کتاب زوج درمانی هیجان مدار برای بازماندگان آسیب سوزان جانسون + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب زوج درمانی هیجان مدار برای بازماندگان آسیب

کتاب زوج درمانی هیجان مدار برای بازماندگان آسیب

معرفی کتاب زوج درمانی هیجان مدار برای بازماندگان آسیب

کتاب الکترونیکی «زوج‌درمانی هیجان‌مدار برای بازماندگان آسیب» نوشتهٔ سوزان جانسون و با ترجمهٔ معصومه اسمعیلی و مژگان کارشناس، توسط نشر رشد فرهنگ منتشر شده است. این اثر به بررسی رویکرد هیجان‌مدار در زوج‌درمانی می‌پردازد و تمرکز ویژه‌ای بر بازماندگان آسیب‌های روانی و جسمی دارد. کتاب در دستهٔ روان‌شناسی بالینی و مشاوره قرار می‌گیرد و به موضوعاتی مانند دلبستگی، آسیب‌های روانی، و نقش روابط صمیمانه در بهبود افراد آسیب‌دیده می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زوج درمانی هیجان مدار برای بازماندگان آسیب

«زوج‌درمانی هیجان‌مدار برای بازماندگان آسیب» اثری ناداستان و تخصصی در حوزهٔ روان‌درمانی و مشاوره است که به‌طور خاص به درمان زوج‌هایی می‌پردازد که یکی یا هر دو نفر از آن‌ها تجربهٔ آسیب‌های روانی یا جسمی را داشته‌اند. سوزان جانسون، نویسندهٔ کتاب، از پیشگامان رویکرد هیجان‌مدار در درمان روابط است و در این اثر، یافته‌های پژوهشی و تجربیات بالینی خود را با زبانی ساختارمند و تحلیلی ارائه داده است. ساختار کتاب شامل مقدمه‌هایی از مترجم و نویسنده، بخش‌هایی دربارهٔ ماهیت آسیب، نظریهٔ دلبستگی، ارزیابی و مداخلات درمانی، و همچنین مطالعات موردی از زوج‌های آسیب‌دیده است. کتاب با تمرکز بر پیوندهای دلبستگی و نقش آن‌ها در بهبود آسیب، راهکارهایی برای درمانگران و مشاوران ارائه می‌دهد و به بررسی چالش‌های کار با زوج‌هایی می‌پردازد که با اختلالات پس از آسیب، افسردگی، اضطراب و مشکلات ارتباطی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این اثر نه‌تنها به نظریه‌ها و مدل‌های درمانی می‌پردازد، بلکه با مثال‌های واقعی و روایت‌های بالینی، کاربرد عملی رویکرد هیجان‌مدار را در مواجهه با آسیب‌های فردی و بین‌فردی نشان می‌دهد.

خلاصه کتاب زوج درمانی هیجان مدار برای بازماندگان آسیب

کتاب «زوج‌درمانی هیجان‌مدار برای بازماندگان آسیب» به بررسی عمیق تأثیر آسیب‌های روانی و جسمی بر روابط زوجین می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه این آسیب‌ها می‌توانند پیوندهای دلبستگی را مختل کنند. نویسنده با تکیه‌بر نظریهٔ دلبستگی، توضیح می‌دهد که تجربهٔ آسیب، به‌ویژه زمانی که توسط نزدیکان یا در روابط صمیمانه رخ داده باشد، می‌تواند احساس امنیت و اعتماد را در فرد از بین ببرد و او را در چرخه‌ای از اجتناب، بی‌حسی هیجانی و واکنش‌های شدید عاطفی گرفتار کند. در این کتاب، جانسون به نقش کلیدی روابط نزدیک در بهبود آسیب اشاره کرده است و تأکید می‌کند که پیوندهای ایمن و حمایتگر می‌توانند به‌عنوان پناهگاهی برای بازماندگان آسیب عمل کنند. او با ارائهٔ مثال‌های بالینی و روایت‌های واقعی، نشان می‌دهد که چگونه زوج‌درمانی هیجان‌مدار می‌تواند به زوج‌ها کمک کند تا تعاملات منفی را شناسایی و اصلاح کنند، احساسات سرکوب‌شده را به رسمیت بشناسند و به تدریج پیوندهای عاطفی ایمن‌تری بسازند. کتاب به مراحل مختلف درمان، از تثبیت وضعیت روانی تا بازسازی پیوندها و ادغام تغییرات در زندگی روزمره می‌پردازد. همچنین به چالش‌های خاصی مانند اختلال استرس پس از سانحه، بیماری‌های جسمی، آسیب‌های دلبستگی و نقش درمانگر در این فرایند اشاره شده است. پیام اصلی کتاب این است که روابط صمیمانه و ایمن می‌توانند نقش مهمی در بهبود و بازیابی افراد آسیب‌دیده داشته باشند و زوج‌درمانی هیجان‌مدار ابزاری مؤثر برای رسیدن به این هدف است.

چرا باید کتاب زوج درمانی هیجان مدار برای بازماندگان آسیب را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر رویکرد هیجان‌مدار در زوج‌درمانی، به‌ویژه برای بازماندگان آسیب، راهنمایی عملی و نظری برای درمانگران، مشاوران و حتی زوج‌هایی است که با پیامدهای آسیب‌های روانی یا جسمی مواجه‌اند. ویژگی شاخص اثر، ترکیب نظریهٔ دلبستگی با مثال‌های بالینی و ارائهٔ راهکارهایی برای بازسازی پیوندهای عاطفی است. خواندن این کتاب به درک بهتر نقش روابط صمیمانه در بهبود آسیب و چگونگی ایجاد امنیت روانی در روابط کمک می‌کند و ابزارهایی برای مواجهه با چالش‌های ارتباطی پس از آسیب در اختیار می‌گذارد.

مطالعهٔ این کتاب برای درمانگران، مشاوران خانواده، روان‌شناسان، دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی و مشاوره، و همچنین زوج‌هایی که یکی یا هر دو نفرشان تجربهٔ آسیب روانی یا جسمی داشته‌اند، مفید است. به‌ویژه برای کسانی که با اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی، اضطراب یا مشکلات ارتباطی مزمن روبه‌رو هستند، این کتاب می‌تواند راهگشا باشد.

بخشی از کتاب زوج درمانی هیجان مدار برای بازماندگان آسیب

«در داستان‌های کهن، زندگی جایی تاریک و خطرناک است. شاعران به افراد یاد می‌دهند که چگونه با تاریکی مواجه شوند. آنان یاد می‌دهند که زندگی ایستادن در یک گذرگاه باریک است، در تاریکی، درحالی که پشت شما به دیوار است، در روبه‌رو یک اژدها می‌بینی. راه فراری وجود ندارد. تنها سوالی که در این داستان‌های کهن وجود دارد این است که چقدر در جنگیدن خوبی؟ این دیدگاه، دیدگاهی دلهره‌آور است، حتی برای کسانی که جرأت رو به‌رویی با تاریکی را داشته باشند. اما برای ما که شاهد پیوندهای صمیمانه در زوج‌ها و خانواده‌ها هستیم، سوال دیگری بوجود می‌آید: این سوال که آیا به تنهایی می‌جنگی؟ اگر فرد دیگری در زمان وحشت شدید پا به‌ماندگی کنار شما باشد- اگر اسم وحشت و درماندگی را "اژدها" بگذاریم یا هر اسم دیگری، مثلاً فشار آسیب دیدگی- همه چیز متفاوت خواهد بود. دیگر سایه‌ها آنقدر ترسناک نیستند. در مبارزه سهیم می‌شوید. و حتی گاهی جنگ تبدیل به چیزی لذت‌بخش می‌شود. زیرا با همدیگر با اژدها مقابله می‌کنید. همگی می‌دانیم که بهتر است در تاریکی تنها نباشیم و ارتباط با دیگران ما را قوی‌تر می‌کند. این آگاهی پایهٔ تمام سرمایه‌ای است به نام روان‌درمانی. هر درمانگری می‌داند وقتی ما زخم خورده باشیم، اتصال به شخص دیگر کمک می‌کند تا بهبود یابیم. موضوعی که بین درمانگران در تمام الگوها و پارادایم‌ها مشترک است و به رسمیت شناخته شده، این است که رابطه با یک درمانگر بستر جدیدی ست که می‌تواند تجربه‌های التیام‌بخشی برای مراجع فراهم کند.»