کتاب می خواهم مهندس شوم
معرفی کتاب می خواهم مهندس شوم
کتاب الکترونیکی «میخواهم مهندس شوم» نوشتهٔ لارا دریسکول با ترجمهٔ ناهید تمیمداری و تصویرگری کتلینا اچیوری، توسط نشر دکسا منتشر شده است. این کتاب با زبانی کودکانه و تصاویری رنگی، به معرفی دنیای مهندسی و انواع شاخههای آن برای کودکان میپردازد. مخاطبان اصلی این اثر، کودکان و نوجوانانی هستند که به شناخت مشاغل و بهویژه مهندسی علاقه دارند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب می خواهم مهندس شوم
«میخواهم مهندس شوم» اثری داستانی و آموزشی است که برای گروه سنی کودک و نوجوان نوشته شده است. این کتاب با روایت داستانی ساده و همراهی تصاویر جذاب، تلاش دارد مفاهیم پایهای مهندسی و شاخههای مختلف آن را به زبان قابل فهم برای کودکان توضیح دهد. نویسنده، لارا دریسکول، با محوریت یک خانواده و بهویژه رابطهٔ خواهر و برادر، کودکان را با دنیای مهندسی آشنا میکند و نشان میدهد که مهندسی تنها محدود به ساخت موشک یا روبات نیست، بلکه شاخههای متنوعی مانند معماری، سازه، برق، لولهکشی، محیط زیست و مکانیک را نیز دربرمیگیرد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر بخش با معرفی یک مهندس و نقش او در ساخت یک ساختمان یا حل یک مسئله همراه میشود و در پایان، خلاصهای از انواع مهندسان و وظایف آنها ارائه میشود. این کتاب نهتنها اطلاعاتی دربارهٔ مشاغل مهندسی میدهد، بلکه کودکان را به تفکر خلاق و حل مسئله تشویق میکند.
خلاصه کتاب می خواهم مهندس شوم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «میخواهم مهندس شوم» با معرفی شخصیت اصلی، دختری کوچک و کنجکاو آغاز میشود که برادر بزرگترش، جو، قرار است به مدرسهٔ جدیدی برود؛ مدرسهای که مخصوص مهندسان آینده است. جو علاقهمند به ساخت موشک و مهندسی هوافضا است، اما خواهرش بیشتر به روباتها علاقه دارد. در جریان بازدید از مدرسه و محل کار مادرشان، دخترک با انواع مهندسان آشنا میشود: مهندس معماری که نقشهٔ ساختمانها را میکشد، مهندس سازه که ایمنی ساختمان را بررسی میکند، مهندس لولهکشی که سیستم آب و فاضلاب را طراحی میکند، مهندس برق و شبکه که مسئول سیمکشی و ارتباطات هستند، مهندس محیط زیست که ساختمان را دوستدار زمین میسازد و مهندس مکانیک که آسانسور و ماشینآلات را راهاندازی میکند. هرکدام از این مهندسان نقش مهمی در ساخت و ایمنی ساختمان دارند. در پایان، دخترک متوجه میشود که مهندسی فقط یک شغل نیست، بلکه راهی برای حل مسئله و ساختن چیزهای جدید است و تصمیم میگیرد خودش هم مهندس شود.
چرا باید کتاب می خواهم مهندس شوم را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی داستانی و تصاویر رنگی، دنیای مهندسی را برای کودکان ملموس و قابل لمس میکند. «میخواهم مهندس شوم» به مخاطب نشان میدهد که مهندسی تنها به یک شاخه محدود نمیشود و هر فرد با توجه به علاقه و توانایی خود میتواند در زمینهای خاص فعالیت کند. آشنایی با مشاغل مختلف مهندسی، تشویق به خلاقیت و حل مسئله و ایجاد انگیزه برای کشف دنیای علم و فناوری از جمله دستاوردهای مطالعهٔ این کتاب است. همچنین، این اثر میتواند الهامبخش کودکان باشد تا به آیندهٔ شغلی خود فکر کنند و با اعتمادبهنفس بیشتری مسیرهای علمی را دنبال کنند.
مطالعهٔ این کتاب برای کودکان و نوجوانانی که به شناخت مشاغل، بهویژه مهندسی علاقه دارند، مناسب است. همچنین والدین و مربیانی که به دنبال معرفی دنیای مهندسی به زبان ساده برای فرزندان خود هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند. «میخواهم مهندس شوم» بهویژه برای کودکانی که به ساختوساز، روباتها یا حل مسئله علاقه دارند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب می خواهم مهندس شوم
«جو میگوید: «مدرسهٔ جدید یک مدرسهٔ معمولی نیست. مدرسهٔ مهندسی است.» راستش، من که نفهمیدم جو دربارهٔ چهجور مدرسهای حرف میزند. ولی خب، میدانم مهندسی یعنی خیلی از چیزهای مورد علاقهٔ جو: جو میخواهد وقتی بزرگ شد، موشک بسازد. او میگوید: «به این درس میگویند مهندسی هوافضا.» مدیر مدرسهٔ مهندسی ما را برد تا مدرسه را نشانمان بدهد. او به من گفت: «شاید تو هم یک روزی آمدی همین مدرسه!» من سر تکان دادم که یعنی نه. بعد گفتم: «من فضا را دوست ندارم، روبات دوست دارم.» بعدش سگ روباتم را به او نشان دادم. مدیر مدرسه گفت: «مهندسی همهاش دربارهٔ حل مسئلههاست. آنها با استفاده از دانش، چیزها را طراحی میکنند و میسازند. مهندسهای جورواجوری داریم.» وقتی داشتیم برمیگشتیم خانه، مامان توی راه گفت: «من هم مهندس هستم.» چی؟ من فکر میکردم مامان معمار است. مامان گفت: «من مهندس معماری هستم. نقشهٔ ساختمانها را میکشم. نقشهها باید جوری باشند که بشود آنها را اجرا کرد. ساختن ساختمانها نباید زیاد گران تمام بشود. این کار مثل معما است.»