کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی عبداله صفاری + دانلود نمونه رایگان

امتیاز:
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی

معرفی کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی

کتاب الکترونیکی «به قلم معلم: از کلاس تا زندگی» نوشتهٔ عبداله صفاری و با ویراستاری میثاق اسعد، اثری در دستهٔ خاطرات و تأملات شخصی است که توسط نشر آوات منتشر شده است. این کتاب مجموعه‌ای از یادداشت‌ها، حکایت‌ها و خاطرات نویسنده را در قالب سه فصل اصلی گردآوری کرده و به موضوعاتی چون اخلاق، حکمت، اندیشه و تجربه‌های زیستهٔ یک معلم در روستاهای ایران می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی

این کتاب در دوره‌ای نوشته شده که نویسنده، عبداله صفاری، سال‌ها تجربهٔ معلمی در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد را پشت سر گذاشته است. «به قلم معلم: از کلاس تا زندگی» ترکیبی از خاطرات، تأملات اخلاقی و اجتماعی، و روایت‌هایی از زندگی فردی و جمعی است. نویسنده تلاش کرده است تا با بهره‌گیری از حکمت بزرگان، اشعار فارسی و حکایت‌های آموزنده، مفاهیمی چون صبر، امید، عشق، خودشناسی و ارزش‌های انسانی را به نسل‌های بعد منتقل کند. کتاب در سه فصل تنظیم شده: فصل اول به موضوعات اخلاقی و اندیشه‌های فلسفی و عرفانی می‌پردازد؛ فصل دوم مجموعه‌ای از حکایت‌ها و داستان‌های کوتاه با پیام‌های اخلاقی و انسانی است؛ و فصل سوم به خاطرات نویسنده و معرفی طایفهٔ شیخ ممو اختصاص دارد. این اثر، علاوه بر روایت تجربه‌های شخصی، نگاهی به تاریخ و فرهنگ محلی و نقش معلم در تربیت نسل‌ها دارد.

خلاصه کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی

این کتاب با روایت‌هایی از زندگی نویسنده آغاز می‌شود؛ کسی که سال‌ها در روستاهای دورافتاده به آموزش کودکان مشغول بوده و دغدغهٔ انتقال ارزش‌ها و هویت فرهنگی را داشته است. نویسنده در فصل اول، با الهام از سخنان بزرگان و اشعار کلاسیک فارسی، به موضوعاتی چون اعتدال اخلاقی (با اشاره به افلاطون)، اهمیت صبر و تحمل، عشق‌های ماندگار در تاریخ ایران، پیام‌های مولانا دربارهٔ دل آگاه، و لزوم زندگی در لحظه از نگاه خیام می‌پردازد. او تأثیر شادی و نشاط بر روان انسان، ارزش جوانی، خودشناسی، پرهیز از غرور و منیت، و نقش معلم به عنوان الگوی تربیتی را با مثال‌ها و حکایت‌های ملموس شرح می‌دهد. در فصل دوم، مجموعه‌ای از حکایت‌ها و داستان‌های کوتاه آمده که هرکدام پیامی دربارهٔ تقدیر، بخشش، امید، و اهمیت خدمت بی‌منت به دیگران دارند. نویسنده با روایت‌هایی از زندگی شخصی، تجربه‌های دوران کودکی، و خاطرات معلمی، تصویری از سختی‌ها و زیبایی‌های زندگی روستایی و نقش آموزش در تغییر سرنوشت افراد ارائه می‌دهد. در بخش پایانی، معرفی طایفهٔ شیخ ممو و ارزش‌های اخلاقی و معنوی حاکم بر این طایفه، به عنوان بخشی از هویت فرهنگی نویسنده و جامعهٔ محل زندگی او مطرح می‌شود.

چرا باید کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی را خواند؟

این کتاب فرصتی برای آشنایی با تجربه‌های زیستهٔ یک معلم روستایی و تأمل در ارزش‌های اخلاقی و انسانی است. خواننده با روایت‌هایی از زندگی واقعی، حکایت‌ها و اشعار، به درکی عمیق‌تر از مفاهیمی چون صبر، امید، بخشش و اهمیت آموزش دست می‌یابد. اثر حاضر، پلی میان سنت‌های فرهنگی و دغدغه‌های معاصر است و می‌تواند الهام‌بخش تفکر دربارهٔ نقش فرد در جامعه و اهمیت انتقال ارزش‌ها باشد.

خواندن کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به خاطرات معلمان، دوست‌داران ادبیات فارسی، پژوهشگران حوزهٔ تربیت اخلاقی و کسانی که دغدغهٔ هویت فرهنگی و آموزش دارند مناسب است. همچنین برای معلمان، دانشجویان رشته‌های علوم تربیتی و افرادی که به دنبال روایت‌هایی از زندگی واقعی و الهام‌بخش هستند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی

- پیشگفتار و مقدمه: معرفی کلی کتاب و هدف نویسنده از نگارش آن. - فصل اول: اخلاق، حکمت و اندیشه * تأملاتی دربارهٔ فضایل اخلاقی، صبر، عشق، شادی، خودشناسی، غرور، نقش معلم، و ارزش‌های انسانی با بهره‌گیری از اشعار و حکمت بزرگان. - فصل دوم: حکایت‌ها و داستان‌ها * مجموعه‌ای از حکایت‌های کوتاه و داستان‌های آموزنده دربارهٔ تقدیر، بخشش، امید، خدمت بی‌منت، و اهمیت پرسشگری و فروتنی. - فصل سوم: خاطرات و تجربیات نویسنده و معرفی طایفهٔ شیخ ممو * روایت‌هایی از زندگی شخصی نویسنده، تجربه‌های معلمی، خاطرات دوران کودکی، و معرفی طایفهٔ شیخ ممو و ارزش‌های فرهنگی و معنوی آن. - بخش پایانی: سفارش به فرزندان و نسل‌های آینده دربارهٔ حفظ ارزش‌ها و هویت فرهنگی.

بخشی از کتاب به قلم معلم، از کلاس تا زندگی

«من. که خود فرزندی از روستایم، سال‌ها افتخار داشتم که به کودکان پاک و صمیمی روستا درس بدهم؛ نه تنها الفباء که راه زندگی، ریشه‌های اصالت و افتخار به آنچه هستیم. مسیر زندگی‌ام ساده نبود. اما عشق به دانستن و آموزش چراغی شد که تاریکی‌های زندگی را روشن کرد. در این سال‌ها بارها به این فکر کرده‌ام که چگونه می‌توانم آنچه را که یاد گرفته‌ام، به دیگران منتقل کنم. به ویژه به نسل‌هایی که از من خواهند ماند. انگیزه من از نوشتن این کتاب، این بوده که آنچه را که به آن اعتقاد داشتم و آنچه را که در طول سال‌ها تجربه کرده‌ام، به مخاطب و کسانی که بعد از من خواهند مانده منتقل کنم. این کتاب حاصل جمع‌آوری مطالبی است که طی سال‌ها مطالعه کرده‌ام و در ذهن و دلم جای داشت؛ مجموعه‌ای از تجربیات، خاطرات و درک‌هایی که اکنون در قالب کلمات به اشتراک می‌گذارم. امیدوارم که این اثر نه تنها برای شما خوانندگان عزیز بلکه برای نسل‌های آینده نیز منبعی از الهام و انگیزه باشد. به یاد داشته باشیم که آموزش واقعی؛ فراتر از کلمات و کتاب‌هاست و تنها زمانی موثر واقع می‌شود که در دل و زندگی‌مان جاری شود و از آن در مسیر رشد و تغییر استفاده کنیم. این کتاب فرصتی است برای تفکر و عمل به اصولی که می‌تواند دنیای ما را به جای بهتری تبدیل کند. این نوشته همچنین حاصل یک عمر تجربه و تلاشی است برای ثبت هویت، انتقال ارزش‌ها و زنده نگه‌داشتن ریشه‌ها.»