیهای شاخص این اثر میتوان به توضیح شفاف اصطلاحات، بررسی کاربردهای عملی، تحلیل چالشها و محدودیتها و ارائهی چشماندازهای آینده اشاره کرد. مطالعهی این کتاب به علاقهمندان فناوری اطلاعات، دانشجویان و فعالان حوزهی کسبوکار کمک میکند تا با مبانی و کاربردهای زنجیره بلوکی آشنا شوند و بتوانند نقش آن را در تحول صنایع مختلف بهتر درک کنند.
مطالعهی کتاب مفاهیم پایهی زنجیرهی بلوکی برای دانشجویان و پژوهشگران علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات، مهندسی نرمافزار و علاقهمندان به فناوریهای نوین مناسب است؛ همچنین کسانی که بهدنبال آشنایی با کاربردهای زنجیرهی بلوکی در حوزههایی مانند مدیریت داده، بازرگانی الکترونیکی و امنیت اطلاعات هستند، میتوانند از این کتاب بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب مفاهیم پایه زنجیره بلوکی
«تجزیهوتحلیل سامانهها با تفکیک آنها به لایهها و جنبهها
این مرحله با معرفی راهی برای سازماندهی و استانداردسازی ارتباطات ما در مورد فناوری، بیان میکند که چگونه میتوان یک سیستم نرمافزاری را تجزیهوتحلیل کرد و چرا مهم است که یک سیستم نرمافزاری را بهعنوان ترکیبی از لایهها در نظر بگیریم. علاوه بر این، این مرحله نشان میدهد که از در نظر گرفتن لایههای مختلف در یک سیستم چه چیزی میتوان به دست آورد و چگونه این رویکرد در درک زنجیره بلوکی به ما کمک میکند. درنهایت، این مرحله مقدمهای کوتاه بر مفهوم یکپارچگی نرمافزار ارائه میدهد و اهمیت آن را برجسته میکند. در این مرحله نحوه پارتیشنبندی یا لایهبندی یک سیستم توضیح دادهشده و اساس ارتباطات ما در مورد زنجیره بلوکی را تعیین میکند. دو روش زیر برای پارتیشنبندی یک سیستم در این سند استفادهشده است:
کاربرد در مقابل پیادهسازی
جنبههای عملکردی در مقابل جنبههای غیر کارکردی»