کتاب کلارک کوسه و دوستان همیشگی
معرفی کتاب کلارک کوسه و دوستان همیشگی
کتاب الکترونیکی «کلارک کوسه و دوستان همیشگی» نوشتهٔ بروس هیل با ترجمهٔ شکیبا خانقلی و تصویرگری گای فرانسیس توسط نشر دُکسا منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که با محوریت دوستی، همدلی و اهمیت گوشدادن به احساسات دیگران روایت میشود. ماجرای کتاب در دنیای زیر آب و با شخصیتهایی دوستداشتنی مانند کلارک کوسه و دوستانش شکل میگیرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کلارک کوسه و دوستان همیشگی
«کلارک کوسه و دوستان همیشگی» اثری داستانی و تصویری برای کودکان است که در قالب یک روایت ساده و رنگارنگ، مفاهیمی مانند دوستی، همدلی و اهمیت توجه به احساسات دیگران را به تصویر کشیده است. نویسنده، بروس هیل، با بهرهگیری از شخصیتهایی جاندار و ماجراهایی ملموس، دنیای زیر آب را به بستری برای آموزش مهارتهای اجتماعی تبدیل کرده است. این کتاب با تصویرگری گای فرانسیس، فضایی شاد و پرتحرک را برای مخاطبان گروه سنی ب فراهم میکند. ساختار کتاب بهگونهای است که هر صفحه با تصاویر جذاب و متن کوتاه، کودکان را به دنبالکردن داستان و کشف پیامهای آن ترغیب میکند. روایت داستان حول محور کلارک کوسه و دوستش جوثی ماهی خالمخالی میچرخد و بهتدریج، اهمیت گوشدادن به حرفهای دوستان و همدلی با آنها را برجسته میکند. این کتاب در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و با توجه به موضوعات مطرحشده، میتواند بهعنوان ابزاری برای گفتوگو دربارهٔ احساسات و روابط دوستانه در جمع خانواده یا کلاس درس مورد استفاده قرار گیرد.
خلاصه کتاب کلارک کوسه و دوستان همیشگی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با هیجان کلارک کوسه برای شرکت در مسابقهای آغاز میشود که جایزهٔ آن کتابهایی با امضای کاپیتان لجنخوار است. کلارک برای برندهشدن به کمک دوستش جوثی ماهی خالمخالی نیاز دارد، اما جوثی غمگین است و مشکلات خودش را دارد. کلارک ابتدا متوجه دلیل ناراحتی جوثی نمیشود و فقط به خواستهٔ خودش فکر میکند. پس از گفتوگو با مادرش و آماندا مارماهی، درمییابد که جوثی بهتازگی گربهماهی خانگیاش را از دست داده و به همدلی و توجه نیاز دارد. کلارک تلاش میکند دوست بهتری باشد، به حرفهای جوثی گوش میدهد و با او همدردی میکند. در ادامه، با همکاری و همفکری، آنها تصمیم میگیرند در مسابقهٔ نقاشی شرکت کنند و درنهایت با هم برنده میشوند. داستان با تأکید بر اهمیت دوستی واقعی و حمایت از یکدیگر در روزهای خوب و بد به پایان میرسد، بدون آنکه پایان ماجرا را بهطور کامل افشا کند.
چرا باید کتاب کلارک کوسه و دوستان همیشگی را بخوانیم؟
این کتاب با روایت داستانی ساده و تصاویر رنگارنگ، مفاهیمی مانند همدلی، گوشدادن به دیگران و اهمیت دوستی را به زبان کودکانه بیان میکند. «کلارک کوسه و دوستان همیشگی» به کودکان کمک میکند تا احساسات خود و دیگران را بهتر بشناسند و یاد بگیرند چگونه در موقعیتهای دشوار، دوست خوبی باشند. همچنین، داستان به والدین و مربیان فرصت میدهد تا دربارهٔ روابط دوستانه و مهارتهای اجتماعی با کودکان گفتوگو کنند. فضای شاد و شخصیتهای دوستداشتنی کتاب، آن را به انتخابی مناسب برای تقویت مهارتهای ارتباطی و عاطفی کودکان تبدیل کرده است.
این کتاب برای کودکان گروه سنی ب، بهویژه آنهایی که با موضوعاتی مانند دوستی، همدلی و حل اختلافات میان دوستان روبهرو هستند، مناسب است. همچنین والدین، مربیان و آموزگاران میتوانند از این کتاب برای آموزش مهارتهای اجتماعی و گفتوگو دربارهٔ احساسات استفاده کنند.
بخشی از کتاب کلارک کوسه و دوستان همیشگی
«کلارکی کوسه هیجانزده بود. گفت: «نگاه کن. مسابقه گذاشتهاند! برنده چندتاکتاب کاپیتان لجنخوار میبَرّد که خود کاپیتان لجنخوار امضایشان کرده است! برای برنده شدن کمکت را لازم دارم.» اما جوثی ماهي خالمخالی مشکلات خودش را داشت. شروع کرد به حرف زدن: «گربهماهیام...» کلارک گفت: «بیخیال! باید کمکم کنی برای ورود جوئی شروع کرد: «ولی آخر من...» کلارک پرسید: «مدادشمعیهایت کجا هستند؟» جوثی اخم کرد: «هیچوقت به حرفم گوش سرم بردار!» با خودش فکر کرد: «یعنی جوثی چهاش شده؟» آنقدرها هم عالی نبود. گفت: «کمک میخواهم!» اما من که کار بدی نکرده بودم. به مادرش گفت چه اتفاقی افتاده است. گفت ولش کنم. مادرش گفت: «چرا از جوتی کمک نمیخواهی؟» مادر کلارک گفت: «به نظر میآید جوتی ناراحت بوده. از او پرسیدی چرا؟» کلارک گفت: «نه.» «به درد دلش گوش کردی؟» کلارک گفت: «نه.»