کتاب اقیانوس غلات ها
معرفی کتاب اقیانوس غلات ها
کتاب الکترونیکی «اقیانوس غلاتها (چگونه گندم آمریکایی جهان را دگرگون کرد؟)» نوشتهٔ اسکات رینولدز نلسون و با ترجمهٔ حسن نصاریزاده، اثری پژوهشی و تاریخی است که نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی نقش گندم و تجارت غلات در تحولات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جهان میپردازد و با روایتی مستند، مسیرهای تاریخی انتقال غلات و تأثیر آنها بر امپراتوریها و جوامع مختلف را دنبال میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اقیانوس غلات ها
«اقیانوس غلاتها» اثری ناداستان و پژوهشی است که با رویکردی تاریخی و تحلیلی، به بررسی تأثیر گندم و تجارت غلات بر شکلگیری و فروپاشی امپراتوریها و جوامع انسانی میپردازد. اسکات رینولدز نلسون، نویسندهٔ کتاب، با تکیهبر اسناد تاریخی، روایت خود را از دشتهای اوکراین و مسیرهای باستانی غلات آغاز میکند و تا تحولات قرون وسطی، انقلابهای اروپایی و جنگهای جهانی پیش میبرد. ساختار کتاب مبتنی بر روایتهای تاریخی، تحلیلهای اقتصادی و اجتماعی و بازخوانی اسطورهها و افسانههای مرتبط با نان و غلات است. این اثر، علاوهبر پرداختن به تاریخچهٔ تجارت غلات، به نقش آن در بحرانهای اقتصادی، مهاجرتها و انقلابها نیز توجه دارد و نشان میدهد چگونه یک کالای به ظاهر ساده، میتواند سرنوشت ملتها و ساختارهای قدرت را تغییر دهد. «اقیانوس غلاتها» با بهرهگیری از منابع متنوع و روایتهای جذاب، تصویری گسترده از پیوندهای اقتصاد، سیاست و فرهنگ با تجارت غلات ارائه میدهد.
خلاصه کتاب اقیانوس غلات ها
کتاب «اقیانوس غلاتها» با نگاهی عمیق به تاریخ بشر، نقش گندم و تجارت غلات را در شکلگیری تمدنها و تحولات بزرگ سیاسی و اقتصادی بررسی کرده است. نویسنده با سفر به مناطق کلیدی مانند اودسا و استانبول، مسیرهای باستانی انتقال غلات را دنبال میکند و نشان میدهد چگونه این مسیرها، امپراتوریها را ساخته و گاه به سقوط آنها انجامیدهاند. در این کتاب، گندم نهتنها بهعنوان یک مادهٔ غذایی، بلکه بهعنوان نیرویی محرک در پسِ بحرانهای اقتصادی، انقلابها و مهاجرتهای گسترده معرفی شده است. روایتهایی از رکودهای بزرگ، شورشهای نان، و رقابت میان امپراتوریها برای کنترل مسیرهای غلات، بخش مهمی از محتوای کتاب را تشکیل میدهد. نویسنده به تأثیر گندم آمریکایی بر بازارهای جهانی و تغییر توازن قدرت میان روسیه و ایالات متحده نیز پرداخته است. کتاب همچنین به نقش شخصیتهایی مانند پارووس، تاجر و انقلابی روسی، اشاره دارد که با تحلیلهای خود دربارهٔ تجارت غلات و مسیرهای آن، بر فهم ما از اقتصاد جهانی و تحولات سیاسی افزوده است. در مجموع، «اقیانوس غلاتها» نشان میدهد که چگونه تجارت غلات، فراتر از یک فعالیت اقتصادی، در شکلگیری ساختارهای اجتماعی و سیاسی جهان نقش داشته است.
چرا باید کتاب اقیانوس غلات ها را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی مستند و تحلیلی، نشان میدهد که چگونه یک کالای اساسی مانند گندم، میتواند سرنوشت ملتها، امپراتوریها و حتی مسیر تاریخ را تغییر دهد. خواندن «اقیانوس غلاتها» فرصتی است برای درک عمیقتر از پیوندهای پنهان اقتصاد، سیاست و فرهنگ و تأثیرات گستردهٔ تجارت غلات بر جوامع انسانی. این اثر برای کسانی که به تاریخ، اقتصاد سیاسی و ریشههای بحرانهای جهانی علاقهمند هستند، دریچهای تازه به سوی فهم تحولات بزرگ جهان میگشاید.
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ اقتصادی، پژوهشگران علوم اجتماعی، دانشجویان رشتههای تاریخ و اقتصاد، و کسانی که به دنبال درک عمیقتر از ریشههای بحرانهای جهانی و نقش کالاهای اساسی در تحولات سیاسی و اجتماعی هستند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب اقیانوس غلات ها
«در بهار سال ۲۰۱۱، برای اولین بار به اودسا پرواز کردم تا در مورد یک بحران مالی بینالمللی تحقیق کنم، اما نه آن بحرانی که احتمالاً دربارهاش شنیدهاید. دو سال و نیم قبل از آن، در اول اکتبر ۲۰۰۸، مقالهای در نشریه Chronicle of Higher Education نوشتم و پیشبینی کردم که مشکلات بازار مسکن نشاندهنده یک مشکل عمیقتر در تجارت بینالمللی است که میتواند مانع وامدهی بانکها شود و منجر به یک رکود جهانی شود. من این را میدانستم، نوشتم، زیرا شباهتهایی بین مشکلات مدرن بانکداری رهنی و وسواس من، یعنی وحشت سال ۱۸۷۳، میدیدم. سردبیرم از من خواست تا با چند پاراگراف درباره آنچه ممکن است رخ دهد اگر سال ۱۸۷۳ شبیه سال ۲۰۰۸ باشد، نتیجهگیری کنم. من کاهش شدید تجارت، بیکاری گسترده و احتکار پول نقد توسط شرکتهای مالی، تغییر در ارز مورد استفاده برای تجارت بینالمللی، قربانی کردن مهاجران، و در نهایت، موجی از ملیگرایی و تعرفهها را پیشبینی کردم. روزنامههای سراسر جهان مقاله من را ترجمه و بازنشر کردند، حتی در حالی که بازار سهام شروع به سقوط کرد. بین اول اکتبر ۲۰۰۸ و ۹ مارس ۲۰۰۹، شاخص استاندارد اند پورز بیش از ۵۰ درصد سقوط کرد. تا سال ۲۰۱۱، تمام چیزهایی که من پیشبینی کرده بودم اتفاق افتاده بود. تا سال ۲۰۱۱، من کتابی در مورد ریشههای آمریکایی وحشتهای مالی به پایان رسانده بودم، که استدلال میکردم ارتباط زیادی با تغییرات شدید قیمت کالاها دارد. آنچه مرا به اودسا کشاند، ارتباطات اغلب نامرئی بین رونق و رکود در تاریخ یک کالای واحد بود: گندم.»