کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار پاتریک لنچیونی + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار

کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار

کتاب الکترونیکی «شش خصوصیت برتر نابغه‌های محل‌کار» (شیوه‌ای بهتر برای شناخت موهبت‌ها و سرخوردگی‌های خود و اعضای گروه کاری) نوشتهٔ پاتریک لنچیونی و با ترجمهٔ علی حجازی، توسط نشر راوسید منتشر شده است. این کتاب در دستهٔ توسعه فردی و مدیریت منابع انسانی قرار می‌گیرد و به بررسی مدل جدیدی برای شناسایی استعدادها و نقاط ضعف افراد و تیم‌ها در محیط کار می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار

«شش خصوصیت برتر نابغه‌های محل‌کار» اثری است که در سال‌های اخیر توسط «پاتریک لنچیونی» نوشته شده و به دغدغهٔ شناسایی استعدادهای ذاتی افراد و نقش آن‌ها در موفقیت شغلی و تیمی می‌پردازد. نویسنده با تکیه بر تجربیات شخصی و حرفه‌ای خود، به این نتیجه رسیده که بسیاری از افراد و تیم‌ها به دلیل ناآگاهی از موهبت‌ها و سرخوردگی‌های خود، از رضایت شغلی و بهره‌وری کافی برخوردار نیستند. کتاب با روایتی داستانی آغاز می‌شود و سپس به معرفی مدلی می‌پردازد که شش نوع نبوغ کاری را شناسایی و دسته‌بندی می‌کند. این مدل به افراد و مدیران کمک می‌کند تا با شناخت بهتر خود و همکاران‌شان، نقش‌ها و وظایف را به گونه‌ای تقسیم کنند که هرکس بیشترین بهره را از استعدادهایش ببرد و کمترین فرسودگی را تجربه کند. کتاب همچنین به چالش‌های رایج در محیط‌های کاری، مانند نارضایتی، فرسودگی و سوءتفاهم‌های تیمی می‌پردازد و راه‌هایی برای بهبود تعاملات و افزایش رضایت شغلی ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار

پیام اصلی کتاب «شش خصوصیت برتر نابغه‌های محل‌کار» بر پایهٔ این باور استوار است که هر فرد دارای ترکیبی از استعدادها و سرخوردگی‌های ذاتی است که بر کیفیت تجربهٔ کاری و میزان رضایت او تأثیر می‌گذارد. نویسنده با روایت داستانی از زندگی و تجربیات شخصیت اصلی، نشان می‌دهد که چگونه ناآگاهی از این استعدادها می‌تواند به نارضایتی شغلی، فرسودگی و حتی مشکلات شخصی منجر شود. در ادامه، مدل شش‌گانهٔ نبوغ کاری معرفی می‌شود که شامل شگفتی، اختراع، تشخیص، تحریک، تواناسازی و پایداری است. هر یک از این نبوغ‌ها به بخشی از فرایند انجام کارها در تیم‌ها و سازمان‌ها مربوط می‌شود و افراد معمولاً در یکی یا دو مورد از آن‌ها برجسته هستند. کتاب تأکید می‌کند که شناخت این نبوغ‌ها و تقسیم وظایف بر اساس آن‌ها، نه‌تنها بهره‌وری و رضایت شغلی را افزایش می‌دهد، بلکه به بهبود روابط تیمی و کاهش اصطکاک‌های کاری نیز کمک می‌کند. همچنین، نویسنده به تفاوت میان «نبوغ»، «توانایی معمولی» و «سرخوردگی» اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد که انجام مداوم کارهایی که در دستهٔ سرخوردگی قرار می‌گیرند، انرژی فرد را تحلیل می‌برد و باید تا حد امکان از آن پرهیز شود.

چرا باید کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار را خواند؟

این کتاب با ارائهٔ مدلی کاربردی برای شناسایی استعدادها و نقاط ضعف، به افراد و مدیران کمک می‌کند تا نقش‌ها و وظایف را در محیط کار به شکلی مؤثرتر تقسیم کنند. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به افزایش رضایت شغلی، بهبود تعاملات تیمی و کاهش فرسودگی کمک کند. همچنین، خواننده با مثال‌های واقعی و روایت‌های داستانی، به درک عمیق‌تری از اهمیت شناخت خود و دیگران در محیط کار می‌رسد و می‌تواند راهکارهایی برای حل مشکلات رایج در تیم‌ها بیابد.

خواندن کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای مدیران، رهبران تیم، کارمندان سازمان‌ها و هر کسی که به دنبال شناخت بهتر استعدادهای خود و همکارانش است، مناسب است. همچنین برای افرادی که از نارضایتی شغلی یا فرسودگی رنج می‌برند و به دنبال راهی برای افزایش رضایت و بهره‌وری هستند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار

- مقدمه: معرفی دغدغهٔ اصلی کتاب و اهمیت شناخت استعدادهای ذاتی در محیط کار. - داستان تمثیلی: روایت داستانی از زندگی شخصیت اصلی و چالش‌های او در محیط کار و زندگی شخصی. - کشف مدل شش‌گانه: شرح فرایند شکل‌گیری مدل شش نبوغ کاری و گفتگوهای تیمی برای شناسایی این ویژگی‌ها. - معرفی شش نبوغ کاری: توضیح هر یک از نبوغ‌ها (شگفتی، اختراع، تشخیص، تحریک، تواناسازی، پایداری) و نقش آن‌ها در فرایند انجام کارها. - کاربرد مدل در تیم‌ها: بررسی چگونگی استفاده از مدل برای تقسیم وظایف و بهبود عملکرد تیمی. - سرخوردگی‌ها و توانایی‌های معمولی: توضیح تفاوت میان نبوغ، توانایی معمولی و سرخوردگی و تأثیر آن‌ها بر رضایت شغلی. - جمع‌بندی و توصیه‌ها: نکات پایانی برای پیاده‌سازی مدل در محیط کار و زندگی شخصی.

بخشی از کتاب شش خصوصیت برتر نابغه های محل کار

«این کتاب بر پایه دو حقیقت انکارناپذیر استوار است. نخست، افرادی که از استعدادهای طبیعی و خدادادی خود بهره می‌برند، بسیار رضایت‌مندتر و موفق‌تر از کسانی هستند که چنین نمی‌کنند. دوم، تیم‌ها و سازمان‌هایی که به افراد کمک می‌کنند تا استعدادهای خدادادی خود را شکوفا کنند، به مراتب موفق‌تر و پربازده‌تر از آن‌هایی هستند که این کار را انجام نمی‌دهند. باوجود اینکه همه این‌ها ممکن است بدیهی به نظر برسند، واقعیت این است که بیشتر افراد در کار خود احساس رضایت عمیقی ندارند که منطقی است زیرا بیشتر مردم درک درستی از استعدادهای مرتبط با شغل خود ندارند. در نتیجه، اکثر تیم‌ها حتی به حداقل استفاده از استعدادهای اعضا و دستیابی به پتانسیل واقعیشان نزدیک هم نمی‌شوند. پرسشی که باید مطرح شود این است: چرا تاکنون این مشکل را حل نکرده‌ایم؟ قطعاً نه به این دلیل که تلاشی نکرده‌ایم! ابزارهای فوق‌العاده‌ای وجود دارند که به ما در شناخت بهتر شخصیت و ترجیحات‌مان کمک می‌کنند. من سال‌هاست از بسیاری از آن‌ها استفاده می‌کنم. مشکل همیشه این بوده که بفهمیم این ابزارها چگونه به تجربه روزمره انجام کارهای واقعی، در تمامی حوزه‌ها و همکاری با هم‌تیمی‌هایی با استعدادهای متنوع مرتبط می‌شوند.»