کتاب دچار سیدحمید یحیوی + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب دچار

کتاب دچار

معرفی کتاب دچار

معرفی کتاب دچار

کتاب الکترونیکی «دچار» (مجموعه‌داستان اعتیاد؛ ۱۴) نوشتهٔ سید حمید یحیوی و منتشرشده توسط نشر دال، روایتی داستانی از نوجوانی به نام «رضا» است که با دغدغه‌های بلوغ، عشق، خانواده و تجربه‌های نخستین اعتیاد دست‌وپنجه نرم می‌کند. این اثر در قالب داستان بلند یا رمان نوجوان، به مسائل اجتماعی و خانوادگی نسل جدید می‌پردازد و بخشی از مجموعه‌ای با محوریت اعتیاد است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دچار

«دچار» اثری است که در بستر زندگی نوجوانی به نام «رضا» روایت می‌شود و فضای داستان در محله‌ای شهری و میان خانواده‌ای ایرانی شکل می‌گیرد. کتاب در سال ۱۴۰۲ نوشته شده و به دغدغه‌های نوجوانان دهه اخیر می‌پردازد؛ از جمله تجربه‌های نخستین عشق، فشار همسالان، رابطه با والدین و ورود به دنیای بزرگسالی. نویسنده با انتخاب زاویه دید اول‌شخص، مخاطب را به درون ذهن و احساسات رضا می‌برد و او را در مسیر تصمیم‌گیری‌های مهم زندگی‌اش همراهی می‌کند. «دچار» بخشی از مجموعه‌ای با موضوع اعتیاد است و با نگاهی واقع‌گرایانه، تاثیرات محیط، خانواده و دوستان را بر انتخاب‌های نوجوانان بررسی می‌کند. در کنار روایت اصلی، کتاب به روابط میان‌نسلی، نقش پدربزرگ و مادربزرگ، و تضادهای درونی شخصیت اصلی نیز می‌پردازد. فضای داستان معاصر است و زبان و موقعیت‌ها به گونه‌ای انتخاب شده‌اند که برای نسل نوجوان و جوان امروز آشنا و ملموس باشند.

خلاصه کتاب دچار

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «دچار» با روایت زندگی روزمرهٔ «رضا» آغاز می‌شود؛ نوجوانی که در آستانهٔ بلوغ با مسائل مختلفی مانند عشق یک‌طرفه به دختری به نام «هستی»، رابطه با خانواده، و فشار همسالان برای تجربهٔ سیگار و مواد روبه‌روست. رضا در خانه‌ای زندگی می‌کند که پدربزرگ و مادربزرگ نقش پررنگی در تربیت و هدیه‌دادن کتاب دارند و مادرش نگران آینده و سلامت اوست. روایت با جزئیات زندگی روزمره، رفت‌وآمدهای مدرسه، کافه‌نشینی، و تعامل با دوستانی چون «سهیل»، «وصال»، «نیما» و «محمدحسین» پیش می‌رود. رضا نخستین بار در جمع دوستانش سیگار می‌کشد و این تجربه، نقطهٔ عطفی در داستان می‌شود. او درگیر کشمکش‌های درونی میان رضای خوب و رضای بد است و بارها به انتخاب‌هایش فکر می‌کند؛ از جمله رابطه با هستی و تجربهٔ سیگار. داستان با توصیف روابط خانوادگی، دوستی‌ها، و تاثیر محیط بر تصمیمات نوجوانان ادامه می‌یابد و رضا در نهایت با پیامدهای انتخاب‌هایش روبه‌رو می‌شود. پایان داستان باز است و بر رشد شخصیت و تلاش برای رهایی از وابستگی‌ها تاکید دارد، بدون آنکه نتیجهٔ قطعی را افشا کند.

چرا باید کتاب دچار را خواند؟

این کتاب با نگاهی بی‌واسطه به دغدغه‌های نوجوانان و جوانان، تجربه‌های نخستین عشق، فشار همسالان و مواجهه با اعتیاد را از زاویه‌ای ملموس و روزمره روایت می‌کند. «دچار» با پرداختن به روابط خانوادگی، نقش دوستان و تاثیر محیط، فرصتی برای شناخت بهتر چالش‌های نسل جدید فراهم می‌آورد و مخاطب را به تامل دربارهٔ انتخاب‌ها و پیامدهای آن‌ها دعوت می‌کند. روایت صمیمی و فضای معاصر داستان، امکان همذات‌پنداری با شخصیت‌ها را برای نوجوانان و جوانان فراهم می‌کند.

خواندن کتاب دچار را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای نوجوانان و جوانانی که با دغدغه‌های هویت، روابط عاطفی، فشار همسالان و تجربه‌های نخستین اعتیاد روبه‌رو هستند، مناسب است. همچنین والدین، معلمان و مشاورانی که به دنبال درک بهتر دنیای نوجوانان و چالش‌های آن‌ها هستند، می‌توانند از مطالعهٔ این اثر بهره ببرند.

بخشی از کتاب دچار

«واقعا این عشق و سیگار بد کوفتی هستند! از زیر چشمم نگاهش می‌کنم. دارد با بقیه می‌گوید و می‌خندد! من هم نشسته‌ام پشت میز ۴ و همان همیشگی را گرفتم: سیب زمینی تنوری با سس فارج! صفح گوشیام را روشن می‌کنم، نوتیفی ندارم. خاموشش منم. رو میزم کتابی گذاشته‌ام که باباجون بهم داده؛ ولی هنوز بازش نکرده‌ام. مامانم می‌گوید: «باباجون خیلی ساله که برای هر کسی که می‌خواد هدیه بگیره؛ یه کتاب هم کنار اون هدیه بهش می‌ده.» مامان می‌گوید: «شاید هدیه اصلی کتابه؛ ولی برای اینکه این موضوع خسته‌کننده نشه. کتاب رو در کنار یه هدیهٔ دیگه می‌ده.» بابام ولی می‌گوید: «هدیه، هدیه‌ست و اصلی و فرعی نداره.» رها و مامان هم همینطور؛ ولی بابایم زیاد اهل کتاب خواندن نیست و می‌گوید وقت ندارم! هفتهٔ پیش تولدم بود؛ ولی چون امتحاناتم در خرداد است و تولدم هم در خرداد است، همیشه مشکل تولدگرفتن داریم. امسال چون هنوز سالگرد فوت اقاجونم (یعنی بابای بابام) نشده، تولد نگرفتیم؛ ولی شب تولدم باباجون و مادرجون یک سر آمدند خونه‌مان و بهم یک کارت هدیه و یک کتاب دادند.»

آتش و باد
سهمی از عشق
راضیه نعمتی
نقش رسانه در مدیریت افکار عمومی
معصومه مجیدی پویا
تذییل کشف الظنون فی اسامی الکتب و الفنون (جلد اول)
محمد بن محمد الخانجی البوسنوی