کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درک و بهبود افسردگی
معرفی کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درک و بهبود افسردگی
کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درک و بهبود افسردگی (questions pour 100 :La Dépression comprendre et guérir) نوشته فلوریان فرری با ترجمه نهال سهیلیفر، توسط نشر اندیشه مولانا منتشر شده است. این اثر به موضوع افسردگی و راههای شناخت و مقابله با آن پرداخته و مجموعهای از اطلاعات علمی و کاربردی را برای مخاطبان فراهم کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درک و بهبود افسردگی
کتاب ۱۰۰ پرسشوپاسخ درک و بهبود افسردگی بهصورت مجموعهای از پرسشوپاسخ، به موضوع افسردگی از جنبههای مختلف پرداخته است. فلوریان فرری تلاش کرده است با زبانی ساده، باورهای نادرست دربارهی افسردگی را بررسی کرده و اطلاعات دقیقی دربارهی علائم، انواع، دلایل و درمانهای این اختلال ارائه دهد. کتاب به دغدغههای روزمره افراد مبتلابه افسردگی و خانوادههایشان پرداخته و با پاسخ به سؤالات رایج، راهنمایی عملی برای مواجهه با افسردگی محسوب میشود. علاوهبر توضیح علمی، به تجربههای شخصی و خانوادگی، نقش محیط و ژنتیک و تأثیرات اجتماعی و جسمی افسردگی نیز توجه شده است. این کتاب برای کسانی که بهدنبال شناخت بهتر افسردگی و راههای مقابله با آن هستند، منبعی قابلتوجه بهشمار میآید.
خلاصه کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درک و بهبود افسردگی
این اثر با تعریف افسردگی و تفاوت آن با ناراحتی یا بیحوصلگی آغاز شده و به علائم هشداردهنده، انواع مختلف افسردگی (مانند تکقطبی، دوقطبی، فصلی و پنهان) و تفاوت آن با اختلالات مشابه پرداخته است. در ادامه، به عوامل زمینهساز افسردگی، مانند ژنتیک، محیط، بیماریهای جسمی و روانی و نقش رویدادهای استرسزا اشاره شده است. نویسنده به باورهای نادرست دربارهی افسردگی، مانند اینکه این بیماری نشانهی ضعف شخصیت است یا فقط با اراده حل میشود، پاسخ داده و بر اهمیت تشخیص و درمان تخصصی تأکید کرده است. کتاب به نشانههای جسمی و روانی افسردگی، تأثیر آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی و پیامدهای درماننشدن این اختلال پرداخته است.
راههای درمان شامل دارودرمانی، رواندرمانی، درمانهای فیزیکی و تغییر سبک زندگی بهتفصیل شرح داده شدهاند. در بخشهایی از کتاب، به نقش اطرافیان در حمایت از فرد افسرده و اهمیت مراجعه به پزشک اشاره شده است. نویسنده با مثالهای متنوع تلاش کرده است تصویر روشنی از سیر بیماری و روند بهبود ارائه دهد.
چرا باید کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درک و بهبود افسردگی را خواند؟
این کتاب، امکان دسترسی سریع به اطلاعات موردنیاز دربارهی افسردگی را فراهم میکند. خواننده میتواند بدون نیاز به مطالعهی پیوسته، پاسخ سؤالات خاص خود را بیابد. اثر حاضر به باورهای نادرست دربارهی افسردگی پرداخته و با ارائهی اطلاعات علمی و تجربی، به درک بهتر این اختلال کمک میکند؛ همچنین راهکارهای متنوع درمانی و نقش حمایت اطرافیان را بهروشنی توضیح داده و به افراد کمک میکند تا نشانههای هشداردهنده را زودتر تشخیص دهند و برای درمان اقدام کنند.
خواندن کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درک و بهبود افسردگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اثر حاضر برای افرادی که خود یا نزدیکانشان با افسردگی مواجه هستند، دانشجویان و علاقهمندان روانشناسی، مشاوران و درمانگران و کسانی که بهدنبال اطلاعات دقیق و قابلاعتماد دربارهی افسردگی هستند، مناسب است؛ همچنین برای خانوادههایی که میخواهند نقش مؤثرتری در حمایت از عزیزانشان داشته باشند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درک و بهبود افسردگی
«افسردگی اختلال آسیبشناسانهٔ خلقوخو است که سستی و تضعیف خلقوخو را در پی دارد. خلقوخو، در زبان روزمره، به شخصیت و به مزاج مربوط است. در زبان پزشکی، خلقوخو یا تایمیا عبارت است از «وضع عاطفی که به هریک از حسوحالهای ما رنگوبویی خوشایند یا ناخوشایند میدهد و بین دو حد لذت و درد در نوسان است.» (ژان دوله). این تعریفی است که باید توضیح داده شود. همه این تغییرات را در عواطفشان، در هیجاناتشان احساس کردهاند؛ بسته به افکار و رویدادهایی که بر ما تأثیر میگذارند، گاهی ناراحتیم، گاهی خوشحال. انسان حیوانی اجتماعی است که با محیط پیرامونش در تعامل است، محیطی که میکوشد در آن تعادل رضایتبخشی را بیابد که به او لذت و آرامشی خاص میبخشد. اما بدیهی است که اتفاقات و روابط با دیگران همواره کنترلپذیر نیستند. حتی اگر بتوانیم برخی از آنها را با توجه به سازگارپذیری خود تعدیل کنیم، مطالبات محیط پیرامونمان در کل نسبتاً سودمند هستند. این مطالبات ما را به پویایی، تغییر، خلاقیت برای رفع یکسری تعارضات یا رویدادهای خاص دعوت میکنند.»