معرفی و دانلود کتاب انتظارات فرزندان از والدین pdf + خلاصه رایگان

کتاب انتظارات فرزندان از والدین

قابل استفاده والدین، مشاوران، معلمان و مربیان تربیتی

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب انتظارات فرزندان از والدین

کتاب الکترونیکی «انتظارات فرزندان از والدین» نوشتهٔ احمد کاکاوند و شبنم کاکاوند را نشر رشد فرهنگ منتشر کرده است. این اثر به بررسی دغدغه‌ها و انتظارات نوجوانان از والدین، معلمان و مربیان تربیتی می‌پردازد و تلاش می‌کند با زبانی روشن، مسائل ارتباطی میان نسل‌ها را واکاوی کند. کتاب برای والدین، مشاوران و معلمان طراحی شده تا با شناخت بهتر ویژگی‌های دوران نوجوانی، بتوانند ارتباط مؤثرتری با فرزندان خود برقرار کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انتظارات فرزندان از والدین

«انتظارات فرزندان از والدین» اثری در حوزهٔ روان‌شناسی تربیتی و خانواده است که به‌صورت ناداستان و با رویکرد آموزشی تدوین شده است. این کتاب در سال ۱۳۹۷ منتشر شده و ساختار آن بر پایهٔ گفت‌وگو با نوجوانان و جمع‌آوری نظرات آن‌ها دربارهٔ انتظاراتشان از والدین شکل گرفته است. نویسندگان، با بهره‌گیری از تجربیات آموزشی و مشاوره‌ای خود، تلاش کرده‌اند تا صدای نوجوانان را به گوش والدین و مربیان برسانند. کتاب با مقدمه‌ای از علیرضا محمدی‌آریا آغاز می‌شود و سپس به شرح ویژگی‌های جسمانی، عقلی، عاطفی و اجتماعی دوران نوجوانی می‌پردازد. در ادامه، انتظارات نوجوانان از والدین در قالب موضوعات مختلفی مانند نیاز به محبت، احترام، اعتماد، مسئولیت‌پذیری، توجه به تفاوت‌های فردی و اهمیت برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت مطرح می‌شود. اثر حاضر با مثال‌ها و روایت‌هایی از تجربه‌های واقعی نوجوانان، تلاش دارد تا والدین را به درک عمیق‌تر و همدلانه‌تر با فرزندانشان دعوت کند و راهکارهایی برای بهبود ارتباط خانواده ارائه دهد.

خلاصه کتاب انتظارات فرزندان از والدین

این کتاب با تمرکز بر دغدغه‌ها و نیازهای نوجوانان، ابتدا به شرح ویژگی‌های دوران نوجوانی از منظر جسمانی، عقلی، عاطفی و اجتماعی می‌پردازد. نویسندگان توضیح داده‌اند که نوجوانان در این دوره با تغییرات سریع جسمی و روانی روبه‌رو هستند و همین امر باعث بروز حساسیت‌ها، استقلال‌طلبی و نیاز به هویت‌یابی می‌شود. در بخش‌های بعدی، انتظارات نوجوانان از والدین به‌صورت مستقیم و با نقل قول‌هایی از خود نوجوانان بیان شده است. برخی از مهم‌ترین انتظارات عبارت‌اند از: - توجه و گوش‌دادن واقعی به صحبت‌های فرزندان - پرهیز از مقایسه با دیگران و سرزنش‌های مکرر - اعتماد به نوجوانان و واگذاری مسئولیت‌های متناسب با سن آن‌ها - نظارت بدون دخالت مستقیم در امور شخصی - ابراز محبت و حمایت عاطفی - پرهیز از نصیحت‌های مکرر و ایجاد فضای گفت‌وگو - احترام به تفاوت‌های فردی و پذیرش ویژگی‌های خاص هر فرزند - راهنمایی در انتخاب دوست و اهمیت دادن به روابط اجتماعی نوجوانان - پاسخ‌گویی به پرسش‌های دینی، مذهبی و مسائل مربوط به بلوغ کتاب تأکید دارد که والدین باید با شناخت بهتر ویژگی‌های این دوره، از قضاوت‌های شتاب‌زده و رفتارهای ضدونقیض پرهیز کنند و با ایجاد فضای امن و صمیمی، زمینهٔ رشد و شکوفایی نوجوانان را فراهم آورند. همچنین به اهمیت برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت و توجه به نیازهای معنوی و اجتماعی نوجوانان اشاره شده است. در مجموع، پیام اصلی کتاب این است که ارتباط مؤثر و همدلانه میان والدین و فرزندان، پایهٔ سلامت روانی و اجتماعی خانواده را شکل می‌دهد.

چرا باید کتاب انتظارات فرزندان از والدین را بخوانیم؟

این کتاب با جمع‌آوری انتظارات واقعی نوجوانان و تحلیل آن‌ها، به والدین و مربیان کمک می‌کند تا نگاه تازه‌ای به نیازهای نسل جدید داشته باشند. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به درک بهتر چالش‌های ارتباطی میان والدین و فرزندان منجر شود و راهکارهایی برای ایجاد فضای گفت‌وگو، اعتماد و احترام متقابل ارائه دهد. همچنین، با پرداختن به مسائل روزمره و دغدغه‌های نوجوانان، کتاب بستری برای همدلی و کاهش فاصلهٔ نسلی فراهم می‌کند.

مطالعهٔ «انتظارات فرزندان از والدین» به والدین نوجوانان، معلمان، مشاوران تربیتی و هرکسی که با نوجوانان در ارتباط است پیشنهاد می‌شود. این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهٔ بهبود روابط خانوادگی، شناخت بهتر ویژگی‌های نوجوانی و پاسخ به مسائل تربیتی و روان‌شناختی این دوره را دارند.

بخشی از کتاب انتظارات فرزندان از والدین

«یکی از مواردی که در ارتباط انسان‌ها مخصوصاً نوجوانان دارای اهمیت است توجه و آن هم توجه همه‌جانبه است. گاهی دیده می‌شود دختر یا پسر با پدر و مادر صحبت می‌کند ولی والدین توجهی ندارند و مشغول کار دیگری هستند. ممکن است مادر در حال انجام کار به آشپزخانه برود و فرزند به دنبال او، که مادر تو را به خدا به حرف‌هایم گوش کن، مادر باهات حرف دارم و اگر با پدر صحبت کنند می‌گویند: «خسته‌ام و یا اینکه می‌خواهم اخبار گوش کنم و یا مشغول خواندن روزنامه‌ام.» به‌راستی وظیفه ما به‌عنوان والدین و به قول خودمان به‌عنوان دلسوزترین افراد چیست؟ چه‌کاری برای این عزیزان انجام می‌دهیم؟ آیا فرصتی را برای مشاوره با فرزندانمان در نظر می‌گیریم؟ وقتی که والدین به مدارس مراجعه می‌کنند و می‌گویند همه کارهایمان برای تربیت فرزندانمان است درحالی که این کار را عملاً انجام نمی‌دهند. بهتر است که حداقل هفته‌ای یک‌بار مشاوره خانوادگی داشته باشیم و همه اعضای خانواده در سر ساعت مقرر حضور یابند و تمام اعضای خانواده پیرامون موقعیت و مسائل خودشان صحبت کنند و ابراز نظر نمایند تا ارتباط روزبه‌روز در خانواده بهتر برقرار گردد. لازم است بدانیم برای توجه بیشتر و برقراری ارتباط با فرزندانمان به‌طور کامل به او گوش دهیم و رو در روی او چشم در چشم او به صورتی که تمام حواس ما متوجه او باشد. این‌گونه است که متوجه خواهد شد که درکش می‌نماییم. بگذاریم فرزندانمان صحبت کنند و سخنانشان را قطع نکنیم و با تأمل کامل گوش کنیم.»

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب انتظارات فرزندان از والدین و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:انتظارات فرزندان از والدین
حجم فایل کتاب:۱.۱۳ مگابایت
شابک:۹۷۸۶۲۲۲۰۵۰۰۹۲
تعداد صفحه‌ها:۶۶ صفحه
قیمت کتاب:۸۰۰۰۰ تومان

نظری برای کتاب ثبت نشده است.