تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)
معرفی کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)
معرفی کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)
کتاب الکترونیکی «روشهای تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)» نوشتهٔ مارک کانازاوا و با ترجمهٔ جواد حسینی و مصطفی خزایی، توسط نشر یافته منتشر شده است. این کتاب به بررسی روشهای تحقیق در حوزهٔ علوم محیطی با تمرکز بر رویکردهای علوم اجتماعی میپردازد و برای دانشجویان و پژوهشگران این حوزه طراحی شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)
«روشهای تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)» اثری است که به نیازهای پژوهشی و روششناختی در حوزهٔ علوم محیطی پاسخ میدهد. این کتاب در دورهای نوشته شده که مطالعات محیطی بهدلیل پیچیدگی مسائل زیستمحیطی و اهمیت تعامل انسان و طبیعت، رشد چشمگیری داشته است. نویسنده با توجه به تحولات جدید مانند گسترش دادههای بزرگ، سنجش از راه دور و نقش اینترنت، کتاب را بهروزرسانی کرده و مباحثی چون کدگذاری، گروههای کانونی و آزمون فرضیه را به آن افزوده است. اثر حاضر با مثالهای متنوع و کاربردی، پژوهشگران را با چالشهای تحقیق بینرشتهای آشنا میکند و ابزارهای لازم برای طراحی و اجرای پژوهشهای محیطی را معرفی مینماید. این کتاب بهویژه برای کسانی که به دنبال درک عمیقتر از روشهای تحقیق در علوم محیطی با رویکرد علوم اجتماعی هستند، منبعی جامع و قابل اتکا بهشمار میآید.
خلاصه کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)
این کتاب با تمرکز بر روشهای تحقیق در مطالعات محیطی، ابتدا به اهمیت و ضرورت پژوهش در این حوزه میپردازد و نشان میدهد که مسائل زیستمحیطی، ابعاد پیچیدهای دارند که تنها با رویکردهای چندرشتهای قابل بررسی هستند. نویسنده توضیح میدهد که چگونه پژوهشهای محیطی نیازمند ترکیب دانش علوم طبیعی و اجتماعیاند تا بتوانند به پرسشهایی دربارهٔ تأثیرات متقابل جامعه و محیط زیست پاسخ دهند. در ادامه، کتاب به معرفی انواع روشهای تحقیق کمی و کیفی، تحلیل دادهها، طراحی مطالعه موردی، رویکردهای قومنگاری، تحلیل گفتمان و روشهای ترکیبی میپردازد. همچنین، مسائل اخلاقی در پژوهشهای محیطی، اصول نمونهگیری، جمعآوری دادهها از طریق مصاحبه و گروههای کانونی و نگارش پروپوزال تحقیق بهتفصیل بررسی میشود. پیام اصلی کتاب این است که پژوهش در علوم محیطی باید با در نظر گرفتن پیچیدگیهای اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی انجام شود و انتخاب روش تحقیق باید متناسب با ماهیت مسئله و اهداف پژوهش باشد.
چرا باید کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی) را خواند؟
این کتاب با ارائهٔ رویکردی چندرشتهای و تمرکز بر روشهای علوم اجتماعی، به پژوهشگران کمک میکند تا مسائل محیطی را از زوایای مختلف بررسی کنند. آشنایی با تکنیکهای متنوع تحقیق، مثالهای واقعی و پرداختن به چالشهای عملی پژوهش، از ویژگیهای برجستهٔ این اثر است. مطالعهٔ این کتاب میتواند مهارتهای پژوهشی را ارتقا دهد و دیدگاه جامعتری نسبت به مسائل زیستمحیطی ایجاد کند.
خواندن کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران علوم محیطی، جغرافیا، جامعهشناسی، اقتصاد محیط زیست و علاقهمندان به روششناسی تحقیق در حوزههای بینرشتهای مناسب است. همچنین، برای کسانی که در پروژههای محیطزیستی با مسائل اجتماعی و فرهنگی مواجهاند، راهنماییهای مفیدی ارائه میدهد.
فهرست کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)
- مقدمهای بر تحقیق و روشهای تحقیق: معرفی اهمیت مطالعات محیطی، انواع سوالات پژوهشی و تفاوت تحقیق تکرشتهای و بینرشتهای. - تاریخچهای مختصر از دانش و آگاهی: مروری بر سیر تحول دانش، نقش عقل و تجربه در شکلگیری علم و تفاوت دانش در علوم طبیعی و اجتماعی. - دادهها و نمونهگیری کمی: اصول جمعآوری دادههای عددی، انواع نمونهگیری و مدیریت دادهها. - روشها و تحلیلهای اولیه کمی: معرفی آمار توصیفی، آزمون فرضیه و تحلیل دادههای کمی. - پژوهش کیفی و کدگذاری: تعریف پژوهش کیفی، فرآیند کدگذاری دادههای غیرعددی و تحلیل الگوها. - مطالعه موردی و طراحی آن: نحوهٔ طراحی مطالعه موردی، جمعآوری دادهها و اعتبارسنجی نتایج. - رویکرد قومنگاری و نظریه شبکه-کنشگر: کاربرد قومنگاری در مطالعات محیطی و بررسی تعاملات اجتماعی. - تحقیق کنش مشارکتی: معرفی پژوهش مشارکتی و اهمیت همکاری با جوامع محلی. - روشهای ترکیبی: مزایا و چالشهای ترکیب روشهای کمی و کیفی. - اصول نظرسنجی و مصاحبه: طراحی پرسشنامه، اجرای مصاحبه و تحلیل دادههای حاصل. - گروههای کانونی: برنامهریزی و اجرای جلسات گروهی برای جمعآوری دادههای کیفی. - نگارش پروپوزال تحقیق: راهنمای تدوین پیشنهاد پژوهشی و ساختار آن.
بخشی از کتاب روش های تحقیق برای مطالعات محیطی (رویکرد علوم اجتماعی)
«چرا مطالعه محیطی اینقدر موضوع داغی است؟ قطعاً بخش بزرگی به دلیل وضعیت محیطزیست مربوط میشود. اگر تا این مرحله در مطالعه محیطی پیشرفتهاید که دورهای در روشهای تحقیق میگیرید، از مسائل زیستمحیطی حاد و متعددی که جوامع محلی، شهرها، ایالتها، کشورها و جامعه بینالمللی با آنها مواجهاند آگاه هستید. این مسائل شامل تغییرات آبوهوایی مداوم، آلودگی هوا و آب، کمبود فزاینده منابع آب شیرین، تولید زبالههای خطرناک، تخلیه منابع طبیعی، تخریب جنگلهای بارانی گرمسیری، تخریب زیستگاههای طبیعی، افزایش سریع تعداد گونههای در حال انقراض میباشد. درحالی که فهرست چالشهای زیستمحیطی جدی در حال رشد است، پیچیدگی این چالشها نیز به نظر میرسد افزایشیافته است. برخی مسائل مانند تغییرات آبوهوایی به شکل نگرانکنندهای پیچیده هستند. مقابله با تغییرات آبوهوایی نیاز دارد که ما نهتنها علم آبوهوا و فناوریهای کاهش و سازگاری را در نظر بگیریم بلکه عوامل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مختلفی را که بر رفتار انسانها تأثیر میگذارند و بهتبع آن، تمایل ما برای اتخاذ اقدامات فردی برای کاهش یا تطبیق با تغییرات آبوهوایی نیز در نظر گرفته شود. علاوه بر این، مسئله دوقطبی سیاسی که توانایی ما را برای ایجاد توافق سیاسی درباره اینکه چه اقداماتی باید انجام دهیم، چقدر مسئله جدی است و حتی برای توافق بر سر اینکه آیا اصلاً مسئلهای وجود دارد یا نه، به یک چالش تبدیلشده است. اما حتی مشکلات زیستمحیطی "کوچکتر" مانند آلودگی منابع آبهای زیرزمینی یا دفع زبالههای سمی نیز میتوانند چالشهای پیچیدهای ارائه دهند.»