تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب روانشناسی شانس
معرفی کتاب روانشناسی شانس
کتاب الکترونیکی «روانشناسی شانس: هشت راز افزایش خوششانسی» نوشتهٔ گی هندریکس و کارول کلاین و با ترجمهٔ ساسان جعفرنیا، اثری در حوزهٔ موفقیت فردی و روانشناسی مثبت است که نشر زمان تغییر آن را منتشر کرده است. این کتاب با تمرکز بر مفهوم شانس و خوششانسی، تلاش میکند نشان دهد چگونه میتوان با تغییر نگرش و رفتار، احتمال رخدادهای مثبت را در زندگی افزایش داد. نویسندگان با ارائهٔ هشت راز و تمرینهای عملی، راهکارهایی برای جذب فرصتها و بهبود کیفیت زندگی پیشنهاد میکنند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب روانشناسی شانس
در «روانشناسی شانس» گی هندریکس و کارول کلاین به سراغ یکی از مفاهیم پررمزوراز و بحثبرانگیز زندگی روزمره رفتهاند: شانس. این کتاب در قالب ناداستان و با رویکردی مبتنیبر تجربههای شخصی و پژوهشهای روانشناسی مثبت، به بررسی این پرسش میپردازد که آیا شانس صرفاً امری تصادفی است یا میتوان آن را بهنوعی پرورش داد. ساختار کتاب به دو بخش اصلی تقسیم شده است: بخش نخست به چهار راز اساسی برای ایجاد تغییرات بنیادین در نگرش نسبت به شانس اختصاص دارد و بخش دوم، چهار راز کاربردی برای تمرینهای روزانه و عملی را معرفی میکند. نویسندگان با روایت داستانهای واقعی و مثالهایی از زندگی خود و دیگران، تلاش کردهاند نشان دهند که خوششانسی تا حد زیادی به انتخابها، نگرشها و عادتهای فردی وابسته است. کتاب با زبانی ساده و روایتمحور، خواننده را دعوت میکند تا به جای انتظار منفعلانه برای رخدادهای خوب، نقش فعالتری در شکلدادن به سرنوشت خود ایفا کند. این اثر نهتنها به نظریههای روانشناسی اشاره دارد، بلکه با تمرینها و توصیههای عملی، مخاطب را به تجربهٔ مستقیم تغییر در زندگی روزمره ترغیب میکند.
خلاصه کتاب روانشناسی شانس
کتاب «روانشناسی شانس» بر این ایده استوار است که شانس، برخلاف تصور رایج، صرفاً یک عامل تصادفی و بیرونی نیست؛ بلکه میتوان آن را با تغییر نگرش و رفتار، بهگونهای آگاهانه در زندگی پرورش داد. نویسندگان هشت راز را بهعنوان مسیرهای کلیدی برای افزایش خوششانسی معرفی کردهاند که هرکدام به یکی از جنبههای ذهنی، رفتاری یا اجتماعی انسان میپردازد. در آغاز، هندریکس و کلاین تأکید میکنند که نخستین گام برای خوششانستر شدن، تعهد آگاهانه به این هدف است. این تعهد، نقطهٔ شروعی برای تغییر برنامهریزی ذهنی و عبور از باورهای محدودکنندهای است که اغلب از خانواده یا جامعه به فرد منتقل شدهاند. راز دوم به شناسایی و رهاکردن موانع شخصی میپردازد؛ موانعی که ریشه در الگوهای ذهنی قدیمی و احساسات منفی دارند و مانع جذب فرصتهای جدید میشوند. در ادامه، نویسندگان بر اهمیت تبدیل احساس شرم به نیرویی برای جذب فراوانی و شانس تأکید دارند. آنها معتقدند که هر فرد میتواند با پذیرش و بازتعریف تجربههای منفی، خود را به آهنربایی برای فرصتهای مثبت بدل کند. راز چهارم به تعیین اهداف بزرگ و معنادار اختصاص یافته است؛ اهدافی که نهتنها فرد را به حرکت وامیدارند، بلکه زمینهساز ظهور شانس در زندگی میشوند. چهار راز بعدی، به تمرینهای روزانه و عملی میپردازند: انجام اقدامات جسورانه و مداوم، یافتن و پیوستن به جمع افراد خوششانس (قبیلهٔ خوششانسی)، یادگیری حضور در زمان و مکان مناسب و در نهایت، تمرین قدردانی و شکرگزاری. نویسندگان تأکید دارند که این عادتها و نگرشها، بهتدریج مسیر زندگی را بهسوی فرصتهای تازه و موفقیتهای بیشتر هدایت میکنند. در مجموع، پیام اصلی کتاب این است که شانس را میتوان با انتخابهای آگاهانه و تمرینهای مستمر، به بخشی از زندگی بدل کرد.
چرا باید کتاب روانشناسی شانس را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی متفاوت به مفهوم شانس، تلاش میکند مرز میان تصادف و انتخاب را روشنتر کند. «روانشناسی شانس» نهتنها به تحلیل نظری بسنده نمیکند، بلکه با ارائهٔ تمرینها و مثالهای واقعی، راههایی برای تغییر نگرش و رفتار پیشنهاد میدهد. خواندن این کتاب فرصتی است برای بازنگری در باورهای قدیمی دربارهٔ شانس و کشف این نکته که چگونه میتوان با تغییر عادتها و ذهنیت، احتمال رخدادهای مثبت را افزایش داد. برای کسانی که به دنبال ایجاد تغییرات ملموس در زندگی شخصی یا حرفهای خود هستند، این کتاب میتواند الهامبخش و راهگشا باشد.
مطالعهٔ این کتاب برای افرادی مناسب است که به موضوع موفقیت فردی، روانشناسی مثبت و توسعهٔ مهارتهای ذهنی علاقه دارند. همچنین کسانی که احساس میکنند فرصتهای زندگی را از دست میدهند یا به دنبال راهی برای افزایش احتمال موفقیت و خوششانسی هستند، میتوانند از آموزههای این اثر بهرهمند شوند. این کتاب برای کسانی که به دنبال تغییر نگرش و ایجاد عادتهای مثبت در زندگی هستند، توصیه میشود.
بخشی از کتاب روانشناسی شانس
«اکنون به دقت توجه کنید. اجازه دهید در جمله زير عمیقاً غرق شوید: شما شانس خود را از لحظه داشتن تعهد آگاهانه به خوششانسی تغییر میدهید. تا زمانی که تعهد آگاهانه به خوششانس بودن نداشته باشید، برنامهنویسی ناخودآگاهتان شانس فعلی شما را اجرا میکند. شاید ضمیر ناخودآگاه شما برنامهنویسی "خوششانسی" را در خود داشته باشد. اما من به آن شک دارم. اگر همیشه خوششانس بودید احتمالاً این کتاب را نمیخواندید. احتمالاً دارید این کتاب را میخوانید زیرا این احساس را دارید که اگر کمی خوششانستر بودید، اتفاقات خوبی در زندگی شما رخ میداد. موافقم. برای همین این طوری با شما حرف میزنم. شما باید بدانید که همه چیز به شما بستگی دارد تا شانس خود را تغییر دهید. درست است: قدرت در سر و دستان شما قرار دارد. هر یک از ما میتوانیم این تعهد را داشته باشیم و شانس بیشتری را وارد زندگی خود کنیم. اگر چالش ایجاد چند تغییر ساده در ذهن و بدن خود را بپذیرید، در واقع تغییر شانستان آسان است. همین الان خودتان را بررسی کنید و بفهمید که آیا صادقانه مایل به انجام چالش تغییر شانس خود هستید یا خیر.»